Blog tag: genomineerd voor de Liebster Award

blog tag liebster award

Onlangs werd ik door Ivonne van Myfootprints.nl genomineerd voor de Liebster Award. Bedankt, Ivonne! De Liebster Award is in het leven geroepen om nieuwe blogs en/of bloggers met een klein publiek in de spotlights te zetten. Door het beantwoorden van 11 vragen leer je de persoon achter de blog beter kennen. Benieuwd naar mijn antwoorden op de vragen van Ivonne?

Kun je jezelf in 5 woorden beschrijven?

Haha, nee. Dat vind ik echt heel lastig, maar daar gaan we dan: een eigenwijze, creatieve, dromende levensgenieter met zelfspot. Ik wilde eerst nog extra uitleg geven, maar hier laat ik het toch maar bij.

Welke bestemming kan je iedereen aanbevelen?

Natuurlijk zijn er heel veel prachtige bestemmingen die ik iedereen aan kan bevelen, maar omdat deze bestemming nog zo vers in het geheugen ligt, kies ik voor Sint-Petersburg. Vorige maand was ik er zes dagen en ik kan iedereen een stedentrip naar deze geweldige stad aanraden. Wat was ik aangenaam verrast!

Blog tag liebster award

Wat was het meest bijzondere vakantiemoment ooit?

Pfff, ook zo lastig. Ik kies dan toch voor de olifanten die recht voor ons busje stonden te tetteren tijdens een safari in Kenia. Dat was echt heel gaaf! Maar ik kan ook genieten van minder spectaculaire momenten, zoals mooie zonsondergangen of bijzondere ontmoetingen.

Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken?

Ik kan af en toe best een nachtbraker zijn, maar als ik eenmaal slaap wil ik liever nergens wakker voor worden gemaakt. Mijn nachtrust is me namelijk heilig. Alleen voor een leuk reisje mag je me natuurlijk wel altijd wakker maken.

Het lekkerste gerecht dat je ooit gegeten hebt is?

Dat was een heerlijke pasta in Rome. Om precies te zijn op een terrasje in de gezellige wijk Trastevere. De Italiaanse keuken is absoluut een van mijn favorieten.

Wat is jouw favoriete (reis)continent en waarom?

Van Europa heb ik het meest gezien. En hoewel je hier geen tropische jungles vindt, is Europa verrassend veelzijdig. Schitterende natuurgebieden en azuurblauwe baaitjes, maar bovenal ontzettend veel mooie steden en een schat aan cultuur. Azië trekt mij ook enorm, ook al ben ik alleen nog maar in Indonesië en Singapore geweest. De volgende reis buiten Europa gaat dan ook sowieso naar Azië.

blog tag liebster award

Is er iets dat je op reis absoluut niet kunt missen?

Ik heb niet veel spullen nodig op reis, maar zonder fotocamera zou ik toch wel een tikje ongelukkig zijn.

Reis je liever met een backpack of met een koffer?

Ik ben geen diehard bakcpacker. Hoewel ik het wel leuk vind, krijg ik mijn vriend met geen mogelijkheid mee backpacken. En ja..dan moet je soms compromissen sluiten. Toch zou ik sowieso voor een koffer kiezen. Zelfs tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland reden mijn reisgenote en ik met onze koffers in de achterbak van hostel naar hostel. Vaak lieten we de koffer dan in de auto liggen en namen we alleen een kleine rugtas mee met daarin een setje kleren en wat toiletspullen.

Wat is de mooiste reis die je ooit gemaakt hebt?

Zonder twijfel mijn rondreis door Nieuw-Zeeland. Het is alweer tien jaar geleden dat ik zeven weken door dit prachtige land trok, maar ik kan nog steeds heel blij worden van de fijne herinneringen aan deze reis. Ik heb vorige week een blogpost geschreven over waarom ik besloot om alleen naar de andere kant van de wereld te vliegen en hoe ik deze reis heb ervaren. Natuurlijk moet je dat artikel echt even lezen, maar ik kan dus al verklappen: het was in één woord GEWELDIG! Overigens heb ik ook heel bijzondere herinneringen aan mijn vakantie in Kenia.

blog tag liebster award

Zijn er landen waar je absoluut niet naartoe wilt reizen?

