Voorpret: twee stedentrips in kerstsfeer

kerstmarkten Münster

December is begonnen en de feestdagen staan weer voor de deur. De ideale periode voor een sfeervolle stedentrip in kerstsfeer. Lucky me, want er staan deze maand twee korte tripjes op de planning: Münster en Dublin! Benieuwd naar mijn plannen?

Cultuur en kerstsfeer snuiven in Münster

Dit jaar laat ik pakjesavond aan mijn neus voorbij gaan en wordt Sinterklaas ingeruild voor de Kerstman. Zaterdagochtend stappen mijn vriend en ik namelijk in de auto voor een tripje naar Münster. Deze Duitse stad ligt op nog geen twee uur rijden, dus dat is prima te doen voor een nachtje weg. Uiteraard staat er in Münster een bezoek aan de kerstmarkten op het programma en ik heb zo’n flauw vermoeden dat we daar voornamelijk veel gaan eten en drinken. Behalve kerstsfeer snuiven, zullen we ook cultuur gaan snuiven in het Picasso Museum. Verder weet ik nog niet goed wat Münster allemaal voor ons in petto heeft, maar we laten ons graag verrassen tijdens een stadsrondleiding. Ik heb er zin in!

Ierse gezelligheid in Dublin

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar Ryanair vliegt sinds kort ook vanaf Schiphol. Bestemming? Dublin. Frequentie? Maar liefst vier keer per dag. Kosten? Al vanaf €9,99 per enkele vlucht. Een kans om niet te laten schieten! Ik kon het dan ook niet laten om een korte trip naar de Ierse hoofdstad te boeken. Samen met een vriendin vlieg ik op woensdagochtend 15 december naar Dublin waar we omstreeks 10.00 uur zullen landen. Die nacht slapen we in een mooi driesterrenhotel in hartje Dublin en de volgende dag brengt het vliegtuig ons om 19.30 uur weer terug naar Amsterdam. Super gunstige vliegtijden, waardoor we twee dagen de tijd hebben om rond te struinen over de kerstmarkt, de Ierse sfeer te proeven in de gezellige pubs en wat leuke bezienswaardigheden mee te pakken (iemand tips?). Voor dit geintje betalen we slechts 65 euro per persoon (vliegticket en hotelovernachting). Geen geld toch? Dublin here we come!

Temple bar DublinWelke highlights van Dublin mag ik volgens jou in deze twee dagen echt niet missen? En heb je nog leuke tips voor (betaalbare en gezellige) restaurantjes? 

8 REACTIES

  1. Leuke uitstapjes hoor! Münster is echt een hele leuke gezellige stad met veel leuke winkels en eettentjes en nu met kerst natuurlijk super mooi verlicht en versierd. Dublin, was ooit onze eerste stedentrip samen, dus daar bewaar ik best wel mooie herinneringen aan. Wij hebben toen zo’n hop-on-off toer gedaan en onder meer Trinity College en de Guiness Factory bezocht en oh ja, Temple Street natuurlijk, daar vind je genoeg leuke eettentjes en kroegjes.

  2. Wat toevallig. Ik had je afgelopen weekend zo tegen kunnen komen in Münster. Het is één van mijn favoriete Duitse steden. Vond je het leuk?
    Om het nog iets toevalliger te maken; ik ga deze maand ook naar Dublin. Wel op andere dagen hoor, maar wel grappig. Ik ben benieuwd hoe je het daar gaat vinden!

    • Haha, wat grappig en toevallig! Ik vond Münster zeker leuk, erg gezellige stad. Ben je al eens eerder in Dublin geweest? In ieder geval veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in