Over Reisvlinder

Op Reisvlinder.nl deelt freelance tekstschrijver en hobbyfotograaf Anita met veel plezier haar persoonlijke reisverhalen, kleurrijke foto’s en leukste tips. Voor een fijne dosis reisinspiratie neemt ze je mee naar de mooiste plekjes in het buitenland. Ook speelt ze regelmatig toerist in eigen land en laat ze je graag zien hoe mooi Nederland is. Tijdens haar reizen zijn Anita en haar camera altijd onafscheidelijk. Ze fotografeert graag streetart, bloemen, kleurrijke huisjes, zonsondergangen, grillige kustlijnen en bijzondere architectuur. Haar favorieten activiteiten op reis? Fietsen, de lokale keuken proeven, boottochtjes maken, uitkijkpunten beklimmen en over marktjes struinen.

reisvlinder
Het gezicht achter Reisvlinder.nl

Ik ben Anita, een reislustige dertiger met een passie voor schrijven en fotograferen. Passies die ik met veel plezier combineer op mijn blog. Nadat ik een schrijfwedstrijd van de Telegraaf won en door hen op pad werd gestuurd als reisreporter naar Indonesië, ontstond het idee om een eigen reisblog te beginnen. Reisvlinder.nl is voor mij niet alleen een mooi naslagwerk van al mijn reizen, maar ook een creatieve uitlaatklep. Met veel enthousiasme schrijf ik reisverhalen waarmee ik graag wil informeren en inspireren.

In 2005 kreeg ik tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland het reisvirus te pakken en sindsdien trek ik er het liefst zo vaak mogelijk op uit om nieuwe plekken te ontdekken. De zee is mijn grote liefde, maar ik ben ook gek op stedentrips. Europa is mijn favoriete werelddeel, maar ik maak ook af en toe verre reizen en speel regelmatig toerist in eigen land. Meestal met mijn vriend of met vriendinnen, maar ik reis ook graag alleen. Reizen betekent voor mij mooie avonturen beleven en me laten verrassen door de schoonheid van een land en de gastvrijheid van de bevolking. Maar reizen is voor mij vooral dé ultieme manier om te ontspannen en te genieten van mijn vrijheid.

Op reis hangt mijn camera bijna 24/7 om mijn nek. Ik houd van kleur, dus probeer altijd de kleurrijke kant van een bestemming vast te leggen. Daarnaast houd ik van afwisseling tijdens mijn reizen. Zo combineer ik een fietstocht in de natuur moeiteloos met een museumbezoek en ga ik ook een beetje avontuur niet uit de weg. Eén ding is zeker: stilzitten is geen optie! Maar…ik hou ook van het goede leven en geniet altijd volop van lekker (lokaal) eten en drinken.

Reisvlinder - Anita op reis
Samenwerken

Wil je jouw bestemming, accommodatie of product onder de aandacht brengen op Reisvlinder.nl? Goed idee! Ik sta altijd open voor interessante samenwerkingen, mits ze bij mijn blog en doelgroep passen en ik mijn eerlijke mening kan geven. Denk hierbij aan het testen van accommodaties, persreizen en leuke winacties. Ik publiceer alleen zelfgeschreven teksten en heb geen interesse in gratis advertorials/gastblogs en linkruil. Bij een samenwerking zal ik dit altijd in het artikel vermelden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met me op via: anita@reisvlinder.nl

Daarnaast kun je mij inhuren voor leuke freelance opdrachten als tekstschrijver, blogger en/of webredacteur. Bekijk de website van Boon Media voor mijn portfolio.

7 Reacties

 1. Tineke

  Klinkt goed! Ik ben benieuwd naar alle verslagen en avonturen!

  Reageren
 2. Lieneke

  Geweldig, wat een heerlijk leven heb jij.
  Reizen verrijkt je leven

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Absoluut. De mooie herinneringen die je verzamelt, zijn onbetaalbaar!

   Reageren
 3. André

  23 april 2018
  Wij zijn vandaag uren aan het rijde geweest om de zout meren te vinden en ook het museum
  De navigatie kan het ook niet vinden
  Bestaat het nog wel

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Bedoel je de zoutmeren in Torrevieja? Volgens mij komt er geen autoweg langs en moet je er echt met de fiets of lopend heen. Het ligt in ieder geval niet ver van het centrum van Torrevieja. Als je dit adres neemt, ben je in ieder geval met de auto er dicht bij in de buurt: Calle Múnera, 2, El Chaparral,Alicante
   En welk museum bedoel je?

   Reageren
 4. Christina kors

  Hoi anita,

  Fantastische site ik heb meteen zin om op vakantie te gaan. Ik heb oa je verslag gelezen over thailand en dan komt bij mij de vraaag hoe plan jij je reis? Ga je op de bonnefooi of heb je toch wel iets van een voorbereiding, ik neem aan dat je de hutjes waarin je overnacht hebt van een 10 euro niet via internet kan boeken. Ik hoor graag hoe je te werk ga voor zo‘n reis.
  Groetjes christina

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Hoi Christina, bedankt voor je enthousiaste reactie. Ik heb je een e-mail gestuurd 🙂

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *