10 redenen om Nieuw-Zeeland van je bucketlist te schrappen

bucketlist nieuw zeeland - lake matheson

Nieuw-Zeeland staat bij veel mensen op hun bucketlist. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit geheel onterecht is. Na zeven weken rondreizen door dit land snap ik echt niet waarom mensen hun geld uit willen geven aan een ticket naar de andere kant van de wereld. Nieuw-Zeeland was een grote teleurstelling. Ik geef je 10 redenen waarom je Nieuw-Zeeland beter van je bucketlist kunt schrappen.

Het is er dodelijk saai

Afgezien van gletsjers beklimmen, kajakken tussen de zeehonden, walvissen spotten, wandelen over vulkanen, varen door fjorden, surfen op zee en abseilen in grotten valt er gewoon niet zo veel te beleven in Nieuw-Zeeland.

nieuw zeeland bucketlist

Veel te weinig verkeer op de wegen

De wegen in Nieuw-Zeeland liggen er vaak maar verlaten bij. Vooral op het Zuidereiland kun je soms uren rondrijden (door adembenemende landschappen) zonder andere auto’s tegen te komen. Hoe saai is dat? Je staat toch veel liever gezellig met je medeweggebruikers uren in de file?

Een kustlijn van duizenden kilometers

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden en dat betekent kilometers aan kustlijn. Maar liefst ruim 15.000 kilometer om precies te zijn. Van ruige kustlijnen met grillige rotsen tot parelwitte stranden. Kom je te dicht in de buurt van de zee, dan loop je het risico om nat te worden. Om over dat vervelende zand op de stranden nog maar te zwijgen. En wat dacht je van die schitterende schelpen die overal in de weg liggen? Mij niet gezien.

nieuw zeeland bucketlist mount maunganui

Je wordt continu lastig gevallen door behulpzame mensen

Kiwi’s (geen fruit, maar de inwoners van Nieuw-Zeeland) zijn ontzettend vriendelijk, gastvrij en laid back. Als je er als toerist ook maar een beetje verdwaald uitziet, komen ze al op je af om te vragen of je hulp nodig hebt. Heel vervelend die behulpzaamheid.

Dieren die in de weg lopen of zwemmen

Tijdens een boottocht kan het zomaar gebeuren dat er dolfijnen of walvissen in de weg zwemmen, op de weg moet je oppassen voor overstekende pinguïns en op het strand loop je de kans om tegen een zeeleeuw op te botsen. En wat dacht je van al die schapen? Nieuw-Zeeland telt meer schapen dan inwoners. Heel storend allemaal.

nieuwzeeland bucketlist dieren

Het is er levensgevaarlijk

Kiwi’s zijn gek op extreme sporten en andere gevaarlijke bezigheden. Vooral de stad Queenstown op het Zuidereiland is een walhalla voor adrenaline junkies. Je kunt in deze schitterende omgeving bijvoorbeeld terecht om te skydiven, bungeejumpen, paragliden, white water raften of voor een helikoptervlucht. Levensgevaarlijk natuurlijk en de kans op avontuur is veel te groot.

Je kunt geconfronteerd worden met de All Blacks

All Blacks is de bijnaam van het nationale rugbyteam. Dé trots van Nieuw-Zeeland. Het kan zomaar gebeuren dat er toevallig een wedstrijd van de All Blacks op televisie wordt uitgezonden, als je een bar inloopt. Dat moet je niet willen! Vijftien stoere, gespierde mannen die vechten om een bal en voor de wedstrijd ook nog eens een belachelijk dansje doen. De Haka (de rituele krijgsdans van de Maori) is zo passé. Waarom zou je de bijzondere cultuur van de inheemse inwoners van Nieuw-Zeeland in ere willen houden? Daar zit niemand op te wachten.

nieuw zeeland bucketlist

In restaurants geven ze je ongevraagd een doggybag mee

In Nederland heerst er een taboe op: maar als je in Nieuw-Zeeland je bord niet leeg eet in een restaurant, is de kans groot dat je ongevraagd een doggybag meekrijgt. Gênant! Waarom zou je voedselverspilling tegen willen gaan?

De ongerepte natuur is verbluffend

Dit klinkt je misschien als muziek in de oren, maar na een bezoek aan Nieuw-Zeeland ben je voorgoed verpest. Natuurlijk vind je in meer landen ongerept natuurschoon, maar nergens is de natuur zo afwisselend op een relatief klein oppervlakte. Imposante vulkanen, spuitende geisers, ongerepte regenwouden, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen, ruige kustlijnen, fjorden en gletsjers…. you name it, New Zealand got it! Waarom zou je maar één land bezoeken om al dit natuurgeweld te bewonderen?

nieuw zeeland bucketlist natuurschoon

Nieuw-Zeeland is te fotogeniek

Al die ongerepte landschappen en schitterende kustlijnen wil je natuurlijk wel vastleggen op de gevoelige plaat. Dit kost je niet alleen veel tijd, maar ook veel geheugen op je camera. Voor een rondreis door Nieuw-Zeeland ben je dus genoodzaakt een extra geheugenkaartje aan te schaffen. Wat een gedoe weer.

Kortom, Nieuw-Zeeland is dus één groot drama. Heb ik je kunnen overtuigen om dit land van je bucketlist te schrappen?

Deel dit artikel:
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
35Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0

47 Reacties

 1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Wat een toestand zeg daar in Nieuw Zeeland…. je had me bijna overgehaald.

  Maar nee, hij is toch op m’n bucketlist blijven staan hihi 😀

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, jammer dat ik niet heb kunnen overtuigen 😉

   Reageren
  2. John de Boer

   . ik weet er alles van . koester nog steeds mijn foto,s van dit geweldige land . heb zowel het zuider en het noordereiland gezien . en de bevolking is inderdaad heel gastvriendelijk .Ben er 3 maanden geweest ,
   was vooraf gewaarschuwd voor de douane . nergens voor nodig , houdt je aan de regels van het land en ze zijn uiterst vriendelijk. heel anders dan bij hun oosterburen . NZ is een echte aanrader en de vlucht erheen is redelijk te noemen qua prijs . Wel vliegen via Dubay .

   Reageren
 2. Elisa | lies rond de wereld

  Ow dit klinkt inderdaad vervelend. Ik schrap hem direct van mijn bucketlist,gespierde mannen, wit zand en wilde dieren…mij niet gezien! Haha geweldig stukje dit, leuk geschreven!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je! Nee, he? Gespierde mannen, wit zand en wilde dieren..daar zit toch niemand op te wachten!?

   Reageren
 3. Sabine

  Hahaha echt ik zou bijna niet meer willen 😉 Maar ik hoop toch dat ik ooit het risico kan nemen 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, weet je het wel zeker? Het risico op ellende is groot 😉

   Reageren
 4. ivonne

  Jammer, niet gelukt. Nog steeds op de lijst

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dan moet je het zelf maar weten, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb 😉

   Reageren
 5. Yvonne

  Goed, ik zal er (op dit moment) zeker niet naartoe gaan… maar niet om bovenstaande redenen… maar omdat onze oudste dochter Zuid-Afrika al heeeeeel ver vliegen vond 😉 Leuk artikel, gave foto’s!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je. Snap ik! Dat is ook meteen het enige echte nadeel..dat het zo ver vliegen is (en de tickets dus niet echt goedkoop zijn). Erg jammer, want anders zou ik er het liefst elk jaar heen gaan.

   Reageren
 6. Stéphanie

  Haha leuk stukje! Helaas, Nieuw Zeeland staat nog steeds op mijn wensenlijstje.. Voor later dan. Misschien als ik met pensioen ga ofzo. Ik ga toch niet het risico lopen teleurgesteld te worden door alle landen die ik daarna bezoek? 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Precies! Ik zou het zo lang mogelijk uitstellen als ik jou was 😉

   Reageren
 7. Kim

  Ik denk dat een extra geheugenkaartje best nog ergens in de bagage gestopt kan worden. Nieuw Zeeland blijft nog fijn op mijn lijstje staan, ondanks je dappere poging om het af te raden 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Jammer, dat ik ook jou niet heb weten te overtuigen 😉

   Reageren
 8. Fem

  Haha, nou! Ik voeg er nog aan toe dat het heel vervelend is dat de muffins er zo groot zijn. En dat er af en toe orka’s de haven van Wellington binnen zwemmen, pff… Toch maar goed dat ik mijn plan om naar Wellington te verhuizen destijds heb laten varen en in Duitsland geland ben 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Die orka’s in de haven van Wellington heb ik gelukkig gemist. Wat een ellende! En die muffins..caloriebommen waar niemand op zit te wachten. Net als die heerlijke carrotcake die overal te koop is. Snap dat je niet naar Nieuw-Zeeland bent verhuisd.

   Reageren
 9. Peter Gortworst

  Ben er twee keer geweest en je hebt helemaal gelijk…. wat een land.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ben blij dat iemand het met mij eens is!

   Reageren
 10. Mariska

  Hilarisch geschreven! Geweldig.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Thanks!

   Reageren
 11. Farah

  Wow ziet er prachtig uit! Fijn dat je ondanks dat je het niets vond de 7 weken hebt kunnen volhouden pffff 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ik heb het wel echt enorm zwaar gehad die zeven weken 😉

   Reageren
 12. Anja

  Nou je hebt het bereikt hoor. Nieuw Zeeland blijft nu definitief op mijn lijstje staan. Samen met nog meer gezelschap 😛
  Leuk artikel!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, dank je!

   Reageren
 13. Linda | One Day Trip

  Haha, geniaal, dit artikel! Ik betwijfel echter of het je is gelukt om Nieuw-Zeeland van bucketlists af te krijgen 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, nee de meeste mensen blijven toch een beetje eigenwijs 😉

   Reageren
 14. bas

  Ik zag de titel en werd echt een beetje pissed lol.
  heb er drie maanden rond getrokken en dacht echt die is helemaal niet goed bij haar hoofd.
  tot ik een paar zinnen had gelezen en de humor er van begon in te zien.
  Super leuk geschreven en ja het is een enorm verslavend land. Ik zou zo graag weer terug willen en dat gaat ook zeker gebeuren.

  top artikel..

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, dat was nou precies de bedoeling..mensen op het verkeerde been zetten, want je kunt toch eigenlijk niet niet verliefd op Nieuw-Zeeland worden? 🙂

   Reageren
 15. Johanna Koelemeijer Bloem

  wij gaan het in 2017 proberen en nemen 3 maanden. Dan hebben we dat maar weer gehad….of gaan we er dan elk jaar heen? Dat zou wel erg zijn!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   3 maanden? Pfff…weet waar je aan begint 😉 (toch heel veel plezier gewenst)

   Reageren
 16. Boel frankie

  Ik waag het er toch maar op, sta niet graag in de file..greetz, Frankie Boel, Unevieenquercy, Frankrijk

  Reageren
  1. De Waele Karin

   We kunnen misschien samen plannen maken?

   Reageren
  2. anita (Auteur bericht)

   Sterkte dan maar! 😉

   Reageren
 17. De Waele Karin

  Ik wil er niet 1 keer naar toe maar wel 2 of 3 keer als het kan!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dat klinkt wel heel optimistisch na al die ellende die ik beschreven heb. Maar eerlijk..ik zou het liefst ook elk jaar naar Nieuw-Zeeland gaan. Alleen jammer dat het zo ver weg ligt, dat is dan ook het enige echte nadeel.

   Reageren
 18. Daphne | LiveTheLifeYouLove

  Wat grappig, ik heb een tijdje terug een vergelijkbare blog geschreven over Nieuw Zeeland op deze manier 🙂 Wilde er binnenkort nog eens eentje schrijven over een andere bestemming. Vond het wel een grappige manier. Eens een keer wat anders!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Oh..die blog heb ik gemist. Wilde er natuurlijk niet vandoor gaan met jouw idee. Het is inderdaad een grappige insteek, vooral bij landen waar je altijd alleen maar positieve verhalen over hoort. Ik ga straks ook even op je blog spieken.

   Reageren
 19. Rowan - sillysis.nl

  Ik moet zeggen dat ik heel verbaasd was, toen ik de titel las! Maar al lezende moest ik heel erg om je lachen, leuk artikel en sorry, zelfs jij krijgt nieuw zeeland niet van mijn bucketlist af, hihi

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ahh, jammer! Weer niet gelukt 😉

   Reageren
 20. Wanda

  Rust, natuur en fotogeniek… bah, daar wil toch niemand meer naar toe? Het is jammer dat het zo ver vliegen is en daardoor ook direct een dure bestemming maar ik zou er zeker graag eens naar toe gaan.

  Reageren
 21. Kelly | Dutchie on the Road

  Helaas…faliekant mislukt maar goede poging 😉 . Nieuw Zeeland staat nog steeds op nummer 1 op mijn buckitlist. Helaas is het niet om de hoek en zijn de vliegtickets zo duur.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ahh, jammer! Maar even serieus… ik baal er ook zo ontzettend van dat het niet om de hoek ligt 🙁

   Reageren
 22. Claudia

  Tja, twijfels twijfels…….

  Maar al geboekt. We gaan ervaren of je gelijk hebt

  Reageren
 23. Jos Kremers

  Ik wilde je beweringen checken. Na de eerste keer was ik nog niet helemaal overtuigd, maar na de tweede keer wist ik het zeker! Het is van mijn bucketlist weg en het staat nu nummer op de emigratielijst.

  Reageren
 24. Peter Brug

  Ik ben het volledig eens met je titel. Waarom naar de andere kant van de wereld reizen, om dit alles snel snel in enkele weken tijd te consumeren? Ik wil niet zeuren, het is zeker fantastisch, MAAR… in Europa kan je dit alles minstens even spectaculair (understatement!) meemaken, én je hebt een heel mensenleven om ervan te genieten!!!

  Reageren
 25. John de Boer

  . ik weet er alles van . koester nog steeds mijn foto,s van dit geweldige land . heb zowel het zuider en het noordereiland gezien . en de bevolking is inderdaad heel gastvriendelijk .Ben er 3 maanden geweest ,
  was vooraf gewaarschuwd voor de douane . nergens voor nodig , houdt je aan de regels van het land en ze zijn uiterst vriendelijk. heel anders dan bij hun oosterburen . NZ is een echte aanrader en de vlucht erheen is redelijk te noemen qua prijs . Wel vliegen via Dubay .

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *