Een terugblik op de winter

Terugblik winter 2018

De lente is gisteren officieel begonnen. Ein-de-lijk! Ik ben helemaal klaar voor de lente na die kou van de afgelopen weken. Maar eerst wil ik graag nog even terugblikken op de winter. Benieuwd hoe het met me gaat en welke plekken ik zoal bezocht? Lees dan snel verder. 

Eerst even bijkletsen..

In mijn terugblik op de herfst schreef ik dat ik een stuk beter in mijn vel zat dan in de rest van 2017. Er was minder chaos in mijn hoofd, ik had meer energie en minder sombere buien. Ik begon dan ook met goede moed aan de winter, maar helaas ging het de afgelopen maanden allemaal weer een stuk moeizamer. De winterblues staken hun kop op en daarmee ook de vermoeidheid. De winter is nou eenmaal veruit mijn minst favoriete seizoen. Het vitamine-D tekort speelde me regelmatig parten en ook de kou en regen konden me niet bekoren.

Maar laat ik het vandaag positief houden. De winter stond namelijk ook in het teken van opknappen. Zo heeft de woonkamer een opknapbeurt gekregen. Nieuwe stoelen, nieuwe gordijnen en een likje verf op de muren doet wonderen. De groene muur zorgt voor een frisse, vrolijke uitstraling. Helemaal voorjaarsproof en precies wat ik nodig heb!

Naast de woonkamer, heb ik de afgelopen maanden ook mijn gebit op laten knappen. Ik heb mijn ‘afgestorven voortand’ laten bleken en een paar afgebroken stukjes laten repareren. Absoluut geen pretje, want voor dit geintje moest ik maar liefst zeven keer plaatsnemen in de tandartsstoel en heb ik in totaal bijna vier uur naar het plafond liggen staren. Het deed gelukkig niet echt pijn, maar leuk is anders. Gelukkig mag het eindresultaat er wezen en kan ik weer breeduit lachend een selfie maken.

Kortom, ik ben helemaal klaar voor de lente. Een lente waarin ik weer vaker op pad zal gaan om nieuwe plekken te ontdekken. Maar ook een lente waarin ik lekker kan ontspannen in mijn opgeruimde huis. Kom maar op met die zonnige lentedagen!

winter in Nederland
Welke landen bezocht ik in de winter?

Nou, daar kan ik heel kort over zijn: geen. In de winter ben ik geen enkele keer buiten onze landsgrenzen geweest, zelfs niet voor een kort bezoekje aan een van onze buurlanden.

Welke plekken in Nederland bezocht ik?

Hoewel ik het vaak te koud of te nat vond om eropuit te trekken en het dekentje op de bank regelmatig lonkte, heb ik toch nog een aantal keer genoten van een uitstapje in eigen land. Zo begon de winter met een nachtje Zeeland. Samen met mijn vader ontdekte ik Middelburg Winterstad, genoten we van een strandwandeling in de dikke mist en bezochten we het pittoreske stadje Veere. Wat is Zeeland toch een fijne provincie!

Naast mijn tripje naar Zeeland, heb ik in de winter ook genoten van een aantal wandelingen. Zo wandelde ik door de fijne stad Arnhem, genoot ik samen met Jessica van een stadswandeling door Amersfoort, maakte ik een wandelingetje door het Loosdrechtse bos en genoot ik afgelopen weekend van een strandwandeling en een ritje in het reuzenrad op Scheveningen.

MiddelburgZeelandAmersfoortScheveningenUitzicht Scheveningen

Een vooruitblik op de lente

Zoals je kunt lezen ben ik afgelopen winter niet heel actief geweest, maar daar gaat dit voorjaar zeker verandering in komen. Er staan namelijk al wat leuke reisjes gepland. Zo begin ik in april met een stedentrip naar Malaga. Lekker ontspannen genieten van zon, zee en tapas!

Daarnaast ga ik deze lente maar liefst drie keer naar Noord-Holland. Eind april staat er een bloggerstrip naar Laag Holland (het gebied boven Amsterdam) op het programma. De week daarna ga ik mijn met ouders en zussen een weekendje naar de Noord-Hollandse kust om onder andere te wandelen langs de bollenvelden. En tijdens het pinksterweekend ben ik op Texel te vinden. Genoeg leuke plannen dus. Zin in!

En wat kun je op Reisvlinder.nl verwachten?

In ieder geval artikelen over bovenstaande reisjes, maar ook artikelen over gave streetart en leuke fietstochtjes. Ik zet nog steeds gemiddeld één artikel per week online en dat hoop ik ook in de lente vol te houden. Daarnaast ben ik (nog steeds) minder actief op social media en dat bevalt prima. Natuurlijk heb ik daardoor zo af en toe wel last van FOMO (fear of missing out), maar dat weegt niet op tegen de rust die het me geeft.

Kortom, ik ga dus lekker door met het delen van verhalen, tips en foto’s op mijn blog. Daarnaast zou ik graag mijn blog in een nieuw jasje willen steken, maar of ik daar deze lente aan toe ga komen (of zin in heb)…

Lente in NederlandHoe was jouw winter? Heb je nog mooie plekken ontdekt? En heb je toevallig nog leuke tips voor mijn tripjes naar Malaga en Texel? 

8 REACTIES

 1. Hallo Anita,
  Hoelang ga je naar Texel? Is een fantastisch eiland, ben er in 2016 en 2017 geweest.
  Leuke uitjes zijn Ecomare en De Cocksdorp, maar ook het dorpje Oudeschild of Den Burg. En als je van wandelen houdt misschien natuurgebied De Slufter. Je moet mijn website maar eens bezoeken, daar staan alle 7 dorpen en 7 musea van Texel beschreven.

  • Ik ga 4 dagen naar Texel. We hebben een appartementje in Den Burg. Bedankt voor de tips. Ik ga zeker ook op je website kijken. Heb er zin in, hopelijk is het dat weekend mooi weer!

 2. Je gaat al bijna naar Spanje, fijn even de kou ontsnappen. Alvast veel plezier! Wandeling in Amersfoort was erg leuk, al heb ik ook nog niet de kans gehad om er iets over te schrijven of te plaatsen haha ;p

 3. Ik kan je zo de hand schudden meid! Afgelopen winter ben ik mijzelf ook mega tegengekomen en zat ik totaal niet lekker in mijn vel, totaal geen energie en geen puf om wat dan ook maar te gaan doen. Wel zijn we een weekendje in Amersfoort geweest, echt een hele mooie stad en absoluut een aanrader. Afgelopen week zaten we aan de Moezel maar ook daar troffen we het niet met het weer dus helaas is mijn accu nog steeds niet helemaal opgeladen maar goed, het is nu lente en het wordt weer langer licht dus hopelijk krijgen we allebei snel onze energie en puf weer terug!

  • Balen dat jij ook zo’n enorme winterdip had. Gelukkig is het inderdaad weer lente en is het weer wat langer licht. Leuk dat jullie naar de Moezel zijn geweest, maar jammer dat het weer tegenviel. Het was vorige week nog aardig koud. Laat die zonnige en warme lentedagen maar komen, ik kan ze goed gebruiken. En jij vast ook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in