Terugblik: 10 x leuk en stom in juli

maandoverzicht juli

 Ik knipperde een paar keer met mijn ogen en toen was juli alweer voorbij. Tenminste zo voelde het. Ik sloot de maand af met een paar heerlijke dagen aan de Belgische kust, maar verder stonden er in juli geen reisjes op de agenda. Toch zat ik zeker niet stil en speelde ik een paar keer met veel plezier toerist in eigen land. Je leest het in mijn terugblik aan de hand van 10 leuke en 10 stomme dingen in juli.

10 x leuk!

  • Dat mijn vriend en ik aan het begin van de maand spontaan naar Amersfoort reden om de Onze Lieve Vrouwetoren te beklimmen. Wat is Amersfoort toch een ontzettend mooie en gezellige stad!
  • Dat ik samen met mijn moeder een zomers dagje uit was in Nijmegen. Ik kwam zo enthousiast terug dat ik meteen een artikel schreef met 10 fijne tips voor een dagje Nijmegen.
  • Dat het mosselseizoen weer in volle gang is!
  • Dat een van mijn favoriete reisprogramma’s Reizen Waes elke vrijdagavond herhaald wordt op NPO3.
  • Dat ik gezellig een avondje bijgekletst heb met een vriendin bij Restaurant Raak in Utrecht onder het genot van een wijntje en een tonijnbiefstuk. Nom nom nom..
  • Dat ik me vereerd voel dat ik inmiddels al twee keer gevraagd ben voor een interview als ‘reisexpert’ op radio of (regionale) televisie. Dat het beide keren niet uitkwam vond ik stiekem een opluchting, want eigenlijk vind ik zo’n optreden op radio of televisie doodeng.
  • Dat ik tijdens een dagje fietsen in Arnhem werd verrast door vrolijke kleuren en creatieve uitspattingen. Jij kunt er ook van meegenieten in mijn fotoblog over kleurrijk Arnhem.
  • Dat ik een nieuwe mat-zwarte omafiets heb. Ik fiets al zo lang ik me kan herinneren op een zwarte omafiets, maar nu heb ik mijn oude roestbak ingeruild voor een gloednieuw exemplaar met versnellingen. Die oude roestbak heb ik overigens al meer dan 10 jaar geleden aangeschaft. Dat wil echter niet zeggen dat ik hem ook al 10 jaar in mijn bezit heb. De fiets is namelijk tussendoor maar liefst twee keer gestolen en de eerste keer vond ik hem pas na vier jaar(!) weer terug. Maar dat terzijde.
  • Dat ik in juli maar liefst ruim 1.000 unieke bezoekers meer op mijn blog mocht verwelkomen dan de maand ervoor. Leuk! Het meest gelezen artikel? Een roadtrip door wonderschoon Slovenië.
  • Dat ik de maand af mocht sluiten aan de Belgische kust en dat er daar geen spatje regen is gevallen. Eind deze week kun je een fotodagboek van dit fijne weekend verwachten.

maandoverzicht juli 201610 x stom!

  • Dat mijn e-reader het begaf op het moment dat ik net van plan was om in het zonnetje een boek te gaan lezen.
  • Dat ik al de hele maand ’s nachts geterroriseerd wordt door agressieve muggen. En dat ik daardoor noodgedwongen met oordopjes in slaap. Gelukkig heb elk nadeel zo zijn voordeel, want nu hoor ik het gesnurk van mijn vriend ook niet meer 😉
  • Dat het regende op mijn verjaardag.
  • Dat mensen je prima weten te vinden als ze iets van je nodig hebben, maar als je ze dat niet wilt of kunt geven (of erger: als je het hebt gegeven) ze niet meer de moeite nemen om je e-mail te beantwoorden (herkenbaar, of kom ik nu erg gefrustreerd over?)
  • Dat ik op een ochtend onder de douche wilde stappen en er geen warm water uit de kraan kwam. Gelukkig werd dit euvel aan het eind van diezelfde ochtend nog gefixt.
  • Dat ik die ene fijne zonnebril kwijt ben.
  • Dat ik de Nijmeegse Vierdaagsefeesten heb gemist, omdat ik me niet lekker voelde.
  • Dat ik uit mijn lievelingsbroek gescheurd ben (waarschijnlijk tijdens die sprong op de foto hierboven).
  • Dat ik een nieuwe lievelingsbroek nodig heb, maar dat ik dus echt niet van winkelen houd.
  • Dat we afgelopen weekend te laat waren om de garnaalvissers te paard in actie te zien aan de Belgische kust.

Hoe was jouw maand? Nog leuke of stomme dingen meegemaakt? 

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook9Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

14 Reacties

  1. Sabine

    Leuk! Wel balen van je broek haha 😉 Ik houd ook totaal niet van winkelen, zou waarschijnlijk wekenlang zonder favoriete broek rondlopen 😛 Tof van die interviews! Er komt zeker een moment dat je wél kan 😀 En dan valt het allemaal helemaal mee! Fijne augustus!

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Ja, wie weet een volgende keer! Dank je, jij ook een fijne augustus.

      Reageren
  2. Shirley

    Wat leuk die interviews. Als het volgende keer uitkomt, gewoon ja zeggen ookal is het spannend. Balen van je broek. Broeken vind ik ook nog eens een van de lastigste dingen om te kopen…

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Ja, het is in de winkel altijd lastig in te schatten of het je nieuwe lievelingsbroek gaat worden. Soms zit ie in het pashokje heel lekker, maar blijkt het in praktijk toch niet zo’n fijne broek.. Ach, er komt vast wel weer een nieuwe favoriete broek 🙂

      Reageren
  3. Jessica

    Erg leuk om op deze manier jouw maandoverzichten te lezen! 🙂 Wat een verhaal over je fiets zeg, hopelijk gaat deze ook de komende 10 jaar weer mee zónder gestolen te worden haha :p Ik ben ook een keer geïnterviewd over mijn leven als digital nomad voor de radio. Het was best vreemd om ‘aan de andere kant’ van de tafel te zitten (normaal ben ik de journalist haha) en om je stem zo terug te horen, maar het is ook erg leuk en een goede journalist leidt je goed door het gesprek heen 😉 Nog leuke trips voor augustus op de planning? 😉

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Ja, bizar he? Ik was ook erg gehecht aan die fiets 🙂 Ik ben ook gewend om zelf de vragen te stellen en vind het altijd verschrikkelijk om mijn stem terug te horen, haha. Volgende week ga ik naar Vlieland en Terschelling met de Horizontoer(festival)boot en eind augustus ga ik op stedentrip naar Tallinn. Leuk vooruitzichten dus! Blijf jij voorlopig nog in Amerika?

      Reageren
  4. Wanda

    Echt een leuke manier om je maand samen te vatten! Krijg nu wel spontaan zin in mosselen! Misschien dit weekend, dan zijn we toch in Brugge, echt de plek voor een lekker pannetje met mosselen!

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Wat leuk! Brugge is echt prachtig en inderdaad een prima plek voor een lekker pannetje mosselen. Heel veel plezier en eet smakelijk!

      Reageren
  5. Elisa | lies rond de wereld

    Wow dat verhaal van je fiets haha, bizar! Balen van je broek, ik draag zulke broeken echt tot de laatste draad en elke keer als ik er van 1 afscheid moet nemen ben ik even verdrietig. Fijn he het mosselseizoen, zo lekker! Één van de fijne dingen aan de zomer 🙂

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Ik kwam maar niet van die fiets af, haha. Ik was inderdaad ook even een beetje verdrietig toen ik afscheid moest nemen van mijn broek 🙂 Jaaa, ik ben dol op mosselen..heb er afgelopen weekend in België ook weer van genoten. Krijg altijd een vakantiegevoel als er zo’n pannetje voor me staat.

      Reageren
  6. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    Leuk idee voor een maandoverzicht 🙂 Heerlijk he, mosselen! Amersfoort is dus een aanrader? Wij zijn nog nooit in de binnenstad geweest!

    P.s. Mijn maand was natuurlijk geweldig, er ging iemand voor mij op z’n knieen! 😀

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Ik vond de binnenstad van Amersfoort echt heel mooi (en gezellig). Zal er binnenkort eens een artikel over schrijven. Jaaa, wat een fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!

      Reageren
  7. Marcella

    Wat goed dat je 1.000 meer unieke bezoekers hebt. Topper! En leuk ook dat je artikel over Slovenië zo vaak gelezen wordt. Regen op je verjaardag heb ik eigenlijk elk jaar, want ik ben 4 november jarig. Moet toch echt eens een (verjaardags)tripje plannen naar de zon! 😉 Gaaf trouwens dat je voor een interview gevraagd bent!!

    Reageren
    1. Anita (Auteur bericht)

      Ja, er zit ineens aardig wat groei in mijn bezoekersaantallen. Komt natuurlijk ook doordat mensen in de zomer op zoek gaan naar informatie over hun vakantiebestemming, dus ik ben benieuwd of het aantal bezoekers na de zomer ook nog blijft stijgen. Ik zou zeker de zon op zoeken in november als ik jou was (jarig of niet, een zonnige bestemming is natuurlijk altijd een goed idee ;))

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *