Mijn reisplannen en wensen voor 2016

reizen in 2016

De oliebollenschaal is inmiddels leeg, de laatste vuurpijlen zijn al lang en breed de lucht ingeschoten en de lege champagneflessen liggen netjes in de glasbak…2016 is begonnen! Hoog tijd om vooruit te blikken op het nieuwe reisjaar. Benieuwd naar mijn reisplannen en – wensen?

Een goed begin is het halve werk

Mijn reisjaar begint in 2016 bijzonder goed. Over twee weken stap ik namelijk in het vliegtuig naar Bangkok voor een langverwachte rondreis van een maand door Thailand en Laos. Ik loop al heel lang met deze plannen rond en wilde eigenlijk al eind 2015 naar Zuidoost-Azië. Toch heb ik de reis even uitgesteld, omdat ik toen te veel dingen aan mijn hoofd had. Uiteindelijk heb ik ook best lang gewacht met het boeken van mijn vliegticket. Ik vond het namelijk stiekem nogal spannend, aangezien ik (bij gebrek aan een reismaatje) alleen rond ga reizen. Bovendien heb ik lang getwijfeld tussen Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos of Myanmar. Knopen doorhakken is nou eenmaal niet mijn sterkste kant….

Hoewel ik de globale route al een beetje uitgestippeld heb, staat er nog niets vast. Behalve dan dat ik een tussenstop maak van twee dagen in Dubai. Daarna wil ik vanuit Bangkok eigenlijk meteen doorvliegen naar Chiang Mai. Vervolgens wil ik met de slow boat naar Laos reizen voor een bezoek aan het pareltje Luang Prabang. Aan het einde van de reis staat een klein weekje relaxen op een Thais eiland op het programma. Hoewel ik het onwijs spannend vind om alleen te gaan, kijk ik er ook heel erg naar uit. Na een vervelende periode ben ik er namelijk hard aan toe om de boel even de boel te laten, maar daarover later meer.

Tips voor mijn reis door Thailand en Noord-Laos zijn uiteraard van harte welkom! Leuke betaalbare accommodaties, pareltjes die ik niet mag missen of praktische tips..ik hoor ze graag.

En verder?

Voor de rest van het jaar is er nog niets geboekt, maar plannen en wensen zijn er uiteraard genoeg. Zo ga ik sowieso (waarschijnlijk in juni) met mijn vader op stedentrip naar Tallinn. Ook zullen mijn vriend en ik hoogstwaarschijnlijk een weekendje naar Gent en/of de Belgische kust gaan. Ik ben ooit een keer bij de Gentse Feesten geweest en toen had ik meteen door dat Gent een heerlijke stad is. De feesten waren natuurlijk hartstikke gezellig, maar niet echt het ideale moment om de stad goed te ontdekken. Hoog tijd dus om dat alsnog een keer te gaan doen.

reizen in 2016Wat er verder nog op mijn wensenlijstje staat? Heb je even? Mijn wensenlijst is oneindig lang, maar voor 2016 staan er een paar bestemmingen bovenaan. Zo wil ik al jarenlang een keer naar Hamburg en een combitrip naar Napels en de Amalfikust staat ook hoog op mijn bucketlist. Italië is sowieso altijd een goed idee! Daarnaast zou ik in de nazomer heel graag een roadtrip door de Balkan maken en vind ik het ook helemaal niet erg om weer een keer een weekje te chillen op een Zuid-Europees eiland. In Griekenland bijvoorbeeld. Bijna 17 jaar geleden was Kreta de bestemming van mijn eerste vliegvakantie en sindsdien ben ik niet meer in Griekenland geweest. Wie weet volgt er in 2016 een langverwachte reünie. En had ik trouwens al gezegd dat ik héél graag een keer naar IJsland wil? Er zijn nog zoveel mooie plekken op deze aardbol die ik graag zou willen bezoeken, maar in 2016 wil ik Nederland natuurlijk ook niet links laten liggen. Afgelopen jaar is het me namelijk uitstekend bevallen om toerist in eigen land te spelen.

Je hoort het al..te veel plannen en wensen voor één jaar. Waarschijnlijk zal het er niet allemaal van komen, maar het is altijd goed om te blijven dromen. Ik ben in ieder geval benieuwd wat 2016 allemaal voor me in petto heeft. Blijf je me volgen op mijn blog en op Instagram? En, heb jij nog leuke plannen voor 2016?

22 REACTIES

 1. Hallo Anita,
  Wat heerlijk dat je door Thailand en Laos gaat reizen binnenkort. Wij wensen je een heel mooi en inspiratievol, gezellig en gezond 2016 toe met die “lang naar uitgekeken start” en dat er nog maar veel mooie reizen en trips mogen volgen!
  Groetjes van Riet en Kees

 2. Spannend joh dat je straks alleen gaat rondreizen! Ik denk niet dat ik het je na zal doen, althans niet dat soort bestemmingen. Daarvoor zou ik toch vooral het gezelschap missen, even overleggen, je ervaringen delen. Wij hebben nog niet echt concrete plannen, alleen voor de zomer staat Zweden op de planning en verder is het bij ons vaak dat we op het laatste moment iets beslissen…

  • Als ik mocht kiezen, ga ik ook liever samen met iemand op reis. Toch vind ik het niet erg om alleen te gaan, want dat heeft ook zo z’n voordelen. Spannend is het zeker!

