Voorpret: een langverwachte reünie met Tsjechië

Mijn ingepakte koffer staat weer vol smart op me te wachten. Dit keer voor een tripje naar Tsjechië. Vorige week kreeg ik namelijk een lastminute-uitnodiging van het Tsjechisch Verkeersbureau voor een persreis. Samen met een groep Europese journalisten en bloggers ga ik vier dagen op pad om Tsjechië te ontdekken.

Een week geleden wist ik dus nog van niets en nu vlieg ik ‘ineens’ morgen naar Praag. Nooit eerder ben ik op groepsreis geweest, dus een beetje spannend vind ik het wel. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen en of het klikt met de groep, maar ik heb er vooral heel veel zin in. Uiteraard ben ik ook erg benieuwd naar Tsjechië. De eerste en de laatste keer dat ik dit land bezocht, was toen ik op de middelbare school via een uitwisselingsprogramma een week bij een gezin in Olomouc logeerde.

Praag en Moravië

Met een bus vol pubers reden we naar Tsjechië waar we de tijd van ons leven hadden. We wandelden door Olomouc, beklommen Mount Praded, bezochten een glasfabriek en genoten van een middagje in de dierentuin. Allemaal leuk en aardig, maar als puber heb je over het algemeen andere interesses. Hoogtepunt waren dan ook de legendarische avondjes in de plaatselijke kroeg. In Tsjechië heb ik bier leren drinken en dat is precies wat ik nu weer van plan ben te gaan doen. Ik zag namelijk maar liefst twee keer een bierproeverij op het programma staan. Daarnaast ga ik eindelijk voor het eerst kennis maken met Praag waarna we doorreizen naar Ostrava en een aantal mooie plekjes in Moravië zullen bezoeken. Ik ben benieuwd!

Ben jij weleens in Praag en/of Moravië geweest? 

vakantie tsjechie moravieBen je benieuwd naar mijn avonturen in Tsjechië? Volg mij dan op Instagram.

Foto’s: Pixabay

14 Reacties

 1. Mark

  He Anita,

  Goed oude tijd in Olomouc volgens mij was de kroeg de Deppo.
  Poos terug naar Praag geweest erg mooie stad!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ah, ja de Deppo! En Andel met zijn atlas en becherovka ☺

   Reageren
 2. Linda | One Day Trip

  Leuk dat je op persreis gaat! Ik ben in 2003 met school naar Praag geweest, maar als 15-jarig meisje vond ik vooral de winkels heel interessant. Wil er dus héél graag een keer naar terug!

  Jij veel plezier in ieder geval!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je! Ik ben inmiddels terug en heb het super naar mijn zin gehad. Helaas wel iets te kort in Praag geweest, maar we hebben in ieder geval meer gezien dan kroegen en winkels 🙂

   Reageren
 3. Sigrid | My Travel Secret

  Leuk zeg! Ik was een paar jaar geleden in Praag en ik vond het echt geweldig. Geniet er van, ben benieuwd naar je verslag.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je, ik ben inmiddels weer terug en Praag is inderdaad prachtig. Had er graag nog iets langer willen blijven. Verslag volgt uiteraard!

   Reageren
 4. Vincent

  Praag ben ik wel geweest, maar Moravië nog niet. Ik ben benieuwd!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Praag was prachtig, maar ook erg druk. Moravië was een stuk relaxter en ook erg mooi. Binnenkort een verslag met foto’s 🙂

   Reageren
 5. Lizette

  Wat leuk! Veel plezier alvast! Ik ben twee jaar terug in Praag geweest. De klok had een bijzondere aantrekkingskracht op me, ik vond hem zo mooi! De hele stad ademt ook zoveel historie, heerlijk!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Thanks, ik ben inmiddels weer terug. Praag was inderdaad prachtig. Helaas veel te weinig gezien van de stad, maar een goede eerste indruk! De klok heb ik wel gezien, maar helaas niet op het hele uur (dat paste niet in het drukke programma 🙂

   Reageren
 6. Nathalie

  Wat gaaf dat je je eerste persreis hebt gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen 🙂 Praag is mooi! Ik vind het zelfs romantischer dan Parijs!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Praag was zeker heel mooi. Mijn eerste persreis was zeer geslaagd! Uiteraard volgen binnenkort mijn verhalen en foto’s.

   Reageren
 7. Wanda

  In Praag ben ik verschillende keren geweest, ook met een uitwisselingsreis tijdens mijn studententijd, toen hebben we zelfs nog staan zingen met een groep op de Karelsbrug en zo geld binnengehaald. Verder is het een hele mooie oude stad, vooral de Joodse wijk en de burcht zijn prachtig om te zien.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Wat grappig dat jullie op de Karelsbrug hebben staan zingen. Dat hebben wij niet gedaan 😉 Maar Praag is inderdaad prachtig!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *