Een terugblik op mijn reisjaar 2015

reizen in 2015

Donderdag kwam ik terug van een korte citytrip in Dublin: mijn laatste reisje van 2015. Hoog tijd dus om terug te blikken op mijn reisjaar. De jaaroverzichten vliegen je om de oren en ik doe er vrolijk aan mee, want wat is het toch leuk om weer even weg te dromen bij de reisjes die ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Droom je mee?

Mijn reisjaar in cijfers

Hoewel ik dit jaar geen lange of verre reis heb gemaakt, mag ik zeker niet klagen. De cijfers: in 2015 genoot ik van maar liefst 11 tripjes, ik reisde naar 9 landen waarvan ik er 2 nooit eerder bezocht, sliep 29 nachten in 13 verschillende hotels en in 2 appartementen, koos 6 keer voor het vliegtuig als vervoersmiddel en vloog met 4 verschillende vliegmaatschappijen. Benieuwd welke reisjes ik maakte? Bekijk dan mijn hieronder mijn jaaroverzicht.

Zomer in kleurrijk Lissabon

Maart begon feestelijk met de lancering van mijn blog. Een spannend moment waar natuurlijk in februari al heel wat werk aan vooraf was gegaan. De bijzondere maand sloot ik af met een heerlijke stedentrip in Lissabon. Samen met mijn vriend ontvluchtten we het slechte weer in Nederland om vier dagen van het zonnige Lissabon te genieten. Na afloop deed ik op mijn gloednieuwe blog uiteraard uitgebreid verslag van onze belevenissen.

Reizen in 2015

La dolce vita in Florence en Bologna

In mei vloog ik met een vriendin naar Italië voor een stedentrip in Florence. Ik ben gek op Italië (en de Italiaanse keuken) en had veel positieve verhalen over Florence gehoord. De verwachtingen waren dus hoog gespannen. Waarschijnlijk iets te hoog, want Florence viel ons een beetje tegen. Natuurlijk kun je niet om de schoonheid van de stad heen, maar wat een heksenketel.. Ons bezoek aan Bologna was daarentegen een verademing. Wat een fijne sfeer in deze mooie stad!

reizen in 2015

Jarig in Antwerpen

In het tweede weekend van juli reden we naar het altijd gezellige Antwerpen om daar mijn verjaardag te vieren. We struinden door de straten van Antwerpen, genoten van een schitterend uitzicht vanaf het dakterras van het MAS, wandelden over de Vogeltjesmarkt en dronken pintjes op de gezellige terrassen. Een overnachting in het luxe Hilton hotel maakte het feest helemaal compleet! Wat een fijn weekendje weg.

reizen in 2015

Indrukwekkend Sint-Petersburg

Eind juli vloog ik met een vriendin naar Sint-Petersburg waar we ons compleet lieten overweldigen door de schoonheid van deze stad. Sint-Petersburg stond al heel lang op mijn bucketlist en ik vind eigenlijk dat deze bijzondere stad op iedereens bucketlist zou moeten staan. Waarom? Dat lees je in mijn artikel: 8 redenen om op citytrip naar Sint-Petersburg te gaan.

reizen in 2015

Uitwaaien langs de Maas in Rotterdam

In augustus genoot ik van een zwaarbewolkt weekendje in Rotterdam. We maakten een flinke stadswandeling met onze 100% reisgids in de hand en bewonderden de prachtige Markthal, ontdekte een paar leuke hotspots en waaiden uit langs de Maas. Ik kende Rotterdam nog niet zo goed, maar de stad heeft me aangenaam weten te verrassen. Wat een fijne sfeer! Ik realiseer me nu dat ik nog geen artikel over Rotterdam heb geschreven, maar daar zal ik binnenkort eens verandering in brengen.

reizen in 2015

Alleen naar sprookjesachtig Riga

Eind augustus stapte ik sinds lange tijd weer alleen in het vliegtuig. Bestemming: Riga. Vier dagen lang waren mijn camera en ik dikke vrienden. Ik dwaalde eindeloos door de sprookjesachtig binnenstad, huurde een fiets om de andere kant van Riga te ontdekken en maakte een uitstapje naar de zonnige kust. Hoewel ik het vooraf best een beetje spannend vond om alleen op stedentrip te gaan, is het heel goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Benieuwd naar mijn avonturen? Bekijk dan eens mijn fotodagboek.

reizen in 2015

Zeldzame schatten en mosselen in Lille

Elk jaar tijdens het eerste weekend van september verandert de binnenstad van Lille in één grote rommelmarkt. De wereldberoemde Braderie de Lille is, met maar liefst 100 kilometer aan kraampjes, de grootste brocantemarkt van Europa. Dit jaar bezocht ik de gezellige markt voor de derde keer en tikte ik (voor mij) zeldzame schatten op de kop en at ik mijn buik rond met mosselen.

reizen in 2015

Mijn eerste persreis naar Tsjechië

Eind september kreeg ik een leuke e-mail van het Tsjechisch Verkeersbureau in mijn mailbox met de vraag of ik mee wilde op persreis. Maar natuurlijk wilde ik dat! En zo geschiedde: begin oktober vloog ik naar Tsjechië. Samen met een internationaal gezelschap van bloggers en journalisten ontdekte ik betoverend Praag, het industriële verleden van Ostrava en de kleurrijke dorpjes in Moravië. Hoewel ik na vier volle dagen uitgeput thuis kwam, was mijn eerste persreis een fantastische ervaring. Je leest er meer over in mijn fotodagboek.

reizen in 2015

Een oer-Hollands weekend

In oktober kreeg ik wederom leuk nieuws in mijn mailbox: ik had een oer-Hollands weekend van Duyvis gewonnen! Eind november sliep ik samen met mijn vriend in Inntel Hotels Amsterdam – Zaandam. Dit unieke hotel was vier dagen lang onze uitvalsbasis voor oer-Hollandse uitstapjes naar onder andere Volendam, Marken en de Zaanse Schans. Wat hebben we onwijs genoten in dit prachtige stukje Nederland.

weekend zaandam tips

Kunst en kerst in Münster

Dit jaar verruilde ik pakjesavond voor een weekendje weg in kerstsfeer. Op uitnodiging van Münster Marketing bezocht niet alleen de sfeervolle kerstmarkten, maar nam ik ook deel aan een creatieve workshop in het Picasso museum en leerde ik tijdens een stadswandeling meer over de interessante geschiedenis van Münster. Wederom een geslaagd weekend in een gezellige stad vol mooie bezienswaardigheden.

reizen in 2015

Magische kerstsfeer in Dublin

Op de valreep maakte ik nóg een tripje in kerstsferen. Dit keer vloog ik met een vriendin naar Dublin, waar we genoten van de sfeervol verlichte straten en rijkelijk versierde pubs. Die Ieren weten wel wat kerstversiering is! Wat is Dublin toch een onwijs gezellige stad en wat een vriendelijke mensen. Houd mijn blog goed in de gaten, want uiteraard volgt er snel een verslag van deze stedentrip.

Update: Dublin blijkt toch niet het laatste tripje van dit jaar te zijn. Volgende week ga ik op de valreep nog twee nachtjes aan zee slapen. Samen met mijn nichtje ga ik lekker uitwaaien aan zee en Den Haag ontdekken vanuit NH Hotel Atlantic in Kijkduin! 

reizen in 2015

Vooruitblik 2016

En nu zijn jullie vast heel nieuwsgierig welke reisjes 2016 voor mij in petto heeft? Nog even geduld, want binnenkort zal ik op mijn blog ook alvast vooruitblikken op het nieuwe reisjaar. De plannen zijn in de maak! Eén ding is zeker: volgend jaar ga ik vaker de zee en de natuur opzoeken. Hoewel 2015 een fantastisch reisjaar was en ik dol ben op stedentrips, kan ik niet wachten om een beetje te relaxen en te genieten van zon, zee, strand en natuurgeweld.

Hoe was jouw reisjaar? En heb je al leuke plannen voor 2016? 

16 REACTIES

  • Leuk dat je meeleest en inderdaad erg leuk om te maken. Voor het nieuwe jaar zal ik mijn eerste plannen voor 2016 bekend maken, dus houd mijn blog goed in de gaten 🙂

 1. Geen verre reis, maar zeker een te gek reisjaar zeg!! Riga staat door jouw artikelen sowieso nu op mijn bucketlist, maar ik wacht even tot het weer wat beter wordt. Florence tegenvallen? Ik moet zeggen, dat ik er iets bij voor kan stellen als je in mei gaat. Wij waren er in dec en toen viel het met de drukte gelukkig wel mee en met het weer trouwens ook 😉

  • Leuk dat Riga door mijn artikelen op je bucketlist staat. Ik zou inderdaad wachten tot het wat warmer wordt. Dat Florence tegenviel was bij ons denk ik een combinatie van factoren: inderdaad erg druk in mei en ik was snotverkouden/ grieperig, waardoor je toch iets minder van alles kunt genieten (van de Italiaanse keuken ;)) Gelukkig hadden we wel heerlijk weer, het was natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel!

 2. Je hebt een mooi eerste blogjaar achter de rug, fijn! En wat leuke dat je in een half jaar al je eerste persreis te pakken hebt. Heftige reizen hè… Maar je doet het goed, ga zo door! Jammer dat Florence zo tegenviel, ik lees altijd zulje mooie verhalen… Wel fijn dat Bologna juist wel fijn was. Ik moet ook vaker op stap in Italië haha!

  Mijn jaar was dubbel, maar fijn qua reizen. In 2016 ook mooie plannen, waaronder over zes weken naar Fuerteventura / Lanzarote en over vier maanden naar Ecuador!

  • Ik kijk zeker terug op een mooi eerste blogjaar en was inderdaad super blij met mijn eerste persreis. Ja, veel mensen zijn echt lyrisch over Florence, misschien had ik daarom te hoge verwachtingen. Verder ben ik groot fan van het land, dus raad ik je zeker aan om vaker naar Italië te gaan. Snap dat je jaar dubbel was, maar je hebt er toch veel uitgehaald en mooie reisjes gemaakt. En 2016 wordt zo te horen alleen maar beter. Wat een gave plannen!

 3. Wat een ontzettend gave koffers heb je op die foto uit Lille staan! Het is dat m’n huis te klein is, anders zou ik ze gelijk kopen ter decoratie 😉

  Mooi reisjaar heb je achter de rug. Op naar 2016. De beste wensen!

  • Ik had precies hetzelfde idee bij die koffers, zo leuk als decoratie! De rommelmarkt in Lille schijnt inderdaad helemaal te gek te zijn, en is zo dichtbij Nederland dat iedereen eigenlijk eens een kijkje zou moeten nemen ( inclusief mezelf )
   Je hebt inderdaad een mooi reisjaar gehad, veel korte reisjes maar zoveel leuke bestemmingen! Ook heel gaaf dat je in zo’n korte tijd al een persreis aangeboden kreeg en stoer dat je alleen naar Riga bent gegaan. Ik ben erg benieuwd naar je plannen voor 2016, dat ook volgend jaar een prachtig reisjaar voor je mag worden! 🙂

   • De rommelmarkt in Lille is zeker leuk en gezellig, maar ook erg druk. Wij gaan altijd al op vrijdag, dan valt het nog mee met de drukte en kun je ook nog iets van de stad zien. Jij ook een prachtig reisjaar gewenst!

 4. Je hebt een heerlijk jaar achter de rug met veel leuke bestemmingen. Als natuurliefhebber kan ik je wens om daar meer van te gaan genieten alleen maar beamen! Op naar een fijn 2016!

 5. Lekker jaartje hoor! Dublin was ooit onze eerste trip samen en ik zou maar al te graag weer een keertje die kant op willen. Lille staat ook al tijden op onze wishlist, net als Sint-Petersburg trouwens. Mijn reisjaar 2015 was voor ons doen ook goed gevuld, staat nu trouwens ook online, en ja, ook hier alweer volop plannen voor volgend jaar!

  • Snap ik, Dublin is een heel gezellige stad. Nu Ryanair vanaf Schiphol vliegt ook erg goed(koop) bereikbaar, dus misschien een idee voor 2016? Sint-Petersburg is ook echt een aanrader. Leuk, ik ga straks ook even je overzicht lezen.

  • Het waren inderdaad allemaal fijne bestemmingen. Ik zou zeker een keer naar Lille gaan. Druk, maar gezellig en een paradijsje als je van vintage, brocante en andere prullaria houdt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in