 3. Echt stoer dat je een maand lang alleen gaat rondreizen, ik doe het je niet na! Tips heb ik niet aangezien Thailand en Laos onbekende bestemmingen zijn, maar ik ben erg benieuwd naar je ervaringen straks. Je hebt inderdaad veel wensen voor 2016 haha maar wel stuk voor stuk leuke bestemmingen. IJsland hebben we gemeen op ons wensenlijstje 🙂 Veel plezier alvast met de voorbereidingen van je lang verwachte reis!

 4. Je hebt geboekt en vertrekt ook nog eens al over 2 weken! Wat ontzettend fijn voor je. Ik weet zeker dat je het ontzettend fijn gaat vinden. Chiang Mai en Luang Prabang zijn zo’n fijne plekken. Ik ga je uiteraard volgen!! Veel plezier met de voorbereidingen 🙂

 5. Wat stoer dat je alleen door Thailand en Laos gaal reizen! Heel vet! Ik kan je Pha Thai guesthouse in Chiang Mai van harte aanbevelen. Wij betaalden twee jaar geleden 400 bath (nog geen €10,-) per nacht voor een bungalow.

 6. Heerlijke plannen seg! Als je kan, probeer dan bij het Elephant Nature Park een dagje te gaan. Je moet enkele dagen op voorhand reserveren in hun kantoortje in Chiang Mai. Wij konden jammer genoeg niet met deze organisatie mee omdat we maar 3-4 dagen in CM waren.
  Die slowboat staat ook nog op mijn wishlist, lijkt mij een heerlijke ervaring!

  • Elephant Nature Park staat zeker op mijn lijstje. Hoor er veel enthousiaste verhalen over. Jammer dat het bij jullie niet gelukt is, ik zal op tijd reserveren. Bedankt voor de tip.

 7. Wat lekker dat je richting Azië vliegt en wat tof dat je alsnog in je eentje gaat! 🙂 Ik ben benieuwd wat er de afgelopen tijd aan de hand was, maar ik weet vrijwel zeker dat de oplossing reizen is! 😉 (de oplossing voor zo’n beetje….uhm….alles?) Ik heb de slow-boat van Laos naar Thailand gedaan. Probeer zo vroeg mogelijk bij de boot te zijn, want anders word je op een half doorgezakt plastic stoeltje achterin tussen de dozen geplaatst ;p En Luang Prabang is inderdaad erg mooi! Er is een interessant cultureel museum (TAEC), talrijke tempels en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de heuvel in het dorp. Ziplinen is erg gaaf en de Kuang Si watervallen mogen natuurlijk niet ontbreken (een van de mooiste plekken waar ik tot nu toe heb gezwommen!). Wij zijn zelf nog een meerdaagse hiketocht gaan doen, was erg gaaf. Enige nadeel was dat ze het een jungle tour noemden, terwijl het toch echt meer een berg wandeling met 8 uur volle zon op je hoofd was… :p Als ik nog meer tips heb laat ik ze sowieso wel aan je weten haha 🙂

  • Niets ernstigs aan de hand, althans niet iets wat niet op te lossen is met reizen 🙂 Iets met veel (maar dan ook veel) te lang met veel tegenzin naar mijn werk gaan.. met burn-outklachten als gevolg. Bedankt voor al je tips, daar heb ik wat aan! Ik ga dus echt wel op tijd bij de slow boat zijn, want wil dus niet tussen de dozen op een doorgezakt stoeltje zitten (zoals jij?)

 8. Hoorde van je ouders dat je alleen op reis gaat. Wilde even zeggen dat ik het super stoer van je vindt nicht! Tips kan ik je niet geven, ghehe, daarvoor moet je toch bij mijn reislustige broertje zijn… 😉 Ik wens je wel alvast heel veel plezier! Geniet van al het moois om je heen en ook van het feit dat je het maar mooi even doet, op pad in je eentje! X

  • Hoi Janneke, bedankt voor je lieve berichtje! Ik vind het super spannend, maar ik ga zeker genieten. Waarschijnlijk ga ik op reis ook wat blogs schrijven, dus dan kun je mijn avonturen volgen als je dat leuk vindt 🙂

 9. Wat gaaf dat je op reis gaat naar Azië! Ik kan me voorstellen dat het spannend is om alleen op reis te gaan, maar je zult je vast uitstekend vermaken. Volgens mij ga je al bijna, dus ontzettend veeeel plezier! Mooie plannen verder ook, wordt vast een geweldig jaar! Ik vlieg zondag naar Valencia en volgende maand gaan we Cuba ontdekken. Verder ook nog allerlei wensen, maar niks concreet. Riga & Porto staan hoog op mijn wishlist!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in