Mijn 10 populairste Instagramfoto’s #5

mooiste instagramfoto's

Afgelopen week bereikte ik een nieuwe mijlpaal op Instagram: 1.500 volgers! Een uitstekend moment om weer eens mijn 10 populairste Instagramfoto’s in het zonnetje te zetten. Benieuwd welke foto’s de afgelopen maanden  de meeste hartjes verzamelden? Scrol dan snel verder en geniet van mijn top 10.

1. Plitvice meren – Kroatië

mooiste Instagramfoto's - Plitvice merenDe populairste foto is meteen ook mijn eigen favoriet: de prachtige herfstkleuren in Plitvice National Park. Wil je ook genieten van deze natuurpracht? Combineer dan een stedentrip in Zadar met een bezoek aan de Plitvice meren. Meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens mijn lijstje met de leukste stedentrips in de herfst.

2. Streetart in Tallinn – Estland

mooiste Instagramfoto's - streetart TallinnEind augustus genoot ik van een geslaagde stedentrip in Tallinn, waar ik deze schitterende muurschildering bewonderde. Je vindt dit pareltje in Telliskivi Creative City: een oud fabrieksterrein omgetoverd tot hippe hotspot met creatieve winkeltjes, ateliers en restaurants. Benieuwd naar mijn avonturen in Tallinn? Bekijk dan eens mijn fotodagboek.

3. De oude markt in Poznan – Polen

mooiste Instagramfoto's - PoznanHet oude marktplein in Poznan scoort altijd goed op Instagram. Ook in mijn vorige Instagram top 10 staan twee foto’s van deze kleurenpracht. Meer lezen over Poznan? Vorige maand schreef ik een uitgebreid artikel over deze fijne verrassing.

4. Een jonge zebra in Amboseli NP – Kenia

mooiste Instagramfoto's - zebra amboseli keniaSchattig hè? Deze foto van een jonge zebra maakte ik jaren geleden tijdens een safari in Amboseli National Park in Kenia. Je leest er alles over in het artikel over mijn zoektocht naar de big five.

5. De Hermitage in Sint-Petersburg – Rusland

mooiste instagramfoto's - sint-petersburg hermitageHet Winterpaleis in Sint-Petersburg is ook altijd goed voor veel hartjes. Het fotogenieke bouwwerk is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. Wist je trouwens dat er meer dan honderd katten in de kelder leven? In dit artikel verzamelde ik nog meer leuke weetjes en handige tips voor je eerste bezoek aan Sint-Petersburg.

6. De Borobudur op Java – Indonesië

mooiste Instagramfoto's - borobudur javaDit bekende plaatje van de Borobudur postte ik op Instagram naar aanleiding van het reisverslag over mijn rondreis op Java: Magische tempels en goedlachse Javanen.

7. Tabarca island – Spanje

mooiste Instagramfoto's - Tabarca Dit schilderachtige straatje vind je op het kleinste bewoonde eiland van Spanje: Tabarca. Mijn camera maakte er overuren om al het moois vast te leggen. Het resultaat kun je bekijken in dit fotoblog.

8. Elephant Nature Park in Chiang Mai – Thailand

mooiste Instagramfoto's - elephant nature parkMijn bezoek aan Elephant Nature Park was een van de hoogtepunten van mijn reis door Thailand. Bijzonder om te zien hoe mishandelde olifanten liefdevol verzorgd worden in dit park vlak bij Chiang Mai. In dit artikel lees je meer over de favorieten van mijn reis door Thailand en Laos.

9. De volkswijk ‘El Barrio’ in Alicante – Spanje

instagram - AlicanteDe oude volkswijk el Barrio de Santa Cruz in Alicante is een lust voor het oog. Deze foto van de imposante Monte Benacantil viel goed in de smaak op Instagram, maar ik schoot nog veel meer mooie plaatjes in deze fotogenieke wijk. Je kunt ze bekijken in mijn fotoblog over ‘El Barrio’.

10. Streetart in Tallinn – Estland

mooiste Instagramfoto's - muurschildering tallinnTot slot nog een muurschildering uit Tallinn die een plekje in de top 10 weet te veroveren. Ook dit kleurrijke exemplaar is te bewonderen in Telliskivi Creative City. Prachtig die kleuren op die donkere achtergrond!

Bonus: mijn eigen favorieten

mooiste Instagramfoto'sDe foto’s die de meeste likes kregen, zijn niet per definitie mijn eigen favorieten. Zo vind ik het jammer dat er geen foto van mijn Waddentrip naar Vlieland en Terschelling in de top 10 is beland en vielen ook het aantal likes op een paar mooie zonsondergangen tegen. Daarom als afsluiter nog een extra collage met foto’s die ik zelf graag in het zonnetje zet. Gewoon omdat het kan!

Welke foto is jouw favoriet? 

20 Reacties

 1. Linda | One Day Trip

  Snap dat de foto van Plitvice het populairst is, maar vind de foto van de olifanten ook echt heel mooi!!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, die is ook gaaf hè? Warme herinneringen aan die dag 🙂

   Reageren
 2. Sabine

  Nummers 1 en 10 vind ik echt fantastisch! Maar eigenlijk zijn ze allemaal mooi. Je maakt mooie kleurrijke foto’s altijd!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je, Sabine! Ik houd heel erg van kleur en probeer dus ook altijd kleurrijke foto’s te maken. Ik vind die muurschildering ook heel bijzonder..kan er maar naar blijven kijken.

   Reageren
 3. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Ik vind het erg leuk, zo’n top 10 lijst! Stuk voor stuk prachtige foto’s. Mijn favoriet is de foto met de olifanten, als vind ik nummer 1 ook geweldig!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je! Leuk dat de olifanten bij jou favoriet zijn..zo’n bijzondere plek.

   Reageren
 4. ivonne

  Ik vind ze allemaal mooi, maar die van de Plitvice meren is mijn favoriet.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Van mij dus ook. Echt een sprookje in de herfst 🙂

   Reageren
 5. Rowan

  Wauw wat een prachtige mijlpaal en leuk weer zo’n overzicht! De olifanten zijn mijn favoriet, zo indrukwekkend en imposant! Mooi vastgelegd!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je! Ik zat lekker op de grond toe te kijken hoe die olifanten stonden te eten. Vanaf dat lage punt lijken ze nog imposanter.

   Reageren
 6. Lizette

  Gefeliciteerd met je nieuwe mijlpaal, super goed! En terecht dat dit de top 10 is, het zijn stuk voor stuk schitterende foto’s! Vooral die met de zebra vind ik leuk.
  Gek is dat he, dat soms de foto die je zelf echt te gek vindt toch minder likes krijgt. Misschien is het toch het stukje beleving dat je zelf bij de foto hebt en de kijker niet kent. Ik vind de zonsondergangen wel mooi in ieder geval!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je, Lizette! Het zal inderdaad ook wel met de beleving te maken hebben, omdat ik het verhaal of het moment erachter ken. Voor andere mensen is het gewoon een foto. Maar het is natuurlijk ook gewoon een kwestie van smaak. De een houdt nou eenmaal meer van een paradijselijk strand en de ander weer meer van een mooi gebouw of hoge bergen.

   Reageren
 7. Elisa | Lies rond de wereld

  Hele mooie foto’s weer, ik geniet altijd van dit soort lijstjes. En natuurlijk gefeliciteerd met je mijlpaal! Ik heb het zelf trouwens zo vaak dat ik een foto helemaal geweldig vind en dat die dan juist veel minder likes krijgt dan een foto waarvan ik bijvoorbeeld twijfel of ik hem wel moet plaatsen. Die met de olifanten is trouwens mijn favoriet 🙂

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je, Elisa. Haha, ja soms ben ik zelf echt super enthousiast over een foto en kan ik bijna niet begrijpen dat andere mensen daar dus blijkbaar anders over denken 😉 Ik dacht al wel dat de olifanten bij jou als dierenvriend in de smaak zouden vallen!

   Reageren
 8. Anna

  Allemaal prachtige foto’s! Die van de markt in Poznan is mijn favoriet!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je, leuk dat jij een andere favoriet hebt dan de rest. Ik ben ook echt gek op die kleurenpracht in Poznan!

   Reageren
 9. Naomi

  #1, #7 en #9 zijn mijn absolute favorieten! Schitterende foto’s allemaal wel, wauw!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Dank je, Naomi! Fijn he? Die witte Spaanse huisjes 🙂 Krijg spontaan heimwee als ik naar die foto’s kijk.

   Reageren
 10. Denise - Follow my footprints

  Ik vind de eerste 2 erg mooi, maar ook zeker die met de olifanten! Grappig hè, dat foto’s die je zelf niet zo bijzonder vindt zoveel likes krijgen en omgekeerd niet. Ik verbaas me daar ook soms nog over. Maar goed, het tijdstip van plaatsen en de hashtags spelen soms ook een rol.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, dat is zeker waar. Sommige tijdstippen werken gewoon veel beter en die hashtags maken ook echt wel een verschil. Zodra ik minder (populaire) hashtags gebruik, krijg ik ook meteen minder likes.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *