Mijn 10 populairste Instagramfoto’s #4

mooiste reisfoto's instagram

In april zette ik voor het laatst mijn 10 populairste Instagramfoto’s voor je op een rij. Tijd dus om mijn top 10 van de afgelopen maanden in het zonnetje te zetten. Een korte update: inmiddels heb ik de mijlpaal van 1000 volgers bereikt en zijn zelfs de 1100 volgers al in zicht. Ook houd ik me redelijk aan de afspraak met mezelf om elke dag een foto te posten. En hoewel Instagram nog steeds mijn favoriete social medium is, word ik de laatste tijd wel een beetje gallisch van de nieuwe volgers die binnen no time weer ontvolgen. Maar goed, genoeg #instageklaag…Benieuwd naar de 10 foto’s die de meeste hartjes verzamelde? Scrol dan snel verder en geniet!

1. Uitzicht op het meer van Ohrid – Macedonië

mooiste reisfoto's instagram (1)Dit uitzicht op het meer van Ohrid is dus een van de redenen om op vakantie naar Macedonië te gaan. Nog meer redenen lees je in deze blog over Macedonië of wil je liever weten wat er allemaal te doen is rond het meer van Ohrid? Ik geef je vijf leuke tips.

2. Sfeervol straatje in Alicante – Spanje

mooiste reisfoto's instagram (2)In april genoot ik van een stedentrip in Alicante waar ik op slag verliefd werd op Barrio de Santa Cruz. Mijn camera maakte overuren in deze charmante volkswijk en het resultaat kun je bewonderen in een kleurrijke fotoblog over El Barrio. Deze foto werd overigens gedeeld door het account van Visit Spain, waar de foto maar liefst 6.230 likes kreeg!

3. Zonsondergang in Florence – Italië

mooiste reisfoto's instagram (3)Een zonsondergang is altijd een goed idee! Deze foto maakte ik vanaf Piazzale Michelangelo, waar je zoals je ziet een spectaculair uitzicht over Florence hebt. Benieuwd waarom ik niet zo enthousiast thuiskwam na mijn stedentrip in Florence? Lees dan eens mijn kritische noot.

4. Gekleurde huisjes in Poznan – Polen

mooiste reisfoto's instagram (4)Afgelopen maand werd ik tijdens een weekendje in Polen verrast door de schoonheid van het Oude Marktplein in Poznan. Wat een kleurenpracht! Zelfs de mensen op de voorgrond hebben een vrolijk kleurtje vanwege een color run.

5. Vissersbootjes in Cinque Terre – Italië

mooiste reisfoto's instagram (5)Cinque Terre: vijf schilderachtige dorpjes aan de Italiaanse bloemenrivièra. Een droomplek die echt een plekje op je bucketlist verdient. Waarom? Dat lees je in mijn blog over Cinque Terre.

6. Pracht en praal in Sint-Petersburg

mooiste reisfoto's instagram (6)De Kerk van de Verlosser op het Bloed (ook wel de Opstandingskerk genoemd) is wat mij betreft een van de mooiste kathedralen van Sint-Petersburg. Ik plaatste deze foto naar aanleiding van het artikel: 10 x gratis zien en doen in Sint-Petersburg.

7. Het oude marktplein in Poznan – Polen

mooiste reisfoto's instagram (7)Het marktplein van Poznan bleek populair op Instagram en eerlijk gezegd kon ik er zelf ook geen genoeg van krijgen. Wat een fotogenieke plek.

8. Kleurrijke bloemenpracht in de Bollenstreek – Lisse

mooiste reisfoto's instagram (8)Begin mei genoot ik van een fietstocht door de Bollenstreek, waarna ik de tulpenvelden flink heb lopen spammen op Instagram. Deze foto veroverde uiteindelijk de meeste hartjes.

9. Het sprookjesachtige meer van Bled – Slovenië

mooiste reisfoto's instagram (9)Eigenlijk heb ik weinig toe te voegen aan deze foto. Het meer van Bled is sprookjesachtig mooi en niet te missen tijdens een roadtrip door Slovenië.

10. De Plitvice meren – natuurwonder in Kroatië

mooiste reisfoto's instagram (10)Nog zo’n droomplek voor op je bucketlist: de Plitvice meren in Kroatië. Ik combineerde mijn bezoek aan dit betoverende natuurwonder met een stedentrip in Zadar. Aanrader!

Welke foto uit deze top 10 heeft jouw hart veroverd? 

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

14 Reacties

 1. Josanne - Reisbloggers

  Leuk!
  Wij zijn sinds deze week begonnen met instagram.
  Ik zie er steeds meer voordelen van in.
  We gaan je direct volgen! En niet ontvolgen ;).

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Haha, leuk dat je me volgt en niet ontvolgt!

   Reageren
 2. Sabine

  Wat een prachtige foto’s! Nummers 1 en 5 hebben mijn hart veroverd 😀 Spectaculair!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Haha…fijn dat maar liefst twee foto’s je hart hebben veroverd. Cinque Terre en Macedonië hebben ook mijn hart veroverd 🙂

   Reageren
 3. Rowan

  Mooie top 10 aan foto’s! Foto 1 en 6 hebben mijn hart veroverd!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ha, fijn dat er twee foto’s je hart hebben veroverd. Ik vind die kathedraal in Sint-Petersburg zelf ook echt heel mooi. Kon mijn ogen er niet vanaf houden.

   Reageren
 4. Jessica

  Die van de bollenstreek vind ik erg leuk, lekker kleurrijk en van eigen bodem hihi! 🙂

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Haha, ik houd ook van die kleuren en inderdaad leuk dat er een foto van eigen bodem tussen zit.

   Reageren
 5. Tessa | Daily Inception

  Absoluut nummer 2 en 7! Ik heb mij eigenlijk nooit zo verdiept in Polen en toch staan er 2 van de 10 kiekjes van in 🙂

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, grappig he!? Maar dat marktplein in Poznan is ook echt prachtig. Leuke aanrader voor een verrassende stedentrip (helemaal als je van kleurrijke huisjes houdt)

   Reageren
 6. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Ik hou van dit soort lijstjes! Je hebt hele mooie foto’s in je top 10 staan! Mijn favoriet is de zonsondergang in Florence, prachtig 😀

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je! Ja, dat was wel een fijn uitzicht 🙂

   Reageren
 7. Marcella

  Leuk, al die verschillende bestemmingen! Vooral Ohrid en Kroatië staan hoog op m’n wishlist.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ik vind de Plitvice meren denk ik wel het mooiste plekje uit deze lijst, dus ik kan Kroatië van harte aanbevelen. (maar ik denk dat Ohrid en Slovenië jou ook zeker zullen bevallen)

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *