Voorpret: op naar zonnig Alicante

wat te doen in Alicante - haven

Inmiddels ben ik alweer bijna twee maanden terug van mijn reis door Thailand en Laos. Hoog tijd dus om er weer een keer op uit te trekken. Mijn volgepakte trolley staat al op me te wachten bij de voordeur, want vanmiddag vlieg ik naar het zonovergoten Spanje! De komende dagen ga ik samen met een vriendin Alicante en omgeving ontdekken.

Het oorspronkelijke plan om een nachtje weg te gaan in eigen land, groeide al snel uit tot het huidige plan om een paar dagen naar de zon te vliegen. Allemaal de schuld van Ryanair. We konden de goedkope vliegtickets gewoonweg niet weerstaan. Ik kan beter niet meer op hun website kijken, want het risico is veel te groot dat ik dan binnenkort weer ergens op een zonnige bestemming beland. Maar goed..er is nu eenmaal geboekt, dus laten we er maar het beste van maken.

Stiekem zie ik ons al zitten op een zonnig terras aan de Costa Blanca. Onze tafel vol met tapas en een flesje cava. Uiteraard met uitzicht op zee. Heerlijk genietend van het goede Spaanse leven, want lang leve de siësta! Genietmomenten waar ik enorm naar uitkijk, maar ik kan ook niet wachten om Alicante te gaan ontdekken. Onze plannen? Struinen door de smalle straatjes met witte huizen, de jachten in de haven bewonderen, de zon in de zee zien zakken vanaf het kasteel van Santa Barbara en met onze blote voeten door de branding wandelen.

Ook in de omgeving van Alicante valt er veel te zien en te doen. Zo willen we graag met de boot naar pirateneiland Tabarca en staat er ook een bezoek aan een aantal schilderachtige kustdorpjes op de planning. Daarnaast sta ik te popelen om een duik te nemen in de roze zoutmeren van Torrevieja. Eerlijk gezegd had ik tot voor kort nog nooit van dit natuurspektakel gehoord…tot ik de meren onlangs toevallig op de bucketlist van Jessica van Corners of the world zag staan. Bedankt voor de fijne inspiratie, Jessica!

stedentrip AlicanteJe hoort het al..wij gaan ons zeer zeker prima vermaken de komende dagen. Benieuwd naar onze avonturen? Volg me dan op Instagram waar ik regelmatig nieuwe foto’s van onze trip in Alicante zal plaatsen.

Heb jij nog leuke tips voor leuke activiteiten of fijne restaurantjes in deze omgeving? Alle tips zijn welkom!

6 REACTIES

  1. Wat leuk!!! Heel veel plezier meid! Ik ken de omgeving totaal niet, maar ik denk dat jullie het wel naar de zin zullen gaan hebben. Ik volg je al op Instagram dus kom maar op met die foto’s! 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in