Natuurlijk spreken bepaalde landen of culturen mij meer aan dan andere, maar er is geen een land waar ik absoluut nooit naartoe zou willen. Wel zou ik uiteraard onveilige conflictgebieden vermijden.

Welke wandeling moet ik zeker gaan maken?

Een wandeling door National Park Plitvice in Kroatië. Een schitterend natuurpark met 16 smaragdgroene meren en 90 betoverende watervallen. Echt een sprookjesachtige plek. Ik zou wel buiten het hoogseizoen gaan, want ik heb gehoord dat het er erg druk kan zijn.

Wat zijn de regels van de Liebster Award?

 • Beantwoord 11 vragen van de blogger die je getagd heeft.
 • Verzin zelf 11 vragen.
 • Tag de bloggers die deze vragen moeten beantwoorden.

Mijn vragen

 • Waarom ben je begonnen met bloggen?
 • Wat is je grootste droom?
 • Wat was je meest indrukwekkende reis?
 • Als je nooit meer een grens over mocht steken, in welk land zou je dan gaan wonen?
 • Wat is je meest teleurstellende vakantiebestemming?
 • Op welke blogpost ben je het meest trots?
 • Wat vind je het leukst aan bloggen en wat vind je minder leuk?
 • Wanneer stapte je voor het laatst buiten je comfort zone?
 • Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
 • Welke plek staat er boven aan jouw bucketlist?
 • Waar word jij gelukkig van?

Ik wil graag de volgende bloggers nomineren voor de Liebster Award: Kim van Kimopdewereld.nl, Daphne van Travelshot.nl en Linda van Onedaytrip.nl. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. 

10 REACTIES

 1. Leuk om je antwoorden te lezen Anita. Sint-Petersburg staat bij mij ook hoog op het lijstje (maar wat niet hihi)en je hebt me er weer een stukje enthousiaster voor gemaakt. Die wandeling bij de Plitvice meren lijkt me geweldig mooi, dus die ga ik onthouden. Nog een voordeel van de koffer; als je hem op slot doet moet men er iets meer moeite voor doen om hem open te maken!) Ja. Azië, mooi! Ik ben er al diverse keren geweest, dus wie weet kan ik je tzt nog wat tips geven!

 2. Super leuk dat je mij hebt genomineerd voor de Liebster award! Daar ga ik binnenkort even uitgebreid voor zitten !
  Daarnaast ook erg leuk om jouw antwoorden op de gestelde vragen van Ivonne te lezen, mooie reizen heb je gemaakt:).!

 3. Ten eerste: dankjewel dat je mij hebt genomineerd! Super leuk!

  Wat een leuke antwoorden! Ik hoor over Sint Petersburg sowieso veel positievere verhalen dan over Moskou. Een reis met de Transsiberie Express staat heel hoog op mijn wensenlijstje. Een combo met Sint Petersburg zie ik wel zitten…
  Die foto van Nieuw-Zeeland, wow! Super mooi. Ook dat land staat hoog op mijn lijstje 🙂

  Haha, toevallig heb ik vandaag een artikel over Kroatie gepost, waar Plitvice ook tussen staat. Het is er prachtig…

  • Moskou ben ik nooit geweest, dus ik kan niet vergelijken. Maar Sint-Petersburg heeft wel een beetje m’n hart gestolen. De Transsiberië – of de Transmongolië Express lijken mij ook echt super gaaf! Ik ga straks even je blog over Kroatië lezen..

 4. Leuk om op deze manier nog wat beter het gezicht achter een site te leren kennen, heb het met plezier gelezen! Indonesië blijft mijn lievelingsland en hoewel ik er al zo’n 2,5 maand in totaal heb doorgebracht blijf ik iedere keer nieuwe plekjes ontdekken en blijft het Indonesië-to-do-lijstje langer worden!

  Weet je al waar de volgende reis heengaat? Of nog even aan het nagenieten van je laatste stedentrip? 😉

  • Ik heb helaas maar een weekje kennis mogen maken met Indonesië..veel te kort! Wil heel graag meer eilanden zien. Dinsdag ga ik weer op stedentrip: 4 dagen naar Riga. Zin in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in