Live update vanuit Luang Prabang

Inmiddels ben ik in Laos gearriveerd. Om precies te zijn in Luang Prabang. Tijd voor een korte terugblik op de afgelopen week. Een week die niet alleen maar bestond uit rozengeur en maneschijn. Een week met pieken en dalen. Benieuwd naar mijn belevenissen?

Ziplinen in de jungle van Chiang Mai

Zondag begint memorabel met ziplinen door de jungle van Chiang Mai. Als een soort Jane van Tarzan zweef ik van boom naar boom. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op het begin nog sta te wiebelen op mijn benen, maar na een tijdje krijg ik de smaak te pakken. Ik zipline en abseil er flink op los tot ik bij de laatste hindernis van het parcours aankom. Daar moet ik toch even slikken als ik de kabel van maar liefst 900 meter voor me zie. Met kriebels in mijn buik en het angstzweet in mijn handen raas ik met een een gelukzalig gevoel over een ravijn, terwijl ik in vogelvlucht geniet van een verbluffend uitzicht. Mijn dag kan niet meer stuk! ‘s Avonds sluit ik deze onvergetelijke dag af op de beroemde Sunday Market van Chiang Mai, waar ik me te goed doe aan (te) veel lekker eten. Met een volle maag val ik die avond tevreden in slaap.

verslag noord-thailand en laos - ziplinen chiang maiverslag noord-thailand en laos - chiang mai

Griep in hippiedorpje Pai

De volgende dag ziet er een stuk minder rooskleurig uit. Snotterend, niezend en kuchend stap ik in de bus naar Pai. Na een wilde rit over honderden haarspeldbochten, stap ik drie uur later uit in dit hippiedorpje in de bergen. Ik voel me zwaar belabberd en de regen en kou maken het alleen maar erger. In mijn knusse hutje duik ik linea recta onder de dekens. De volgende dag voel ik me niet veel beter en besluit ik iets langer in Pai te blijven om uit te zieken. Ik zie het namelijk niet zitten om in deze staat van algehele malaise op de slowboat naar Laos te stappen. Het is helaas uitzonderlijk koud in het noorden van Thailand en dagen lang ril ik als een rietje. Op een gegeven moment voel ik me zo naar dat ik bijna mijn Laos-avontuur wil laten varen door op zoek te gaan naar een ticket naar het zonnige, warme zuiden van Thailand. Het plan? Alleen nog maar chillen in een hangmat. Maar gelukkig komt er (ook in Pai) na regen altijd weer zonneschijn. De laatste dag heb ik zelfs nog wat energie om de mooie omgeving van Pai te ontdekken en van het lekkere eten op de Night Market te genieten. Ode aan de relaxte sfeer in Pai!

verslag noord-thailand en laos - paiverslag noord-thailand en laos - pai

Varen over de machtige Mekong

Zoals ik al schreef, ben ik inmiddels in Laos beland. En daar ben ik heel blij mee. Inmiddels voel ik me een stuk beter (op wat gekuch en keelpijn na), is de zon weer gaan schijnen en hoef ik niet meer drie truien over elkaar te dragen. De warme kleding heb ik ingeruild voor een korte broek, slippers en een zonnebril. De tocht van twee dagen in de slowboat tussen Thailand en Luang Prabang was in één woord: adembenemend. Een relaxte reis tussen met oerwoud bedekte bergen. Een reis die me deed realiseren dat ik de juiste keuze heb gemaakt door toch niet naar een zonnig eiland te vliegen. De ongekende schoonheid van Laos ontdekken is de enige juiste keuze! Dus dat is wat ik nu ga doen. Tot de volgende update!

Lees ook: het uitgebreide verslag over mijn tocht met de slowboat van Thailand naar Laos.

verslag noord-thailand en laosverslag noord-thailand en laosHeb je nog tips voor mijn verblijf in (Noord-)Laos? Alle tips zijn welkom!

4 REACTIES

  1. Ga vooral een trekking doen in de omgeving van Luang Prabang. Zo mooi! En sta vroeg op om te kijken hoe de monniken hun aalmoes in ontvangst nemen.

    Heb je tijd over dan zou ik zeker nog verder naar het noorden reizen.

    • Bedankt voor de tips! Ik ben vroeg opgestaan voor de aalmoes-ceremonie en ben verder gereisd naar Nong Khiaw (en heb daar een trekking gedaan.) Prachtig!

  2. Wat vervelend dat je ziek bent tijdens je reis 🙁 Ik ben met de scooter naar Pai (en de rest van de loop) gegaan. Ik word met de bus altijd onwijs ziek in bussen, maar op de scooter heb ik nergens last van. Hopelijk voel je je snel weer top. 🙂 Geniet van Laos, het is een geweldig land! Als je in Vientiane bent moet je zeker even bij het COPE Museum langs, maakt zeker een indruk op je.

    • Inmiddels voel ik me weer beter, maar dat heeft helaas wel lang geduurd. Gelukkig werd ik niet misselijk, maar dat gold niet voor iedereen in de bus 🙂 Laos is inderdaad geweldig. Vientiane heb ik overgeslagen…next time!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in