Over Reisvlinder

Op Reisvlinder.nl deelt freelance tekstschrijver en hobbyfotograaf Anita met veel plezier haar persoonlijke reisverhalen, kleurrijke foto’s en leukste tips. Voor een fijne dosis reisinspiratie neemt ze je mee naar de mooiste plekjes in het buitenland. Ook speelt ze regelmatig toerist in eigen land en laat ze je graag zien hoe mooi Nederland is. Tijdens haar reizen zijn Anita en haar camera altijd onafscheidelijk. Ze fotografeert graag streetart, bloemen, kleurrijke huisjes, zonsondergangen, grillige kustlijnen en bijzondere architectuur. Haar favorieten activiteiten op reis? Fietsen, de lokale keuken proeven, boottochtjes maken, uitkijkpunten beklimmen en over marktjes struinen.

reisvlinder
Het gezicht achter Reisvlinder.nl

Ik ben Anita, een reislustige dertiger met een passie voor schrijven en fotograferen. Passies die ik met veel plezier combineer op mijn blog. Nadat ik een schrijfwedstrijd van de Telegraaf won en door hen op pad werd gestuurd als reisreporter naar Indonesië, ontstond het idee om een eigen reisblog te beginnen. Reisvlinder.nl is voor mij niet alleen een mooi naslagwerk van al mijn reizen, maar ook een creatieve uitlaatklep. Met veel enthousiasme schrijf ik reisverhalen waarmee ik graag wil informeren en inspireren.

In 2005 kreeg ik tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland het reisvirus te pakken en sindsdien trek ik er het liefst zo vaak mogelijk op uit om nieuwe plekken te ontdekken. De zee is mijn grote liefde, maar ik ben ook gek op stedentrips. Europa is mijn favoriete werelddeel, maar ik maak ook af en toe verre reizen en speel regelmatig toerist in eigen land. Meestal met mijn vriend of met vriendinnen, maar ik reis ook graag alleen. Reizen betekent voor mij mooie avonturen beleven en me laten verrassen door de schoonheid van een land en de gastvrijheid van de bevolking. Maar reizen is voor mij vooral dé ultieme manier om te ontspannen en te genieten van mijn vrijheid.

Op reis hangt mijn camera bijna 24/7 om mijn nek. Ik houd van kleur, dus probeer altijd de kleurrijke kant van een bestemming vast te leggen. Daarnaast houd ik van afwisseling tijdens mijn reizen. Zo combineer ik een fietstocht in de natuur moeiteloos met een museumbezoek en ga ik ook een beetje avontuur niet uit de weg. Eén ding is zeker: stilzitten is geen optie! Maar…ik hou ook van het goede leven en geniet altijd volop van lekker (lokaal) eten en drinken.

Reisvlinder - Anita op reis
Samenwerken

Wil je jouw bestemming, accommodatie of product onder de aandacht brengen op Reisvlinder.nl? Goed idee! Ik sta altijd open voor interessante samenwerkingen, mits ze bij mijn blog en doelgroep passen en ik mijn eerlijke mening kan geven. Denk hierbij aan het testen van accommodaties, persreizen en leuke winacties. Ik publiceer alleen zelfgeschreven teksten en heb geen interesse in gratis advertorials/gastblogs en linkruil. Bij een samenwerking zal ik dit altijd in het artikel vermelden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met me op via: anita@reisvlinder.nl

Daarnaast kun je mij inhuren voor leuke freelance opdrachten als tekstschrijver, blogger en/of webredacteur. Bekijk de website van Boon Media voor mijn portfolio.