Voorpret: leuke reisplannen in juni

wat te toen in poznan vissershuisjes

Mei is weer voorbij. Een maand waarin ik met veel plezier toerist in eigen land speelde. Toch stap ik in juni met nog meer plezier weer in het vliegtuig om nieuwe plekken buiten Nederland te ontdekken. De bestemmingen? Italië en Polen!  Benieuwd naar mijn plannen?

Onbekend Abruzzo ontdekken

Morgen vertrek ik samen met mijn vriend naar mijn zo geliefde Italië. Dit land is zeker geen onbekend terrein voor mij, maar de regio Abruzzo (of in het Nederlands: de Abruzzen) heb ik nooit eerder bezocht. Sterker nog: tot voor kort was deze regio mij totaal onbekend. Dit veranderde al snel toen ik op retourtickets naar Pescara stuitte voor slechts 17 euro. Na wat speurwerk op internet, was ik meteen verkocht en inmiddels heb ik een hele lijst verzameld met mooie plekjes en leuke dorpjes in de Abruzzen (te veel voor de vier dagen dat wij er zijn).

Wat de regio voor ons in petto heeft? Ongerepte natuur met hoge bergtoppen en meren, maar ook romantische bergdorpjes en gezellige kustplaatsen aan de Adriatische zee. Daarnaast verheug ik me natuurlijk enorm op het eten. De Italiaanse keuken blijft toch favoriet. Gelukkig hoef ik niet lang meer te wachten en zit ik morgen rond dit tijdstip hoogstwaarschijnlijk van een pasta te smullen, uiteraard in combinatie met een goed glas wijn en uitzicht op zee. Genieten van la dolce vita!

Een langverwachte reünie met Polen

Onlangs schreef ik over mijn bijzondere geschiedenis met Polen. Hoe ik als 6-jarig meisje op vakantie ging naar Polen achter het ijzeren gordijn en hoeveel indruk deze vakanties op mij maakte, maar ook dat het inmiddels al meer dan vijftien jaar geleden is dat ik het land bezocht. Gelukkig gaat daar deze maand verandering in komen. Over twee weken vertrek ik namelijk voor een persreis naar Polen, waar ik samen met andere bloggers vier dagen de regio Wielkopolska ga ontdekken. We starten onze reis in Poznan, waarna we over de Warta rivier gaan varen om de mooiste plekjes in de regio te bezoeken. Toevallig is dit ook de regio waar wij vroeger op vakantie gingen, dus ik ben erg nieuwsgierig naar wat er allemaal veranderd is.

Benieuwd naar mijn avonturen in Italië en Polen? Volg me dan op Instagram, waar ik regelmatig nieuwe foto’s van mijn reisjes zal plaatsen. Heb jij nog leuke reisplannen in juni?

Update: helaas hebben we ons reisje naar de Abruzzen moeten annuleren wegens ziekte. Hopelijk kunnen we op korte termijn alsnog een tripje naar Italië plannen. Foto’s en verhalen laten dus nog even op zich wachten…

11 Reacties

 1. Sabine

  Wat een leuke en bijzondere vooruitzichten! Heel veel plezier voor nu in Italië! Ik ken het land niet goed, dus ben benieuwd naar je foto’s en verhalen!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je! Ik kom ongetwijfeld weer terug met veel foto’s en verhalen 🙂

   Reageren
 2. Daphne | Travelshot.nl

  Ja super leuk dat je naar Italië gaat !! Ben echt benieuwd wat deze regio brengt, ik heb er namelijk ook nog nooit van gehoord.
  Veel plezier toegewenst voor beide trips !

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je! Ik ben ook erg benieuwd, maar volgens mij is Italië altijd goed 🙂

   Reageren
 3. Rowan

  Wat een leuke tripjes heb je in het vooruitzicht! Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto’s! Heel veel plezier in ieder geval

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je! Gaat helemaal goed komen 🙂

   Reageren
 4. Marcella

  Leuke reisplannen! De regio Abruzzo ken ik helemaal niet, zal zo eens opzoeken waar het ligt. Maak me er vooral nieuwsgierig naar, altijd leuk! Met Polen maakte ik vorig jaar kennis tijdens een persreis naar Wroclaw. Leuk dat jij er nu een persreis hebt. Veel plezier alvast!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Dank je! Ik ben ook erg nieuwsgierig naar Abruzzo (en zal met veel foto’s en verhalen terugkomen om je ook nieuwsgierig te maken). Ik heb vroeger redelijk wat van Polen gezien, maar in Wroclaw ben ik nooit geweest. Heb er uiteraard wel wat over gelezen op je blog 🙂

   Reageren
 5. Ilona

  Wat een leuke vooruitzichten zeg :)! Supergaaf. Ik ben benieuwd hoe je de Abruzzen gaat beleven. Lijkt me hartstikke leuk vanaf de foto gezien. En Polen gaat ook leuk worden!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Helaas hebben we ons tripje naar de Abruzzen lastminute moeten annuleren, omdat mijn vriend ziek was. Hopelijk kunnen we op korte termijn alsnog gaan, want ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar de Abruzzen. Gelukkig volgende week naar Polen!

   Reageren
 6. Leonie

  Wat een heerlijke plannen. Ik ga gauw je blogs lezen over deze ervaringen.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *