Een persoonlijke terugblik op de lente

costa blanca

Gisteren is de zomer officieel begonnen. Het uitgelezen moment om even terug te blikken op de lente. Wat hield mij bezig en welke plekken bezocht ik? Je leest het allemaal in deze persoonlijke terugblik.

Eerst even bijkletsen..

Mijn trouwe lezers was het vast al opgevallen dat ik de afgelopen maanden een stuk minder artikelen publiceerde dan voorheen. De reden? Ik was helemaal opgebrand afgelopen winter. Nul energie om er met mijn camera op uit te trekken en verhalen te verzamelen. Zoveel chaos in mijn hoofd dat er weinig ruimte was voor creativiteit. Soms zelfs zo moe dat ik amper de kracht kon vinden om mijn bed uit te komen. Totaal uitgeput na het doen van de boodschappen. Volledig in paniek als ik een deadline moest halen en zelfs al overprikkeld van een scheet. Kortom, afgelopen winter was er één om snel te vergeten en ik zal je de details verder besparen.

En de lente? Ook die ging niet altijd over rozen, maar gelukkig begon de zon wel letterlijk wat vaker te schijnen. Ik kreeg weer iets meer zin om naar buiten te gaan en de vitamine D deed zijn werk. Inmiddels heb ik weer wat meer energie en voel ik me gelukkig ook een stuk minder somber. Toch is het regelmatig nog een complete chaos in mijn hoofd. Vooral als ik op goede dagen overmoedig word en te veel hooi op mijn vork neem. Meestal moet ik het dan de dagen erna weer bezuren..

Gelukkig krijg ik hulp om weer een nieuwe balans te vinden, om mijn grenzen te herkennen en om te leven in een tempo dat bij mij past. Maar vooral ook te accepteren dat ik op dit moment gewoon niet alles kan doen wat ik graag zou willen. En geloof me, dat is verdomd lastig. Voor mijn gevoel gaat de weg terug tergend langzaam en in veel te kleine stapjes. Toch heb ik goede hoop dat ik ooit weer de oude word. Of nog beter: een verbeterde versie van mezelf. Met heel veel vallen en gelukkig ook weer opstaan ben ik mezelf opnieuw aan het uitvinden. En volgens mij is dat helemaal niet zo verkeerd.

20170428_124302
Welke landen bezocht ik in de lente?

Duitsland en Spanje! Hoewel mijn reislust in de winter als sneeuw voor de zon verdween, ben ik in de lente toch twee keer onze landsgrens gepasseerd. Eind april stond er een tripje naar Keulen en Phantasialand gepland. En hoewel ik er als een berg tegenop zag en ik doodmoe thuis kwam, heb ik zeker wel genoten van die dagen in Duitsland. En ook niet onbelangrijk: na vier maanden mijn camera zo goed als niet te hebben aangeraakt, kreeg ik tot mijn grote vreugde in Keulen de smaak van het fotograferen weer te pakken.

En toen was daar ineens een ongepland tripje naar Spanje met Jessica van Cornersoftheworld.nl. Eind mei vlogen we naar het zonnige zuiden, omdat ik een weekje in een luxe vakantievilla aan de Costa Blanca had gewonnen (bedankt Travelboulevard.be)! Een onverwacht cadeautje dat in eerste instantie nogal wat spanningen opleverde. Want wat als ik er de energie niet voor zou hebben om helemaal naar Spanje te reizen? Gelukkig heb ik mijn twijfels overboord gegooid en bleken het achteraf zorgen om niets. Spanje was namelijk fantastisch en de Spaanse zon leverde me zoveel nieuwe energie op. Zelfs genoeg energie om de 332 meter hoge rots van Calpe te beklimmen. En dat terwijl ik me had voorgenomen om voornamelijk te gaan chillen aan ons zwembad..

Welke plekken in Nederland bezocht ik?

De lente is natuurlijk het perfecte seizoen om de schoonheid van Nederland te ontdekken. Ik kroop dus uit mijn schulp en ging een aantal keer op pad in eigen land. Zo bewonderde ik de kleurrijke tulpenpracht in de Noordoostpolder, ontdekte ik fantastische streetart in Ede en beklom ik de Cuneratoren in pandacity Rhenen. Ook logeerde ik met mijn moeder in Bergen aan Zee en was ik tijdens het pinksterweekend in Leeuwarden te vinden. Genieten dus!

keulenterugblik-lente-3villa javeabergen aan zee en leeuwarden
Populairste artikelen op Reisvlinder.nl

Terwijl ik schitterde door afwezigheid, wisten veel mensen mijn website gelukkig nog steeds te vinden. Vooral voor deze vijf blogs was er veel belangstelling:

– Wat te doen in Alicante? 10 tips
– 10 reisbloggers over hun favoriete plekje in Nederland
– Een dagje Nijmegen in 10 tips
– Een roadtrip door wonderschoon Slovenië
Fietsen naar het roze natuurwonder van Spanje

Een vooruitblik op de zomer

Bij een terugblik hoort ook een vooruitblik. Je bent namelijk vast benieuwd of er deze zomer nog leuke reisjes op de planning staan? Om eerlijk te zijn ben ik daar nog niet zoveel mee bezig. Hoewel mijn reislust weer iets is aangewakkerd na mijn vakantie in Spanje, vind ik het ook heel prettig om voorlopig mijn agenda zo leeg mogelijk te houden. Een volle agenda bezorgt me namelijk te veel stress en bovendien kost reizen ook gewoon energie. Energie die ik beter moet leren verdelen en tot ik dat weer onder de knie heb, blijf ik liever wat dichter bij huis. Maar…helemaal thuis blijven is natuurlijk ook geen optie. Daarom staan er deze zomer wel alvast een kort tripje naar de Ardennen en een nachtje Enschede gepland. Dicht bij huis, maar daarom natuurlijk niet minder leuk.

En wat kan je deze zomer op Reisvlinder.nl verwachten? Er is een moment geweest dat ik helemaal wilde stoppen met mijn blog. Het begon als een verplichting te voelen en daardoor had ik er veel minder plezier in. Ik was te veel met bezoekersaantallen bezig en social media bezorgde me veel onrust. Toch heb ik besloten om mijn blog in de lucht te houden, omdat ik het gewoon te leuk vind om mooie verhalen en foto’s te delen. En dat is dan ook precies waar ik me op ga focussen. In de zomer hoop ik weer iets vaker een artikel te publiceren (maar pin me er niet op vast, oké?). Zo kun je binnenkort een kijkje achter de schermen op de Kaasmarkt in Alkmaar verwachten en heb ik nog een paar fotoblogs met gave streetart in petto. Sowieso zullen er relatief veel blogs over Nederland verschijnen, aangezien ik voorlopig nou eenmaal weinig in het buitenland te vinden ben…

alde feanenHoe was jouw lente en heb je nog leuke plannen voor de zomer? 

18 REACTIES

 1. Jeetje wat heftig allemaal.. Knap dat je er zo open over kunt schrijven. Fijn dat het nu in ieder geval al een stuk beter met je gaat en je de energie kunt vinden om af en toe weer lekker op stap te gaan en je in eigen tempo met plezier weer wat kunt posten op je blog. Rustig aan en veel sterkte !

  • Dank je, Daphne! Het was (en is) inderdaad heftig, maar het komt vast weer goed 🙂 Deze zomer lekker in Nederland op pad (dat het maar een lange en zonnige zomer mag worden)

 2. Phieuw, dat moet een pittige winter geweest zijn. Gelukkig heeft de lente je ook weer wat energie gegeven zodat je volop kan genieten van de komende zomerweken in Nederland. Hopelijk kan je blijven genieten van al het moois dat Nederland en de rest van de wereld biedt, zonder “blogverplichting”. Liefs!

  • Het was inderdaad pittig, maar ik ben vastbesloten weer te gaan genieten van al het moois op de wereld (zonder mezelf allerlei verplichtingen op te leggen) Op naar een mooie zomer!

 3. Heftig om te lezen maar fijn dat het, hoewel langzaam, toch weer de goede kant op gaat! Hopelijk krijg je in de zomer weer meer energie om er lekker op uit te trekken en ja, Nederland is dan toch een prachtig land om mee te beginnen!

  • Bedankt voor je reactie, Wanda. Nederland is zeker prachtig. Er staan nog genoeg mooie plekken op mijn lijstje, dus hoef me voorlopig niet te vervelen in Nederland 😉

 4. Ik vind het super dat je zo persoonlijk bent in deze blog. We hebben het er wel eens eerder over gehad dat het best lastig en spannend is om persoonlijke verhalen te delen en meer van jezelf te laten zien op het internet, maar ik weet zeker dat je alleen maar lieve en steunende berichten zult ontvangen. Je weet zelf als geen ander welk tempo op welk moment het beste bij je past en het is helemaal niet erg om af en toe terug te schakelen. 😉 Ben benieuwd naar je andere street art blogs! En tot slot: het was hartstikke leuk en gezellig met jou in Spanje!

  • Thanks, Jessica! Ik vond het ook super gezellig in Spanje. Het was inderdaad erg spannend om op ‘publiceren’ te klikken en het heeft zelfs een week geduurd voordat ik een link op social media durfde te delen 😉 Maar het lucht ergens ook wel op en ik krijg inderdaad alleen maar lieve reacties. Voor veel mensen is het (helaas) herkenbaar..

 5. Lieve nicht, op navolging van de reactie van die andere lieve nicht hierboven: mooi verhaal! Erg knap dat je het zo kunt beschrijven en god, wat herkenbaar. Leuk die genen van ons he? 😉 Die verbeterde versie gaat er komen, daar ben ik van overtuigd. Vast met vallen en opstaan, maar dat is niet erg, daar leren we van. Ik wens je een hele fijne zomer! Misschien maar eens een nichtendate afspreken? Denk dat we best veel te bekletsen hebben! 😉 Liefs!

  • Hey nicht, inderdaad heel fijn die genen van ons 😉 Leuk om een keer bij te kletsen. Stuur je een keer een e-mail of Facebookberichtje. Jij ook een fijne zomer gewenst 🙂

 6. Hoi Anita, dapper dat je dit deelt en ook goed.,zak vast ook als opluchting voelen dat je de schijn niet hoeft op te houden! Ik wens je succes met je kracht weer hervinden!

 7. Wat naar dat je zo in een dip zat afgelopen winter en wat dapper om dat hier te plaatsen. Fijn om te lezen dat het met kleine stapjes weer beter gaat! Heel veel succes en hopelijk brengt de zomer je veel goeds. 🙂

 8. Jeetje meid wat een nare periode zo een dip! Gelukkig gaat het weer wat beter, maar dat is echt niet leuk. Veel succes en ik kijk uit naar je verhalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in