Photo Flashback: voor een cent naar Londen

stunt Ryanair vliegticket Londen

In het najaar van 2007 werd ik door een vriendin gebeld. Of ik zin had om voor een cent naar Londen te gaan? ‘Grapje zeker?‘, was mijn eerste reactie. Ze was echter bloedserieus…

Ryanair stuntte op dat moment met vliegtickets voor het luttele (symbolische) bedrag van 1 cent. Een kans die ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij wilde laten gaan. Er was alleen één probleempje: ik had op dat moment als student geen nagel om aan de kont te krabben. Die cent kon ik me nog wel veroorloven, maar een weekendje Londen zou hoe dan ook in de papieren gaan lopen; ook met een vliegticket dat zo goed als gratis was. Een accommodatie, openbaar vervoer, eten en drinken…mijn budget liet het gewoonweg niet toe. Met pijn in mijn hart zei ik dan ook ‘nee’ tegen dit voorstel dat te goed leek om waar te zijn, waarop mijn vriendin opperde:

‘Dan gaan we toch gewoon een dagje naar Londen!?’

En zo geschiedde. In oktober 2007 vlogen wij in alle vroegte vanuit Eindhoven naar London Stansted Airport (oké, we vergeten voor het gemak even dat we nog circa 30 pond neer moesten leggen voor een treinretourtje van en naar het centrum). Rond 9.00 uur stonden we in hartje Londen. Als eerste kochten we een dagticket voor de metro om vervolgens een rondje te maken langs enkele toeristische highlights van de stad. De Tower Bridge, London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus, Trafalqar Square…been there, done that! Half 11 ’s avonds zat ik weer thuis op de bank alsof er niets gebeurd was 😉

Het was een übertoeristisch dagje, maar we hebben wel genoten en het was die cent meer dan waard. Gelukkig was ik al eerder in Londen geweest om de stad echt goed te ontdekken en de sfeer te proeven, want dat is tijdens dit bliksemboek niet echt gelukt.

stunt Ryanair vliegticket Londen

Heb jij weleens zo’n leuk koopje op de kop getikt?

14 Reacties

 1. Sandra

  Haha hoe cool! Ik hou wel van dat soort impulsieve acties! Dat houdt het leven een beetje spontaan, toch? Mijn ‘goedkoopste’ tickets waren 80 euro (retour) naar Milaan, maar dat was midden in het hoogseizoen. Ik was er zelf wel blij mee, maar het kan nog veel goedkoper ;-)!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ik houd inderdaad ook wel van die spontane acties en van koopjes natuurlijk! 80 euro is ook niet verkeerd 🙂

   Reageren
 2. Linda | One Day Trip

  Haha, wat leuk! Ik ben weleens goede aanbiedingen tegengekomen, maar die van jou overtreft alles natuurlijk.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, die cent was eigenlijk te mooi om waar te zijn 🙂

   Reageren
 3. Daphne | Travelshot.nl

  Wauw, dat is nog eens een leuke aanbieding! Ik ben nog niet verder gekomen dan 3 nachten Warschau (incl. vlucht, hotel en ontbijt) voor €129,- en daar was ik zelfs al een beetje trots op :-)..

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   129 euro voor vlucht, ontbijt en hotel is ook echt een koopje! Zou ik ook trots op zijn. Ik vind het echt een sport om een zo goedkoop mogelijk tripje te boeken. Kan ik echt van genieten als het dan lukt.

   Reageren
 4. Vincent

  Nou, 1 cent niet in ieder geval. Ik ben al blij als ik onder de 100 euro kan blijven voor een vliegticket binnen Europa, haha.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, 1 cent is natuurlijk belachelijk goedkoop. Vorige week had Ryanair nog een actie en kon je met een beetje zoekwerk een ticket van Schiphol naar Dublin scoren voor maar 20 euro. Ook niet verkeerd!

   Reageren
 5. Jennifer

  Ik had het ook zeker gedaan! Ik zoek ook regelmatig op wat leuke deals (en krijg ze automatisch op mijn facebook timeline). Ik ben van de zomer voor 300€ naar Ghana gevlogen, dat was een deal die ik écht niet kon laten lopen!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dat klinkt inderdaad als een goede deal! Soms zie je zulke scherpe prijzen langskomen dat je het bijna niet kan geloven en wel móet boeken!

   Reageren
 6. Yvonne

  Dit soort dingen… echt gaaf! Wij vlogen ook ooit voor 1 cent. Naar Boedapest. Bleven wel een paar nachtjes, maar genoeg goedkope appartementen daar, dus uiteindelijk een erg voordelige citytrip. In Londen ben ik nog altijd niet geweest… wordt toch eens tijd he?! 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Oja, Boedapest is sowieso lekker budgetvriendelijk. Het wordt inderdaad echt eens tijd dat je naar Londen gaat. Hoewel ik over het algemeen meer van iets kleinere steden houd, vond ik Londen echt geweldig. Als ik nog eens een aanbieding van een cent tegenkom, zal ik je wel tippen 😉

   Reageren
 7. Sigrid

  Haha dit heb ik toen ook gedaan voor 0,02 pp retour naar Londen voor 1 dag En ik ben met mn vader voor dezelfde prijs naar Venetie geweest. Top actie was dat van Ryanair!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, een super actie! Zouden ze vaker mogen doen. Hoewel je natuurlijk nog steeds genoeg koopjes kunt scoren. Voor een paar tientjes naar de andere kant van Europa is ook helemaal niet verkeerd, maar een cent is natuurlijk het toppunt 🙂

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *