Reisfotografie tag: 5 foto’s uitgelicht

reisfotografie tag

Jenny van ikreis.net bedacht onlangs een hele leuke tag met vijf vragen over reisfotografie en al snel kwam de tag via Yvonne van der Laan bij mij terecht. Reizen en fotograferen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden en ik schiet er dan ook graag op los tijdens mijn reizen. Na afloop kan ik eindeloos door mijn fotoalbums bladeren om zo mooie momenten weer even opnieuw te beleven en fijne herinneringen op te halen. Voor deze tag ben ik dan ook met veel plezier mijn fotoarchief ingedoken. Benieuwd naar de vijf foto’s die ik heb uitgelicht?

Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Vorige week was ik twee dagen in Dublin te vinden. We hadden enorm geluk met het weer, want de zon scheen volop! Een weerbeeld waar Dublin nou niet bepaald bekend om staat. Ik was dus enorm in mijn nopjes, want blauwe luchten doen het altijd goed op foto’s. Alles ziet er dan toch net even iets mooier uit dan wanneer de lucht grauw en grijs is. Mijn fotografiehart ging dan ook sneller kloppen toen ik door de zonnige straten van Dublin liep. De laatste foto maakte ik van dit liggende standbeeld voor de Christ Church Cathedral, de oudste kerk van Dublin.

reisfotografie tag

Wat is de meest populaire foto op Instagram?

Ik merkte al eerder dat kleurrijke huisjes goed scoren op Instagram. Zo ook deze huisjes in Nový Jičín, een charmant stadje in het oosten van Tsjechië. Het kleurrijke plaatje kreeg een recordaantal van 107 likes. Instagram is overigens verreweg mijn favoriete social medium. Een paar maanden geleden maakte ik al eens een lijstje met mijn 10 populairste Instagramfoto’s. Hoog tijd om binnenkort weer eens een nieuw overzicht op mijn blog te plaatsen.

reisfotografie tag

Wat fotografeer je het liefst?

Dit jaar ben ik bijna alleen maar op stedentrip geweest. Geen straf, want ik fotografeer heel graag mooie bouwwerken. Het liefst zo kleurrijk mogelijk en daarbij zoom ik graag in op leuke details. Ook streetart is een favoriet en fotogeniek onderwerp. In 2016 ben ik van plan om vaker de natuur in te trekken, want ook indrukwekkende landschappen fotografeer ik met veel plezier. Hoewel ik foto’s van de lokale bevolking altijd prachtig vind, is het portretteren van mensen (nog) niet aan mij besteed. Ik wil niet zomaar een foto van iemand maken en meestal aarzel ik te lang voordat ik op iemand af durf te stappen om het te vragen. Vaak is het moment dan weer voorbij. Oefening baart kunst, zullen we maar zeggen. Hieronder zie je overigens de kleurrijke Holy Trinity Church in Riga.

reisfotografie tag

Op welke foto ben je het meest trots?

Ik vind het erg moeilijk om een foto te kiezen die er voor mij echt uitspringt. Zoals ik hierboven al schreef, vind ik het erg lastig om mensen te fotograferen. Om die reden heb ik gekozen voor dit portret van een Cubaanse man. Misschien is de kwaliteit niet top, maar de man heeft wel een karakteristiek hoofd.

reisfotografie tag

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Deze foto van de olifanten in Tsavo National Park brengt bij mij mooie herinneringen aan een indrukwekkend reismoment naar boven. Tsavo East is een wildpark in Kenia dat bekend staat om de rode olifanten, die zich baden in het rode Tsavo-stof waardoor ze een roestbruine kleur krijgen. Ik schreef er al eerder over, maar tijdens onze safari stonden wij met ons busje ineens oog in oog met een moederolifant die haar babyolifantje wilde beschermen. Best beangstigend als zo’n enorm beest, op slechts een paar meter afstand, luid tetterend op haar achterpoten gaat staan. Beangstigend, maar zo ontzettend gaaf en indrukwekkend!

reisfotografie tag
Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar de vijf foto’s van andere bloggers, dus bij deze geef ik graag het stokje over aan Vincent van Reizen om de wereld en Stéphanie van Frenchydutchie. Neem je de reisfotografie tag over? Vergeet dan niet te linken naar Jenny’s blog!

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

8 Reacties

 1. Yvonne

  Leuk Anita! En die foto met de olifanten in Kenia: fantastisch! Fijne Kerst een een reislustig 2016 met veel foto’s toegewenst.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je, jij ook een reislustig 2016 gewenst en nog veel plezier in India. Je komt vast thuis met een camera vol mooie, kleurrijke foto’s!

   Reageren
 2. Jessica

  Leuke tag! Die eerste foto met die nieuwsgierige/evil meeuw op de voorgrond is hilarisch en kleurrijke huisjes zijn inderdaad altijd leuk om te zien! Die kerk in Riga heb ik trouwens gemist, wat een kunstwerkje!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, die evil meeuw was nogal agressief met die zak bezig. Die kerk in Riga stond niet in de binnenstad, maar ergens goed verstopt aan de andere kant van de rivier 🙂

   Reageren
 3. Wanda

  Inderdaad stuk voor stuk mooie foto’s! Ik vind juist die foto van die man in Cuba er wel uit spreken! De groeven en rimpels in zijn gezicht, de vermoeidheid… ik vind het echt iets zeggen!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, zijn gezicht en zijn ogen vertellen wel een (helaas droevig) verhaal.

   Reageren
 4. Stéphanie

  Ik word helemaal vrolijk van die kleurrijke torentjes! Riga lijkt mij een mooie stad om te bezoeken. Een prachtig moment, de moeder olifant met haar kleintje. Ik kan mij goed voorstellen dat het even zweten is als zo’n groot beest ongewenst gedrag vertoont. Wel gaaf om mee te maken! Dank voor het taggen, de mijne staat inmiddels ook online!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Oh..leuk dat je de tag ook hebt ingevuld, ga zo meteen even kijken.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *