Over Reisvlinder

Reisvlinder.nl is een reisblog, waarop freelance tekstschrijver en hobbyfotograaf Anita met veel plezier haar ervaringen in binnen – en buitenland deelt. Op deze blog wil ze je graag inspireren met persoonlijke reisverhalen, kleurrijke fotoreportages en fijne tips. Ze deelt niet alleen praktische tips en de leukste must see & do’s, maar geeft je ook graag handige budgettips voor betaalbaar comfort. Op Reisvlinder.nl neemt ze je mee naar de kleurrijkste plekjes in binnen- en buitenland.

reisvlinder
Het gezicht achter Reisvlinder.nl

Ik ben Anita, een reislustige dertiger met een passie voor schrijven en fotograferen. Passies die ik met veel plezier combineer op mijn blog. Nadat ik een schrijfwedstrijd van de Telegraaf won en door hen op pad werd gestuurd als reisreporter naar Indonesië, ontstond het idee om een eigen reisblog te beginnen. Reisvlinder.nl is voor mij niet alleen een mooi naslagwerk van al mijn reizen, maar ook een creatieve uitlaatklep. Met veel enthousiasme schrijf ik reisverhalen waarmee ik graag wil informeren en inspireren.

In 2005 kreeg ik tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland het reisvirus te pakken en sindsdien trek ik er het liefst zo vaak mogelijk op uit om nieuwe plekken te ontdekken. De zee is mijn grote liefde, maar ik ben ook gek op stedentrips. Europa is mijn favoriete werelddeel, maar ik maak ook af en toe verre reizen en speel regelmatig toerist in eigen land. Meestal met mijn vriend of met vriendinnen, maar ik reis ook graag alleen. Reizen betekent voor mij mooie avonturen beleven en me laten verrassen door de schoonheid van een land en de gastvrijheid van de bevolking. Maar reizen is voor mij vooral dé ultieme manier om te ontspannen en te genieten van mijn vrijheid.

Op reis zijn mijn camera en ik altijd onafscheidelijk. Ik houd van kleur, dus probeer altijd de kleurrijke kant van een bestemming vast te leggen. Daarnaast houd ik van afwisseling tijdens mijn reizen. Zo combineer ik een fietstocht in de natuur moeiteloos met een museumbezoek en ga ik ook een beetje avontuur niet uit de weg. Eén ding is zeker: stilzitten is geen optie! Maar…ik hou ook van het goede leven en geniet altijd volop van lekker (lokaal) eten en drinken.

Favoriete werelddeel: Europa
Favoriete landen: Nieuw-Zeeland, Kenia en Italië
Favoriete steden: Boedapest, Lissabon en Sint-Petersburg
Favoriete keukens: Italiaans, Spaans en Thais
Favoriete activiteiten: fietsen, uitkijkpunten beklimmen, boottochten en lokale marktjes bezoeken
Houdt van: zonsondergangen, bloemen, kleurrijke huisjes, streetart, wijn, fonteinen, watervallen, kastelen, paleizen, dolfijnen, apen, palmbomen en grillige kustlijnen.

Reisvlinder - Anita op reis
Samenwerken

Wil je jouw bestemming, accommodatie of product onder de aandacht brengen op Reisvlinder.nl? Goed idee! Ik sta altijd open voor interessante samenwerkingen, mits ze bij mijn blog en doelgroep passen en ik mijn eerlijke mening kan geven. Denk hierbij aan het testen van accommodaties, persreizen en leuke winacties. Ik publiceer alleen zelfgeschreven teksten en heb geen interesse in gratis advertorials/gastblogs en linkruil. Bij een samenwerking zal ik dit altijd in het artikel vermelden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met me op via: anita@reisvlinder.nl

Daarnaast kun je mij inhuren voor leuke freelance opdrachten als tekstschrijver, blogger en/of webredacteur. Bekijk de website van Boon Media voor mijn portfolio.

3 Reacties

 1. Tineke

  Klinkt goed! Ik ben benieuwd naar alle verslagen en avonturen!

  Reageren
 2. Lieneke

  Geweldig, wat een heerlijk leven heb jij.
  Reizen verrijkt je leven

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Absoluut. De mooie herinneringen die je verzamelt, zijn onbetaalbaar!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *