Zonnige tips voor het ultieme vakantiegevoel

De  zomervakantie is vandaag in het midden van het land officieel begonnen. Mensen pakken weer massaal hun koffers om naar het zonnige zuiden te vertrekken. Heb jij geen plannen om naar een tropisch oord te vliegen? Speciaal voor de thuisblijvers heb ik een paar zonnige tips verzameld om ook in Nederland van het ultieme vakantiegevoel te genieten.

Maak je tuin zomerproof

Je hoeft echt geen zonnig oord op te zoeken om het vakantiegevoel te ervaren. Dat kan ook gewoon in je eigen tuin (mits het natuurlijk een keer niet regent in Nederland). Worden er zomerse temperaturen voorspeld? Ren dan naar de winkel om een opblaaszwembad en hangmat te kopen. Wat is er nu fijner dan op een zomerse dag lekker te luieren in een hangmat aan de rand van het zwembad?

Een playlist met zomerhits

Een paar swingende zomerhits op de achtergrond maken het vakantiegevoel helemaal compleet. Naast de klassiekers mogen de zomerhits van 2016 uiteraard niet op je playlist ontbreken. Met Can’t stop the feeling van Justin Timberlake en Duele El Corazon van Enrique Iglesias kom je gegarandeerd in de zomerstemming.

Zomerse leestips

Ben je bang dat je je gaat vervelen, terwijl je in je hangmat ligt te relaxen? Droom dan even weg naar zonnige oorden met de zomerthrillers Hittegolf van Suzanne Vermeer en Ibiza van Kiki van Dijk. Extra tip: Het bitterzoete paradijs over de avonturen van reisjournaliste en ontembare wereldreizigster Iris Hannema.

vakantiegevoel zomerse tips (1)Proef het zomerdrankje van 2016

Na een middag luieren aan het zwembad, steek je uiteraard de barbecue aan voor een zwoele zomeravond met lekkere hapjes en drankjes. Het zomerdrankje van 2016? Volgens diverse trendwatchers wordt de gin-tonic (zó 2015) deze zomer ingeruild voor vermout, een versterkte wijn op smaak gebracht met aroma’s en kruiden. Vul je glas met ijs, schenk de vermout in en voeg een schijfje sinaasappel toe. Proost!

Swingen op een zomerfestival

Raak je toch uitgekeken in je tuin? Bezoek dan een van de vele zomerfestivals in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Zandfestival in Almere? Op 27 augustus kun je zomers swingen aan het strand van Almere bij optredens van onder andere Guus Meeuwis, Typhoon en Douwe Bob.

Follow the sun

Na alle regen van de afgelopen tijd, zou je bijna vergeten dat ook in Nederland de zon weleens schijnt. Is de zon nergens te bekennen in jouw woonplaats? Werp dan een blik op de zonradar en trek er op uit naar die ene plek in Nederland waar de zon wel schijnt. Overigens wordt er gezegd dat Zeeland de provincie is met de meeste zonuren. Plan een weekendje weg in deze kustprovincie en je loopt zomaar de kans om de meeste zonnestralen op te vangen.

Geniet van een zomerse stedentrip

Wil je er toch graag even tussenuit, maar zit een vakantie naar een tropisch oord er gewoon echt even niet in? Kies dan voor een zomerse stedentrip. Het toeval wil dat ik onlangs nog een lijstje heb gemaakt met 10 leuke stedentrips in de zomer.

Een deel van mijn zonnige zomertips verscheen eerder in de zomereditie van het regionale woon- en lifestyle magazine Entree.

zomerse tips vakantiegevoel

Foto’s Shutterstock: flipflops, hangmat & Domburg

Heb jij nog aanvullende tips om het ultieme vakantiegevoel in eigen land te beleven? Ik wens je in ieder geval alvast een fijne vakantie!

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook9Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

8 Reacties

 1. Sabine

  Haha ik krijg er helemaal zomerkriebels van 😀 Helaas is het hier geen zomer 😛

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Haha, ik kreeg er zelf ook de zomerkriebels van 🙂 Hier komt de zomer helaas maar moeilijk op gang. Af en toe wel wat mooie dagen, maar helaas ook veel regen. We genieten tussen de buien door!

   Reageren
 2. Elisa | lies rond de wereld

  Dit vind ik leuk! Ik ben 1 van die thuis blijvers dit jaar (ok ok minus stedentrip Londen), maar hier krijg ik wel de summervibes van! Die boeken ga ik even nakijken, kan wel wat nieuws in de kast gebruiken. Bedankt voor de tips!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ha, we zitten in hetzelfde schuitje! Ik vlieg voorlopig ook niet naar een zonnig oord, maar gelukkig wel een paar korte tripjes naar plekken waar het maar de vraag is of de zon schijnt 🙂 Ik heb het eerste boek van Iris Hannema gelezen en dat vond ik als reisfanaat erg leuk, dus verwacht dat dit boek ook een aanrader (voor jou) is. Fijne zomer alvast! Wanneer ga je eigenlijk naar Londen?

   Reageren
 3. Jenny - ikreis.net

  Heerlijke tips!

  Ik heb mijn tuin afgelopen week zomer proof gemaakt. Jammer alleen dat er niks meer van te zien is als ik terug kom van mijn Aziëreis. (En jammer dat juist nú de gemeente de groenbak is vergeten te legen. Dat gaat stinken.)

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ah..dat is balen! Dat is straks toch minder fijn thuiskomen, maar dat ben je vast alweer vergeten zodra je in het vliegtuig stapt. Jij hebt mijn zomerse tips trouwens helemaal niet nodig..dat vakantiegevoel zit bij jou volgens mij wel goed. Ik ben benieuwd naar je avonturen in Indonesië. Fijne reis!

   Reageren
 4. Lizette

  Zo komen de zomerkriebels wel! 🙂 Al weet ik niet of ik op de Vermout over ga stappen… Maar extra dank voor de boekentip Het bitterzoete paradijs, ben er wel nieuwsgierig naar geworden.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Haha, ik denk ook niet overstap op de Vermout. Dan maar niet hip met mijn drankje. Ik ben hopeloos ouderwets en drink al jaren gewoon het liefst een droge witte wijn (zomer of winter) Hoewel ik af en toe afwissel met een Liefmans tegen de dorst 😉

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *