Mijn 5 favoriete Instagramaccounts

favoriete instagramaccounts over reizen

Een tijdje geleden publiceerde Vincent van Reizen over de Wereld een lijstje met zijn vijf favoriete (minder bekende) Instagramaccounts over reizen. En guess what? Tot mijn verbazing stond ik in zijn top 5. Wat een aangename verrassing en wat een eer! Vincent vroeg mij ook om mijn favoriete Instagrammers in het zonnetje te zetten. Bij deze dus mijn top vijf van Instagrammers met minder dan 500 volgers.

Onedaytrip.nl

favoriete instagramaccounts over reizen (12)Linda van One day trip is eind oktober samen met haar vriend vertrokken naar Zuid-Amerika waar ze vijf maanden gaan rondreizen. Eerste stop? Chili! De laatste tijd staat haar Instagram dan ook vol met kleurrijke foto’s van deze Zuid-Amerikaanse parel. Na Chili staan onder andere Argentinië, Brazilië, Uruguay en Ecuador op het programma. Super leuk om hun fantastische reis via Instagram te volgen.

Myfootprints.nl

favoriete instagramaccounts over reizen (12)Ivonne van My Footprints is nog maar een paar maanden actief op Instagram, maar ze heeft in die korte tijd al meer dan 450 volgers verzameld. Ze post dan ook bijna dagelijks een foto op Instagram: stuk voor stuk prachtexemplaren van haar schitterende reizen over de hele wereld. Het zal niet lang meer duren tot ze de 500 volgers is gepasseerd en dus eigenlijk niet meer in dit lijstje van minder bekende Instagramaccounts thuis hoort.

Fotoofnl

favoriete instagramaccounts over reizen (12)Jenny schrijft op www.ikreis.net over haar avonturen in het buitenland. Jenny is een echte globetrotter en heeft inmiddels al meer dan 60 landen bezocht. Als ze niet voor de klas staat als juf, reist ze de hele wereld over. Zo maakte ze afgelopen zomer nog een schitterende reis door Argentinië. Gelukkig houdt ze ook van fotograferen en laat ze ons op Instragram graag meegenieten van haar bijzondere reizen.

Cornersnl

favoriete instagramaccounts over reizen (12)Jessica van Corners of The World is een digital nomad die graag buiten de gebaande paden reist. Eind augustus vertrok ze naar Zuid-Amerika voor een te gekke rondreis door onder andere Colombia, Costa Rica en Nicaragua. Tijdens deze bijzondere reis werd ze verliefd op de paradijselijke San Blas eilanden, deed ze mee aan een vrijwilligersproject met schildpadden en ging ze paragliden in San Gil. Volgens mij komt Jessica in december weer terug naar Nederland, maar in het nieuwe jaar zal ze vast nog veel meer mooie reizen gaan maken die je op Instagram kunt volgen.

Wanderersblues

favoriete instagramaccounts over reizen (12)Onbegrijpelijk dat Wanderer’s Blues de 500 volgers nog niet is gepasseerd. Neem een kijkje op het Instagramaccount van het Belgische stel Marijke en Jeroen (een zelfverklaarde ontdekkings-reizigster en een eigenzinnige, creatieve fotograaf) en je wordt betoverd door een explosie van natuurschoon: hoge bergen, groene bossen en spectaculaire zonsondergangen, maar ook prachtige bouwwerken. Need I say more? Volgen dus!

En wat zijn jullie favoriete Instagramaccounts? Het zou leuk zijn als jullie ook je vijf favoriete Instagrammers in het zonnetje zetten op jullie blog. Vergeet dan niet  een linkje te plaatsen naar de blog van de man achter deze tag: Vincent van Reizen over de wereld. 

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook6Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest0

21 Reacties

 1. Vincent

  Mooie lijst en leuk dat je de tag hebt ingevuld! De eerste vier ken en volg ik al, maar het zijn inderdaad goede volgtips! De laatste kende ik nog niet en is een goede tip. Ik heb ze gelijk even gevolgd op Instagram. En tot mijn grote genoegen zijn ze in Japan geweest 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Het heeft even geduurd, maar beter laat dan nooit. Leuk dat je een nieuw account hebt ontdekt 🙂

   Reageren
 2. Linda | One Day Trip

  Ahh, wat leuk dat je mij ertussen hebt gezet! Dankjewel! Zal ook een top vijf samenstellen… 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Graag gedaan! Leuk, ik ben benieuwd

   Reageren
 3. Marijke

  Oh, dit is zo leuk!! Wij staan tussen Instagrammers die ik echt héél erg bewonder, dus een groter compliment kon je ons niet geven!! Dankjewel!! En ik zit ook wel echt te wachten op die 500. Ons doel is om die voor 2015 te halen. Dat zou pas mooi zijn 😉

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ik denk wel dat jullie voor 2016 de 500 volgers gaan halen. Moet lukken, jullie foto’s zijn prachtig! Ik hoop dat het mij ook gaat lukken, maar denk dat ik nog iets langer de tijd nodig heb..

   Reageren
 4. Jessica

  Wat leuk om in dit lijstje te staan, gracias! ;D Haha ik ben inderdaad in december weer terug in Nederland, maar er staan alweer wilde plannen op de kalender van 2016! 😉 Zat toevallig laatst over een lijstje met mijn favoriete Instagramaccounts na te denken, dus die ga ik snel opstellen!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Graag gedaan en leuk dat je ook een lijstje op gaat stellen. Ik ben erg benieuwd naar je wilde plannen 🙂

   Reageren
 5. ivonne

  Wat een eer om in dit mooie rijtje te staan! Ik ben inderdaad lekker actief op Instagram, maar het valt niet mee om je plek te vinden binnen al het Instagram geweld. Ik schreef kort geleden een eerste blog om wat meer aandacht te schenken aan mijn eigen account en een paar leuke kleine maar ook grote accounts die ik volg te laten zien. http://www.myfootprints.nl/what-makes-me-happy/mijn-instagram-favorieten-1/

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Leuk, ga ik straks even lezen. Ik vind Instagram ook niet te peilen. Sommige dagen krijg ik er amper volgers bij en soms gaat het ineens heel snel, maar ontvolgen ze je ook weer net zo hard. Het valt inderdaad niet mee op een plekje te vinden binnen het geweld, maar het is wel mijn favoriete social medium.

   Reageren
 6. Yvon

  Wat een leuke accounts! En dat is écht zo, want ik volg de meesten al. En het klopt ook wat je zegt; verrassend dat ze de 500 nog niet gepasseerd zijn!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, he!? Onbegrijpelijk, maar het zal vast niet lang meer duren tot ze de 500 bereiken

   Reageren
   1. Jessica

    Haha zou een leuk kerstcadeautje zijn! 😉

    Reageren
 7. Accept The Unexpected

  Leuk idee! Wij hebben de accounts ook even bekeken en leuk om te gaan volgen 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Leuk dat jullie de accounts zijn gaan volgen 🙂

   Reageren
 8. Lotte - scratchingmymap

  Wat leuk, ik ken ze allemaal al en ze verdienen vast en zeker een plekje in deze lijst!

  Reageren
 9. Marcella

  Ik volg ze allemaal met veel plezier. Prachtige foto’s!

  Reageren
 10. Jenny - ikreis.net

  Ik dacht dat ik al gereageerd heb op deze post, dat is blijkbaar niet zo 😉

  Ik heb niet echt (kleine) favoriete account, dus ik ga de tag (nog) niet overnemen. Wel heeft deze post me doen besluiten meer met Instagram te doen en voor mijn gevoel lukt het heel aardig! Dat wil ik je nu alvast zeggen, maar dat kan je dit weekend ook teruglezen op mijn site.

  Dank je wel!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Graag gedaan! Je maakt mooie foto’s, dus fijn dat deze post ervoor heeft gezorgd dat je meer met Instagram gaat doen. Leuk!

   Reageren
 11. Pingback: Mijn favoriete Instagram accounts - Corners of the World

 12. travel_jeff

  Leuk om andere Nederlandse instagrammers te ontdekken op deze manier! leuke manier om inspiratie op te doen 🙂

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *