Hoe ik een reis naar Java won…

Mijn eerste blogpost op Reisvlinder.nl! Waar zal ik beginnen? Mijn hoofd zit boordevol ideeën voor leuke artikelen. Laat ik in ieder geval eerst vertellen hoe het allemaal begon…

Eind oktober 2014, een druilerige dinsdagochtend op kantoor. Ineens zie ik op mijn mobiel een gemiste oproep van een voor mij onbekend telefoonnummer. Ergens in mijn onderbuik begint het te kriebelen. Ik heb namelijk de zondag ervoor een reisverslag geschreven voor de Telegraaf Reiskrantreporter. Het beste verslag wordt beloond met een 8-daagse rondreis op Java. Het zal toch niet iemand van de Telegraaf zijn om te vertellen dat ik die reis naar Indonesië heb gewonnen? Snel druk ik die gedachte weer weg. Waarschijnlijk blijft het alleen bij dromen..

Maar dan licht het scherm van mijn mobiel weer op. Snel loop ik achter mijn computer vandaan om het telefoontje aan te nemen. De vrouw aan de andere kant van de lijn stelt zich voor, maar het enige wat ik hoor is: “..van de Telegraaf Reiskrantreporter”. Mijn hart begint meteen sneller te kloppen.

“Ik mag je feliciteren. We hebben uit alle inzendingen jouw verslag over Slovenië gekozen en jij mag voor de Telegraaf naar Indonesië.”

Na dit nieuws heb ik de rest van de dag met een big smile rondgelopen. Ik was helemaal in de wolken en van werken kwam natuurlijk weinig meer terecht (sorry, baas). De dag ging in een roes aan me voorbij; het was allemaal zo onwerkelijk. Vooral omdat ik ruim een week later al zou vertrekken!

Begin november was het zover en vloog ik samen met een vriendin naar Jakarta voor een geweldige rondreis. Wat een bijzondere ervaring! Over deze onvergetelijke reis op Java heb ik een artikel voor de Telegraaf geschreven dat deels in de papieren Reiskrant werd gepubliceerd. Mijn volledige verslag is terug te lezen op Reiskrant.nl: Magische Tempels en goedlachse Javanen

Reis winnen Java Indonesie

Telegraaf Reiskrant, 20 december 2014

Ik heb het artikel met heel veel plezier geschreven en was uiteindelijk best trots op het eindresultaat. Het langst ben ik bezig geweest met het verhaal inkorten naar het maximale aantal van 800 woorden. Ik wilde namelijk nog veel meer schrijven over onze avonturen op dit prachtige eiland. En daarom ontstond het idee om een reisblog te beginnen waarop ik naar hartenlust kan schrijven over mijn passie zonder aan een maximum aantal woorden gebonden te zijn. Dus bij deze! Ik sta te popelen om mijn verhalen en foto’s met jullie te delen! Ik zal in ieder geval een artikel wijden aan alles wat je op de Reiskrant niet las over mijn rondreis op Java. Hier alvast een kleine sfeerimpressie:

Foto's Rndreis Java Indonesie

Sfeerimpressie Java

Heb jij weleens een reis (of een andere mooie prijs) gewonnen? 

6 Reacties

 1. Sheelagh

  Wauw, dat is nog eens een leuke prijs. Tof zeg! Ik vond Java ook prachtig, snap dat je het heerlijk gehad hebt!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ja, het was echt prachtig! En extra bijzonder omdat de reis gewonnen was. Normaal plan je een reis maar dit was echt een aangename verrassing.

   Reageren
 2. Marcella

  Wat een ontzettend gave prijs zeg, zo leuk!! Ik won vorig jaar een weekendje Parijs, samen met mijn moeder. Ook heel tof!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Weekendje Parijs is inderdaad ook super. Eigenlijk is het altijd wel leuk om iets te winnen. (Je bent trouwens vanavond druk geweest met het lezen van mijn blog…leuk!)

   Reageren
 3. Lotte

  Wauw, wat leuk! Mijn eerste reis buiten Europa was naar Indonesië dus ik begrijp goed dat je het een fije reis vond en natiurlijk extra speciaal omdat je de trip gewonnen hebt.

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Indonesië is inderdaad een fijn land en ik heb misschien wel extra genoten omdat ik de reis had gewonnen. Het was ook allemaal zo goed geregeld en we sliepen alleen maar in luxe hotels. Dat is ook weleens leuk, want dat doe ik normaal gesproken niet.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *