Photo Flashback: mijn eerste vliegvakantie in 1999

Eerste vliegvakantie Kreta - Photo Flashback - Reisvlinder.nl

Vandaag weer een foto uit de oude doos. Dit keer met recht een Photo Flashback uit de vorige eeuw (!). De scanner moest er zelfs aan te pas komen. Hier ben ik amper 17 jaar en voor het eerst op vliegvakantie naar Kreta. Jong koppie, he?! Geen spat veranderd dus 😉

Mijn liefde voor reizen, zit me niet bepaald in de genen. Mijn ouders zijn geen wereldreizigers en vermaken zich thuis ook prima. Vroeger gingen we met het gezin altijd met de auto op vakantie. Er werden drie bestemmingen afgewisseld: Nederland, België en Polen. Tijdens die vakanties heb ik altijd enorm genoten, maar stiekem droomde ik als klein kind al van verre reizen. Het leek me geweldig om een keer te vliegen en ik stond te trappelen om de wereld te gaan ontdekken. Op mijn 17e was het dan zover: mijn eerste vliegvakantie! Bestemming: Kreta.

In 1999 was Kreta nog niet besmet met het Oh Oh Cherso-imago en stond het nog niet echt bekend als feestbestemming voor comazuipende jongeren. Hoewel we wel een keer een feestje gevierd hebben op het bekende Starbeach, zijn we ook het prachtige eiland gaan verkennen. Zo genoten we van een jeepsafari langs authentieke dorpjes door het bergachtige binnenland, huurden we een scooter om lekker rond te toeren langs azuurblauwe baaitjes, bezochten we het pittoreske havenstadje Agios Nikolaos en genoten we van een boottocht naar het voormalige lepra-eilandje Spinalonga.

Het was een heerlijke vakantie, ook al verliep het einde niet geheel vlekkeloos. Op de terugweg misten we namelijk ons vliegtuig, waarschijnlijk omdat we stiekem nog lang niet uitgekeken waren op Kreta. Toch had ik meteen de smaak van het vliegen te pakken. Het jaar daarop stapte ik dan ook weer het vliegtuig in (dit keer naar de Algarve) en uiteraard volgden er nog vele vliegvakanties… Gelukkig maar, want anders zou dit een saaie reisblog zijn.

Hoewel Griekenland sinds die eerste vliegvakantie een speciaal plekje in mijn hart heeft, heb ik nadien nooit meer voet op Griekse bodem gezet. Jammer eigenlijk, want het land heeft zoveel te bieden. Azuurblauwe baaitjes, authentieke dorpjes, pittoreske haventjes, culturele schatten, een verrukkelijke keuken en een extreem gastvrije bevolking. Hoog tijd dus voor een langverwachte reünie! Misschien toch maar eens overwegen om binnenkort weer die kant op te vliegen en dit keer uiteraard niet het vliegtuig te missen….

Wanneer was jouw eerste vliegvakantie en wat was de bestemming? 

img003 Kreta img004Kreta1

6 Reacties

 1. Sandra

  Kreta is ook veel meer dan alleen Chersonissos. Gelukkig maar haha! Leuk dat je van die oude foto’s hebt ingescand! En hahaha, je vlucht terug missen, dat is even schrikken zeg! En alleen maar omdat je in slaap was gevallen. Oeps.

  Mijn eerste vlucht ging naar Gran Canaria, toen ik zes jaar was. Ik was super zenuwachtig volgens mijn moeder haha! Mijn zusje was toen vier en m’n broertje kon net lopen. Leuke herinneringen aan die vakantie. Ik weet nog dat ik het gras heel dik vond daar hahaha. Jaren later pas begreep ik waarom; het is gewoon een andere grassoort, lol!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, Kreta is prachtig! Erg leuk om die oude foto’s in te scannen (moest wel eerst de halve zolder overhoop halen om het fotoalbum te vinden). Die vlucht missen was wel een beetje jammer, ja. Achteraf kon ik er wel om lachen, maar op dat moment iets minder. Grappig dat je als kind dingen zo anders kan beleven en bijzondere herinneringen hebt.. (zoals dik gras 🙂

   Reageren
 2. Lizette

  Wat een leuke foto’s. En grappig hoedje 😉 Ik ben nog nooit op Kreta geweest en durf het met het huidige imago ook niet meer zo goed aan, maar wie weet een eilandhop-trip ooit.

  Als baby heb ik gevlogen, maar geen herinneringen natuurlijk. Mijn eerste vlucht die ik wel weet was met mijn ouders naar de VS toen ik 18 was. Ik had van tevoren schrik voor het opstijgen, maar dat bleek eigelijk niet zo spannend. Gelukkig maar, anders had ik ook veel reisjes gemist daarna. Vind vliegen nu heerlijk!

  Reageren
 3. anita (Auteur bericht)

  Ja, jammer van het imago want Kreta is echt een prachtig eiland. Ik vind vliegen ook prima, maar heb altijd wel een beetje stress om het vliegtuig te missen (ook al had ik het pas weer bijna voor elkaar) Lijkt me overigens echt geen pretje om vliegangst te hebben als je zo van reizen houdt. Heb weleens gelezen dat zelfs Floortje Dessing last heeft gehad van vliegangst en het liefst een borrel dronk voordat ze in het vliegtuig stapte.

  Reageren
 4. Laura

  Aaaah, super schattig! En herkenbaar, mijn eerste vliegreis was op mijn 16e, 11 jaar geleden…Naar Kreta! Ik bleef er vervolgens wel vier maanden werken, haha. Heerlijk eiland, zeker jammer van het imago. Het is er prachtig! En bah, vliegangst lijkt me geen pretje!

  Reageren
 5. anita (Auteur bericht)

  4 maanden klinkt toch een stuk beter dan een weekje! (maar misschien was het wel heel hard werken voor je?) Ondanks het imago, inderdaad een heerlijk eiland!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *