Live update vanuit Koh Chang

Tijd voor een laatste update vanuit Thailand. Mijn reis zit er jammer genoeg alweer bijna op. Over een paar dagen vlieg ik terug naar het koude Nederland. Iets waar ik niet bepaald naar uitkijk. De maand is helaas als een sneltreinvaart voorbijgevlogen, maar (om er maar eens een cliché tegenaan te gooien) aan al het goede komt een eind. Eerst maar eens terugblikken op de afgelopen week. Niet al te lang, want ik ben veel te druk met genieten op het zonnige eiland Koh Chang.

Chinees nieuwjaar in Bangkok

Ik ben nooit eerder in Bangkok geweest, maar ik heb uit diverse bronnen vernomen dat het er best een gekkenhuis kan zijn. Het maakt me een beetje huiverig voor de stad, maar gelukkig blijkt dat nergens voor nodig. Maar…een gekkenhuis is het er zeker. Waarschijnlijk nog meer dan anders vanwege het Chinees nieuwjaar. Vooral in China Town (hoe verrassend) is het totale gekte. Chinezen uitgedost in rode kleding, dansende draken en honderdduizendknallers die op klaarlichte dag worden afgestoken. Best leuk om eens mee te maken, maar het heeft ook zo zijn nadelen.

Bij de bezienswaardigheden in de rest van de stad is het namelijk ook extra druk, omdat de Chinezen vakantie hebben. Als ik bij het Grand Palace aankom, zie ik bijna geen hand voor ogen. Busladingen vol Chinezen lopen met hun selfiestick te zwaaien. Ik zie het echt niet zitten om me in deze heksenketel te storten, dus maak ik me snel uit de voeten. Gelukkig valt er nog genoeg moois te zien in Bangkok, dus bezoek ik Wat Pho en Wat Arun (die helaas in de steigers staat). Verder dwaal ik een beetje rond, maak een rondje in een tuktuk, pak meerdere malen de Express Boat over de Chao Phraya rivier en geniet van het heerlijke streetfood.

reisverslag thailandreisverslag thailand chinees nieuwjaar bangkok

Tempelhoppen in Ayutthaya

Vanuit Bangkok maak ik ook een uitstapje met de trein naar Ayutthaya, waar ik me in een tuktuk laat rondrijden van het ene naar het andere historische tempelcomplex. Over deze dag kan ik heel kort zijn: ik vond Ayutthaya geweldig en keek er mijn ogen uit. Wat een prachtige tempels en ruïnes in de voormalige hoofdstad van Thailand. De foto’s zeggen volgens mij wel genoeg.

Benieuwd naar nog meer mooie plaatjes? Bekijk dan eens mijn fotoblog met de mooiste tempels van Ayutthaya.

reisverslag thailandreisverslag thailand

Het relaxte eilandleven op Koh Chang

De volgende bestemming: Koh Chang. Na een lange busrit en een korte boottocht zet ik voet aan wal op dit prachtige eiland. Als ik bij mijn bungalow met uitzicht op zee arriveer, ben ik intens tevreden. Bij aankomst word ik meteen op een schitterende zonsondergang getrakteerd. Wat een heerlijke plek! Hier ga ik me de komende tijd wel vermaken. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en kan ik je vertellen dat ik liever nooit meer naar huis ga. Mijn dagen vul ik met relaxen in de zon, boeken lezen, fruit shakes (en biertjes) drinken, lekker eten, snorkelen in de heldere zee en staren naar de horizon. Als kers op de taart, ben ik elke avond getuige van een magische zonsondergang. De een nog mooier dan de ander. Had ik al gezegd dat ik nooit meer naar huis wil? Toch heb ik ook zin om mijn vriend weer te zien en (hoewel ik het Thaise eten heerlijk vind) om een ordinair patatje speciaal te eten 😉

reisverslag thailandreisverslag thailandWhat’s next? Morgen pak ik de boot naar Koh Mak waar ik nog een paar dagen volop ga genieten van het zonnige weer en het relaxte eilandleven. Geniet je mee op Instagram?

10 REACTIES

  1. Klinkt heerlijk allemaal! Ayutthaya is één van mijn favoriete plekken in Thailand. Het heeft iets magisch hea!? Stiekem kan ik niet wachten tot wij weer in Thailand zijn 😉 Nog een paar maanden.. Eerst nog andere bestemmingen. Veel plezier nog de laatste dagen. Geniet!

    • Ayutthaya heeft zeker iets magisch. Hoewel ik de tempels met al het blingbling vaak ook best mooi vind, heb ik toch een voorkeur voor al die oude tempels en ruïnes. Die paar maanden wachten zal vast geen straf zijn 🙂 Veel plezier op jullie volgende bestemmingen!

  2. Je laatste dagen waren in ieder geval bijzonder zo te lezen. Wat zijn die tempels prachtig. Ik krijg er een echt “zen” gevoel bij zo mooi! Ondanks de extra drukte toch gaaf dat je de viering van het chinese nieuwjaar hebt kunnen meemaken. Ik kijk uit naar je volgende posts over je solo reis! Nogmaals erg gaaf dat je in je uppie bent gegaan en je vriend hebt achtergelaten, weet niet of ik het zou doen 😉

    • Ja, het is altijd wel bijzonder om een feestdag o.i.d. mee te maken in het buitenland. De laatste dagen waren heerlijk en de solo reis is uitstekend bevallen. Ik zou het zo weer doen, maar vond het uiteraard ook fijn om m’n vriend weer te zien.

  3. Prachtige foto s van Koh Mak. Paradijsje! Heb er zelf Ook veel zin in. Wij gaan begin juni Met als eindbestemming koh Mak en Koh kood. Ik hoop dat het weer dan nog goed is? Of zou jij koh Chang aanraden en een vd rustige eilanden laten schieten. Ik hou niet van teveel drukte en toerisme! Heb jij advies?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in