Live update vanuit Chiang Mai

verslag chiang mai

Tijd voor een eerste update vanuit Thailand. Op dit moment lig ik heerlijk te relaxen aan het zwembad van mijn hotel in Chiang Mai. Een prima moment om even terug te blikken op de avonturen die ik afgelopen week beleefd heb. Reis je mee?

Ronddwalen door authentiek Dubai

Maandagochtend begint het avontuur al om half acht ‘s ochtends als ik in Dubai het vliegtuig uit stap. Ik heb een hotel geboekt in Deira, een wijk vlak bij het vliegveld. Met de metro is het maar een paar haltes, dus ik sta in een mum van tijd bij de receptie van mijn hotel. Uiteraard veel te vroeg om in te checken. Er zit dus niets anders op dan meteen de stad te gaan ontdekken.

Vlak bij mijn hotel vind je de Gold Souk en de Spice Souk. Mijn missie is om daar een paar mooie foto’s te schieten, maar dit blijkt helaas onmogelijk. Bij elke stap die ik zet, word er gevraagd of ik een Gucci of Prada tas nodig heb. En als ik ook maar een seconde stil blijf staan, hangt er meteen een kasjmier sjaal om mijn nek. Snel maak ik me uit de voeten om vervolgens eindeloos langs de Dubai Creek te slenteren. Vol verwondering bekijk ik hoe de kleurrijke dhows (handelsboten) stampvol geladen worden. Zelf steek ik voor 1 dirham (circa โ‚ฌ0,25) de rivier over met een abra (watertaxi). Ik dwaal nog even door de authentieke wijk Al Bastakiya en daarna maak ik ook kennis met het ultramoderne Dubai: de Mall en de Burj Khalifa. Met de slaap in mijn ogen bewonder ik de fonteinshow aan de voet van de hoogste toren ter wereld. Daarna is het hoog tijd om mijn bed op te zoeken.

verslag chiang maiverslag chiang mai

Strand en heel veel wolkenkrabbers

Dinsdagochtend stap ik na het ontbijt uitgerust de metro in. Linea recta naar het strand. Wat een gelukzalig gevoel als ik de azuurblauwe horizon voor me op zie doemen en het zand tussen mijn tenen voel. Na een heerlijke wandeling door de branding, neem ik weer afscheid van de zee. Met pijn in mijn hart. Toch wil ik liever nog iets meer van Dubai zien.

Zo bezoek ik het winkelcentrum Souk Madinat, vanwaar ik uitzicht heb op Burj al Arab. Helaas is mijn budget net niet toereikend genoeg voor een overnachting in het enige zevensterrenhotel ter wereld. Dan maar even op Palm Island kijken. Net voor zonsondergang maak ik een ritje met de monorail over het eiland en geniet ik van een schitterend uitzicht op de skyline van Dubai. Indrukwekkend, maar ik heb nu wel weer genoeg wolkenkrabbers gezien voor de rest van het jaar. Op naar Thailand!

verslag chiang mai verslag chiang mai

Reizen en slapen

Over woensdag kan ik heel kort zijn: vliegen, wachten, vliegen en slapen. Op het vliegveld van Bangkok moet ik een paar uur wachten op mijn vlucht naar Chiang Mai. Als ik in de loop van de middag bij mijn hotel incheck, voel ik me een beetje eenzaam en verloren. Ik heb die nacht zo goed als niet geslapen en voel me doodmoe. Ik heb geen idee wat ik in Chiang Mai te zoeken heb en moet er niet aan denken om een maand alleen rond te reizen. Van slaapgebrek word ik altijd een beetje labiel, maar gelukkig is daar een oplossing voor ๐Ÿ™‚ Na een flink middagdutje aan het zwembad, zie ik het allemaal weer een stuk rooskleuriger in. Tijd voor een drankje bij het Volkswagenbusje voor mijn hotel.

verslag chiang maiverslag chiang mai

Fietsen en tempelhoppen

Donderdag huur ik voor 50 baht (circa โ‚ฌ1,30) een fiets om de oude binnenstad van Chiang Mai te verkennen. Ik fiets door smalle straatjes en hop van de ene mooie tempel naar de andere. Mijn favoriet? Wat Chedi Luang. Wat een plaatje! Af en toe rust ik uit op een gezellig terrasje en geniet ik volop van de geuren en kleuren in deze heerlijke stad. Deze geslaagde dag sluit ik, samen met een Deense en een Amerikaan, af met Pad Thai en een paar Chang biertjes.

verslag chiang mai verslag chiang mai

Olifanten knuffelen

Vrijdag staat een bezoek aan het Elephant Nature Park op het programma. Iets waar ik lang naar uit heb gekeken. In dit park worden mishandelde olifanten opgevangen. De getraumatiseerde dikhuiden worden hier liefdevol verzorgd en hoeven geen mensen op hun rug te dragen. Erg bijzonder om een hele dag tussen de olifanten te lopen en met ze te knuffelen en te baden!ย Binnenkort meer over deze geweldige dag.

verslag chiang mai

Kleurrijke streetart

Zaterdag kan ik het niet laten om nog een keer een fiets te huren. Mijn missie is om zoveel mogelijk streetart te spotten. Geen moeilijke opgave, want in Chiang Mai barst het van de kleurrijke schilderingen die van de muren afspatten. Mijn camera maakt overuren. Hoewel vanmiddag een bezoekje aan Wat Doi Suthep op de planning stond, lig ik nu dus te chillen aan het zwembad. Mijn darmen zijn helaas reeds in opstand gekomen tegen het pittige Thaise eten. Een ritje naar deze bekende tempel buiten de stad lijkt me op dit moment dus even geen goed idee. Ach, een middagje aan het zwembad is ook geen straf! Morgen kom ik bij leven en gezondheid weer in actie. Dan ga ik namelijk ziplinen in de jungle. To be continued…

verslag chiang mai verslag chiang maiDeze blog heb ik overigens zaterdag al geschreven, maar wegens technische problemen vandaag pas gepubliceerd. Inmiddels heb ik Chiang Mai ingeruild voor Pai.

19 REACTIES

 1. Super gaaf hoor! Zou je graag gezelschap houden! Probeer er maar ultiem van te genieten. Voor je het weet ben je weer terug! Xxx

 2. Ik moet ervook altijd even inkomen op reis. Kan soms ook even enorm mopperen op een nieuwe plek om er dan een paar uur later helemaal blij van te worden. Gelukkig weet Frank dat heel goed, dus die laat me dan soms maar even.Je hebt een paar van mijn favoriete plekjes in en om Chiang Mai bezocht. Ik vond Wat Chedi Luang ook de leukste in de binnenstad en het Elephant Nature Park is geweldig, daar breek ik al jaren een lans voor, ook op mijn blog. Die streetart hebben wij toen helemaal gemist, iets om te onthouden. Ben je alweer en beetje fitter? Veel plezier op de rest van je trip!

  • Ja, Elephant Nature Park is echt bijzonder. Ze gaan er zo liefdevol met de olifanten om. Jammer dat je de streetart gemist heb. Helaas nog steeds verkouden enzo ๐Ÿ™

 3. Ik heb die street art ook helemaal gemist vorig jaar. Jammer!

  Heel herkenbaar; ik ging vorig jaar ook alleen naar Thailand, 3 weken en ik begrijp je gevoel helemaal. Ik kwam aan en was moe. Ik voelde me gewoon niet lekker van het slaaptekort. Dacht echt: ik wil dit helemaal niet, ik wil niet 3 weken reizen. Maar na een dutje was het idd weer goed. ๐Ÿ˜‰

  Geniet ervan!!

  • Ja, je moet echt oppassen voor slaaptekort. Vooral als je alleen reist. Uitgeslapen kun je de wereld toch net even wat beter aan. Jammer dat je de streetart gemist hebt..erg een vrolijke boel ๐Ÿ™‚

 4. Het Elephant Nature Park is inderdaad een bijzondere ervaring! ๐Ÿ™‚ Ik had eigenlijk weinig met Dubai, maar ik zie steeds meer mooie verhalen en foto’s voorbijkomen. Misschien toch maar eens als tussenstop-bestemming op mijn lijstje zetten ๐Ÿ˜‰ Ik ben ietwat laat, maar geniet nog ffkes daar!

  • Ik vond het heel tof om Dubai een keer gezien te hebben. Een aparte wereld. Een heel leuke stopover dus, maar ik vond twee dagen ook wel genoeg..zou er geen week vakantie willen vieren.

 5. Bedankt voor het delen van je ervaringen. En wat een bijzondere combinatie om te zien. Het strand met een kameel en dan daarachter al die wolkenkrabbers. Wat een contrast

 6. Leuk om te lezen! Ik ga in het najaar naar Thailand, ook naar Chiang Mai om oa olifanten te verzorgen en te fietsen. Het wordt mijn eerste soloreis (op een stedentrip van een paar dagen na) en ik vind het doodeng en ook wel spannend. Ga ik het wel leuk vinden zo lang alleen? Zal ik wel aanspraak hebben? Maar ik heb er zo ontzettend veel zin in!

  • Wat een leuke plannen en een heerlijk vooruitzicht! Ik vond het ook heel spannend (of gewoon doodeng) om alleen op reis te gaan, maar het bleek geweldig te zijn en ik zou het zo weer doen. Aanspraak heb je sowieso wel, want er zijn ontzettend veel mensen die alleen reizen. In de bus van A naar B of tijdens excursies ontmoet je altijd wel mensen. Daarnaast zijn ho(s)tels met een gezamenlijke ruimte (restaurant, bar of zwembad) aan te raden als je mensen wilt ontmoeten. Mocht je vragen hebben of tips nodig hebben, dan mag je me altijd mailen. Veel plezier met de voorpret.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in