Terugblik: 10 x leuk en stom in mei

Het zal je vast niet verbazen dat ik het liefst blogs over reizen lees. Even wegdromen bij mooie reisverhalen of een dosis reisinspiratie opdoen met de leukste tips en mooiste foto’s. Toch lees ik ook met veel plezier de persoonlijke nootjes van reisbloggers, de kijkjes achter de schermen en de maandoverzichten. Daarom besloot ik deze nieuwe rubriek in het leven te roepen. Geen standaard overzicht met foto’s en een verslag van mijn belevenissen in de voorbije maand, maar een terugblik aan de hand van tien leuke en tien stomme dingen. Zo kun je toch een kleine glimp opvangen van mijn dagelijkse leven naast het reizen en bloggen.

10 x leuk!

 • Dat ik de maand begon met een bezoek aan het prachtige Leiden en een fietstocht door de Bollenstreek. Wat een kleurenpracht!
 • Dat ik bij de plaatselijke Italiaan een enorme antipasti schotel als voorgerecht kreeg, tijdens een etentje met mijn vriend om alvast in de stemming te komen voor ons tripje naar Italië. Aanstaande zaterdag is het zover!
 • Dat ik samen met een vriendin een weekend op het huis van haar zusje in hartje Amsterdam mocht passen.
 • Dat ik een NS-kaartje voor een gratis upgrade naar de eerste klas in mijn brievenbus vond. Wat is het toch fijn om legaal eerste klas te reizen, terwijl de trein tjokvol zit.
 • Dat we tijdens het jaarlijkse asperge-etentje met twee vriendinnen de hele avond op het terras konden genieten van het zomerse weer (en de asperges en de wijn).
 • Dat ik mijn vader mocht interviewen over zijn liefde voor (het opknappen van) oldtimer brommers.
 • Dat er een leuke e-mail in mijn inbox zat met het nieuws dat ik in juni op persreis naar Polen mag. Iets waar ik erg naar uitkijk gezien mijn bijzondere band met Polen.
 • Dat ik sinds een week de eigenaar ben van een nieuwe Samsung S6. Eindelijk van mijn oude trage telefoon verlost.
 • Dat ik afgelopen weekend met mijn zus en nichtje naar een festival ging op het Limburgse platteland, praktisch bij mijn zus om de hoek. En dat de avond afgesloten werd met een optreden van Racoon.
 • Dat ik voor het eerste een airbrushpistool in mijn handen heb gehad tijdens een interview met een airbrushkunstenaar. Ik bleek een natuurtalent 😉
 • Dat we afgelopen zaterdag het barbecueseizoen geopend hebben. Nom nom nom..

maandoverzicht mei

10 x stom!

 • Dat ik een flinke flats meeuwenstront op mijn hoofd kreeg, terwijl ik buiten van het zonnetje zat te genieten. Te smerig!
 • Dat ik op zaterdagochtend vroeg uit bed moest, omdat er vanaf 8 uur een pakketje bezorgd kon worden. En dat ik vervolgens de hele ochtend thuis gewacht heb, terwijl het pakketje dus gewoon door de brievenbus paste (2 x stom).
 • Dat ik dit jaar op Bevrijdingsdag geen feest heb gevierd.
 • Dat ik het Songfestival heb gekeken. En dat ik na die lange zit nog een keer het winnende nummer van Oekraïne aan moest horen.
 • Dat ik mijn winterjas en sjaal mee moest nemen tijdens ons weekendje Amsterdam.
 • Dat er per ongeluk Paasweekend is gezet boven mijn artikel over de leukste steden tijdens het Pinksterweekend in de lokale Pinksterkrant.
 • Dat de Mango winkel in mijn woonplaats verdwenen is.
 • Dat de mango’s en limoenen bij de Turkse supermarkt om de hoek 100% duurder zijn geworden.
 • Dat het heel mooi weer was toen ik de dag na het asperge-etentje een kleine kater had. En dat ik te lamlendig was om ervan te genieten, omdat mijn zware hoofd de felle zon niet goed kon verdragen.
 • Dat ik vorige week zondag niet bij de The Big Awesome Bloggersmeeting- Part 2 in Den Haag kon zijn, terwijl er een hartstikke leuk programma met lunch, boottocht en borrel georganiseerd was.

maandoverzicht mei
Zie je hem lachen? De rotzak! 😉

Ik ben benieuwd wat je van deze pilot vindt. Volgende maand weer of zit je er echt niet op te wachten? Jij nog leuke of juiste stomme dingen meegemaakt de afgelopen maand die je graag wilt delen? 

12 Reacties

 1. Sabine

  Leuke lijstjes! Ja ook de tweede haha 🙂 Meeuwenstront op je kop is natuurlijk niet echt lekker, maar levert wel weer een mooi verhaal op haha 😛 Tof trouwens dat je op persreis mag!!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, heb er echt zin in!! Die meeuwenstront was zeker geen pretje, maar ach..heb ik dat ook een keer meegemaakt 😉

   Reageren
 2. Elisa | Lies rond de wereld

  Leuk dit! Ok de meeuwenpoep is wat minder haha. En je mag naar Polen, jeej!! Van die post herken ik wel, ik heb laatst vrij genomen omdat mijn bankstel zou komen…die kwam om 8 uur s avonds. Ik vind dit soort stukjes ook leuk om te lezen altijd, dan krijg je toch net wat meer een idee wie nou de blogger achter de verhalen is.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Haha, die meeuwenpoep is geen aanrader en die post is gewoonweg irritant. Leuk dat deze nieuwe rubriek bij je in de smaak valt 🙂 Misschien volgende maand weer..

   Reageren
 3. Rowan

  Wat een fijne maand, ondanks de meeuwenpoep. Wat lijkt mij dat goor zeg!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Zeker een fijne maand en een kleinigheidje houd je toch 😉 (Echt echt echt heel goor!)

   Reageren
 4. Marcella

  Leuk om zo terug te kijken naar de afgelopen maand! Ik heb zojuist ook mijn maandoverzicht geplaatst. Altijd leuk om te maken én te lezen bij anderen. Ik kon er helaas ook niet bij zijn bij de The Big Awesome Bloggersmeeting- Part 2. Andere keer beter! Zo gaaf dat je op persreis naar Polen mag! Ik heb er vorig jaar een persreis gehad, maar wil zeker nog eens terug om er meer te zien!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, ik vond het ook wel leuk om een keer een maandoverzicht te maken. Voor herhaling vatbaar. Als het goed is komt er een Big Awesome Bloggersmeeting – Part 3 in Utrecht. Zou leuk zijn als je (en ikzelf) er dan ook bij bent. Heb echt heel veel zin in Polen.

   Reageren
 5. Wanda

  Originele manier om je maand samen te vatten! Dus ja, wat mij betreft gewoon mee door gaan! Leuk dat je naar Polen gaat!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Leuk dat mijn nieuwe rubriek in de smaak valt 🙂

   Reageren
 6. Lotte - scratchingmymap

  He Anita, toch wel een leuke maand gehad! Zo fijn dat je op persreis naar Polen gaat, ik ben benieuwd wat je van het land gaat vinden 🙂 Hopelijk zien we elkaar op de Part 3, ik miste jammer genoeg ook part 2 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Was zeker een leuke maand. Zou leuk zijn als we elkaar op part 3 zien. Ik zag dat de bestemming al bekend is: lekker centraal in Utrecht. Ik ben ook erg benieuwd naar Polen. #aftellen 🙂

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *