Traveltag: mijn reis top 5

reis tag top 5

Vorige maand werd ik door Chris van Chris Travel Blog gevraagd om mijn Reis Top 5 te maken. Deze tag met favorieten is een tijdje geleden bedacht door Marcella Molenaar. En nu breek ik dus al een paar weken mijn hoofd over dit lijstje. Hier dan eindelijk ook mijn Reis Top 5:

Fijnste accommodatie

We beginnen met een makkelijke! Onlangs maakte ik nog een top 5 met bijzondere overnachtingen. Fier boven aan het lijstje staat Kampoeng Padi in het Javaanse dorpje Nagrak. Ik heb hier al vaker over geschreven, dus ik zal er niet (weer) te veel over uitweiden. Wel kan ik de accommodatie met één woord samenvatten: paradijsje! In mijn fotoblog over Kampoeng Padi zie je waarom.

Tag reis top 5

Verrassende stad

Deze is al meteen een stuk lastiger. Ruim een maand geleden ben ik op stedentrip in Lissabon geweest en wat een geweldige stad is dat! Maar eerlijk gezegd was dat niet echt een verrassing. Ik had al veel positieve verhalen over Lissabon gehoord, dus mijn verwachtingen waren hooggespannen.

Een stad waar ik voor mijn bezoek weinig verwachtingen van had, is Boedapest. Ik heb me compleet laten verrassen door de veelzijdigheid van deze heerlijke stad aan de Donau. Boedapest is dan ook een van mijn favoriete steden in Europa. Waarom? Goedkoop eten en drinken, veel prachtige bezienswaardigheden, mooie badhuizen om lekker in te relaxen…En zo zou ik nog veel meer dingen kunnen noemen die Boedapest zo’n fijne stad maken. Ben je nog nooit in Boedapest geweest? Bekijk dan eens mijn filmpje voor een korte sfeerimpressie. Ik weet zeker dat de stad ook jouw hart sneller laat kloppen.

Tag reis top 5

Mooiste kustlijnen

Hier ben ik eigenlijk nog steeds niet helemaal over uit. Hoewel ik dol ben op kustlijnen met een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden, gaat mijn voorkeur toch uit naar een ruige kust met grillige rotspartijen en een woeste zee. Welke kustlijnen als eerste in mij opkomen? De imposante kalksteenrotsen van Etretat aan de kust van Normandië en de grillige kustlijn van de Algarve, maar ook de rotsachtige baaitjes op Ibiza. Ehm…moeilijk zeg! Mag ik hier een joker inzetten?

Als ik dan toch een knoop door moet hakken, dan kies ik voor de kustlijnen van Nieuw-Zeeland. Wat heb ik daar een verscheidenheid aan adembenemende kustlijnen gezien. Cathedral Cove in de Coromandel, de stranden in Abel Tasman National Park, de Bay of Islands of de Pancake Rocks…allemaal even indrukwekkend. Als ik daar ook nog een keuze uit moet maken, dan ga ik voor de kustlijn van Mount Maunganui in de Bay of Plenty op het Noordereiland. Niet per se omdat dit de mooiste kustlijn is, maar wel omdat ik heel fijne herinneringen aan die plek heb. Eindeloos heb ik daar over het strand gewandeld, naar de golven gestaard en ontspannen een boekje gelezen.

Tag reis top 5

Onverwacht pareltje

Lastig, maar ik vond de Egadische Eilanden met recht een onverwacht pareltje. Deze eilandengroep bestaat uit drie eilandjes voor de kust van Sicilië. Onze vakantie in Trapani hadden we lastminute geboekt met als doel: relaxen, lekker eten en af en toe een uitstapje. We hadden ons vooraf niet uitgebreid in de omgeving verdiept en waren dan ook aangenaam verrast toen we de boot naar Favignana namen. Op dit prachtige eiland fietsten we langs verborgen strandjes en schilderachtige baaitjes en namen we af en toe een duik in het helblauwe water. Dit beviel ons zo goed dat we later die week nog een keer de boot namen naar een van de andere eilanden: Levanzo.

Tag reis top 5

Gaafste dieren

Weer zo’n hoofdbreker! Als klein kind was ik in de dierentuin niet weg te slaan bij de ijsberen. Die zou ik dus nog graag een keer in het echt willen zien, ook al behoren deze schattige beren tot de meest gevaarlijke dieren ter wereld. Ook heb ik een fascinatie voor alle dieren die in de zee leven: tropische vissen, zeepaardjes, dolfijnen… prachtig vind ik ze. Gek genoeg heb ik nog nooit gedoken. Wel heb ik op de meest prachtige plekken gesnorkeld, een keer met dolfijnen gezwommen en walvissen gespot.

Toch kies ik voor een heel ander dier: de aap! Daar kan ik echt uren naar kijken in de dierentuin en in het wild. Het is gewoon leuk om te zien wat voor capriolen ze uithalen of om naar de expressie in hun gezicht te kijken. Graag zou ik nog eens gorilla’s willen spotten in Oeganda of orang-oetans in Borneo (staat uiteraard op mijn ellenlange bucketlist). Kijk nou dit schattige aapje tijdens onze safari in Kenia. Dan smelt je toch helemaal?

Tag reis top 5Waarschijnlijk hebben de meeste reisbloggers de reis top 5 al op hun blog staan, maar ik wil deze tag toch graag doorgeven aan Liese, Lizette en Nathalie (als jullie het leuk vinden). Ik ben benieuwd naar jullie favorieten. Vergeten jullie niet te linken naar het artikel van Marcella?

Voor iedereen die de reis top 5 nog niet heeft ingevuld: wat zijn jouw favorieten? 

9 Reacties

 1. Chris

  Hoi! Leuk om te lezen de lijstjes van anderen.

  Super.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, lijstjes blijven leuk!

   Reageren
 2. Jessica

  Leuke antwoorden! Die overnachting op Java ziet er inderdaad uit als een paradijsje <3 Apen zijn ook een van mijn favoriete dieren in het buitenland! (daargelaten dat mijn kamer vroeger behangen was met dolfijnenposters en vol stond met beeldjes, knuffels en notitieboekjes met dolfijnen erop) Misschien omdat het een van de wat gemakkelijkere dieren zijn om in het wild te spotten. Bovendien zitten ze altijd vol verrassingen en vervelen zul je je niet snel. 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, ik herken dat wel van die beeldjes enzo. Ik spaarde vroeger eerst alles van konijnen en later werden dat dolfijnen. Ik had ook een (echt) konijn met de veelzeggende naam: Flipper. Ik wilde eigenlijk graag een dolfijn, maar dat mocht niet van m’n ouders. Gek he!?

   Reageren
 3. Lizette

  Leuk om je reis top 5 te lezen. En ik snap je (lastige!) keuzes ook wel. De Egadische eilanden zijn zeker een pareltje, wat een mooie foto’s! Wat leuk dat je de tag doorgeeft! Ik zal mijn hersenen eens laten kraken… 😀

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, die keuzes zijn best lastig. Misschien dat ik er morgen al wel weer anders over denk. Zoveel mooie plekken in de wereld. Ben benieuwd naar jouw favorieten, succes!

   Reageren
 4. We Are Travellers

  Leuk om te lezen!! Je fijnste accommodatie ziet er ook echt heel chill uit. Moet deze tag ook nodig is gaan invullen… Staat al even op mn to do namelijk!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Was ook echt chill! Ben benieuwd naar jouw top 5. Altijd lastig keuzes maken 🙂

   Reageren
 5. Nathalie

  Ja hoor, ik heb mijn reis top 5 af (morgen online!) ! Bedankt nog voor het taggen, heel leuk 🙂 Ook leuk om te lezen dat bij jou soms ook de herinnering meer waard is dan de schoonheid van een plek zelf 🙂 En wauw; de Egadische Eilanden! Een echt pareltje!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *