Terugblik: 10 x leuk en stom in augustus

maandoverzicht augustus 2016

September is alweer bijna twee dagen oud. Hoogste tijd dus voor een terugblik op augustus. Benieuwd wat ik allemaal leuk en stom vond afgelopen maand? Je leest het in dit maandoverzicht.

10 x leuk!

 • Dat ik de eerste dag van de maand maximaal aan het genieten was aan de Belgische kust. In mijn fotodagboek lees je alles over dit zomerse weekend aan zee.
 • Dat we (ondanks een matig begin van de maand) toch nog getrakteerd werden op een paar zwoele zomeravonden, die ik uitstekend gespendeerd heb op het terras. Genieten!
 • Dat ik ein-de-lijk voor het eerst kennis heb gemaakt met de Waddeneilanden. Ik hopte van Terschelling naar Vlieland en schreef vorige week een eerste artikel over mijn ontdekkingstocht op Vlieland.
 • Dat een vriendin uit Eemnes mij de leukste plekjes in het Gooi en omgeving liet zien. In twee dagen fietsten we 70 kilometer naar onder andere Spakenburg, Naarden-Vesting en Muiden.
 • Dat het jaarlijkse barbecuefeestje bij mijn broer ook dit jaar weer erg gezellig was.
 • Dat ik in Groningen op visite ging bij een vriendin die ik maar zo’n één keer per jaar zie. We bezochten ook nog even het Noorderzon Festival in het Noorderplantsoen. Wat een mooie setting voor een festival!
 • Dat ik deze maand twee keer op een terras een pan mosselen heb verorberd. Het ultieme vakantiegevoel in eigen land.
 • Dat ik een leuke nieuwe opdrachtgever heb. Althans mijn eerste opdracht voor een interview is binnen, maar ik moet me natuurlijk nog wel bewijzen.
 • Dat ik afgelopen week voor het eerst alleen met mijn vader op stedentrip ging. Bestemming: Tallinn. Over een paar dagen kun je een fotodagboek van deze geslaagde stedentrip verwachten.
 • Dat ik in augustus nog meer bezoekers op mijn website mocht verwelkomen dan in juli.

maandoverzicht augustus 2016

10 x stom!

 • Dat het gemiddeld overdag slechts 17 graden was toen ik de Waddeneilanden bezocht. Dat is toch veel te koud voor de tijd van het jaar? Toch mocht het de pret zeker niet drukken.
 • Dat we in Tallinn een paar flinke buien moesten trotseren.
 • Dat (gezien bovenstaande weerbeeld) mijn waterafstotende windjack de beste aankoop van het jaar bleek te zijn.
 • Dat ik mijn OV-chipkaart op Vlieland heb laten liggen. Gelukkig waren de medewerkers van Hotel Posthuys zo vriendelijk om mijn pas op te sturen.
 • Dat de ketting van mijn leenfiets er midden in de polder afsprong. Daar sta je dan met je twee linkerhanden in de door Hans Dorrestijn bezongen deprimerende Polder van Eemnes.
 • Dat ik voor de komende maanden vooralsnog helemaal geen reisjes heb gepland.
 • Dat ik in augustus maar zes artikelen op mijn blog gepubliceerd heb. Genoeg ideeën (misschien wel te veel?), maar ik kreeg maar weinig woorden op het beeldscherm.
 • Dat de Braderie de Lille dit jaar niet doorgaat vanwege de algemene terreurdreiging in Frankrijk. Om verdrietig van te worden dat we in een wereld leven waarin zulke evenementen afgelast moeten worden.
 • Dat mijn printer al heel lang stuk is en ik gewoon niet de moeite neem om een nieuwe te kopen. Wat soms eigenlijk best onhandig is.
 • Dat ik nieuwe sneakers had besteld en dat ik een week later een e-mail kreeg met de teleurstellende boodschap dat ze ineens toch niet leverbaar bleken te zijn.

Hoe was jouw maand? Nog leuke of stomme dingen meegemaakt? 

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook23Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

10 Reacties

 1. Sabine

  Tof dat je het Gooi hebt ontdekt! Ik ben daar als laatste uitje met één van mijn beste vriendinnen geweest voordat ik naar Colombia vertrok. Ik kende het eigenlijk helemaal niet maar ik vond het zo leuk! Zou er graag meer van willen zien. Balen van het weer bij jullie trouwens, zeker ook als je op de Wadden bent. Leuk trouwens dat je met je vader naar Tallin bent geweest: ben benieuwd naar de foto’!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ik vond het ook verrassend leuk om door het Gooi (en Eemland) te fietsen. Afgelopen twee weken hebben we gelukkig alsnog prima zomerweer gehad, maar het is helaas ook bar en boos geweest. Vond het erg gezellig om met mijn vader op pad te gaan. Uiteraard met camera in de aanslag, dus die foto’s komen zeker. Tallinn is schitterend!

   Reageren
 2. Stéphanie

  Wat leuk dat je met je vader op stedentrip ging, en naar Tallin! Ik zag al een paar foto’s voorbij komen en ben erg benieuwd naar meer. Ik vind het ook erg triest dat de braderie de Lille niet doorgaat. Ik had het er voor over gehad om even op en neer te rijden om bijvoorbeeld zo’n toffe wereldbol te scoren.. maar helaas. De Wadden heb ik zelf ook nog nooit bezocht, het komt er elke keer niet van. Ik hoop daar volgend jaar verandering in te brengen want het lijkt mij een heerlijke plek voor een weekend weg. Wel jammer dat het weer tijdens jouw verblijf niet optimaal was,, gelukkig hebben jullie je wel prima vermaakt!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Het verbaast me eigenlijk dat jij nog nooit op de Wadden bent geweest. Dat vind ik nou echt een plek voor jou. Het is zo ontzettend mooi daar! Tja…dat weer in Nederland. Gelukkig hebben we een prima nazomer 🙂

   Reageren
 3. Wanda

  Was je nog nooit op de Waddeneilanden geweest? Dat is voor mij eigenlijk het enige plekje wat me het ultieme vakantiegevoel in eigen land geeft! Leuk dat je alleen met je vader op pad bent geweest!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Nee, shame on me! Ik ben het helemaal met je eens wat betreft het ultieme vakantiegevoel en ben zeker van plan vanaf nu vaker naar de Waddeneilanden te gaan. Alleen jammer dat het niet naast de deur ligt. Het was erg gezellig met mijn vader 🙂

   Reageren
 4. Elisa | Lies rond de wereld

  Jij hebt genoeg beleefd de afgelopen maand, gaaf! De Waddeneilanden lijken me dus echt mooi, ook met minder weer. Tallinn ben ik echt onwijs benieuwd naar, van wat ik voorbij zag komen ziet er supertof uit! Leuk ook dat je samen met je vader bent geweest. Ik doe zulke dingen vaak met mijn moeder, altijd gezellig.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, de Waddeneilanden zijn prachtig. Inderdaad ook met minder mooi weer. De luchten en kleuren zijn er schitterend en de buitjes waaien snel weer over. Normaal gesproken ga ik ook vaker met mijn moeder op pad (vooral dagjes weg), maar mijn vader wilde heel graag naar Tallinn 🙂

   Reageren
 5. Jessica

  Fijne maand weer zo te zien Anita! 🙂 En zo leuk dat je naar Tallinn bent geweest! Ik vond het zelfs nog een leukere stad dan Riga, wat vond jij? Als je binnenkort zin hebt om koffie/thee te drinken, let me know! ik ben regelmatig door het hele land aan het toeren, dus ik ben ongetwijfeld ook een keer bij jou in de buurt ;p Al ben je natuurlijk ook altijd welkom in het gezellige Den Bosch!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Het was zeker een fijne maand. Tallinn was erg leuk. Heb die vraag al eerder gehad, maar vind het lastig kiezen tussen Riga en Tallinn. Aan de ene kant zie ik veel overeenkomsten tussen de steden, maar aan de andere kant zijn ze toch ook wel heel verschillend. Toevallig ben ik begonnen aan een artikel Riga versus Tallinn, dus houd mijn blog in de gaten voor de definitieve uitslag 😉 Leuk om binnenkort een keer koffie te drinken! App me maar als je in de buurt bent (Arnhem of Utrecht..), maar ik kan natuurlijk ook naar het gezellige Den Bosch komen. Je hebt mijn nummer toch?

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *