Photo Flashback: het mooiste strand van Europa

Het is weer tijd voor een nieuwe photo flashback. De scanner heeft zijn werk gedaan met als resultaat een paar foto’s van een vakantie aan de Algarve. Toen ik vorige maand las dat het strand van Armação de Pêra is uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa, droomde ik weer even weg naar die fijne vakantie in het jaar 2000. Droom je mee?

Het wonderschone strand van Armação de Pêra dus. Begin juni op basis van reviews van ruim 10.000 reizigers uitgeroepen tot mooiste strand van Europa en daarmee winnaar van de Best Beaches Award 2016. Wat mij betreft terecht! Want hoewel het bijna 16 jaar geleden is dat ik mijn vakantie doorbracht in Armação de Pêra, kan ik me nog goed herinneren hoe hartverscheurend mooi de kustlijn is. Het goudgele zandstrand omringd door imposante kalkstenen kliffen, een lieflijk wit kerkje aan zee en kleurrijke vissersbootjes op het strand. Het was liefde op het eerste gezicht tussen mij en dat voormalige vissersdorpje nabij Albufeira.

Met de scooter naar het einde van de wereld

Tijdens onze vakantie genieten we volop van eindeloze strandwandelingen langs de grillige kuststrook met indrukwekkende rotsformaties en kraakheldere baaitjes. En hoewel de verleiding groot is om in Armação de Pêra te blijven hangen, trekken we er ook op uit om de rest van de Algarve te verkennen. We rijden met de scooter naar Kaap Sint-Vincent; het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland. Voor ons voelt het op dat moment als het einde van de wereld. Met de wind die hard door onze haren waait, genieten we vanaf de duizelingwekkende kliffen van een a-dem-be-ne-mend uitzicht. Later die week trekken we het binnenland in en bezoeken we een lokaal marktje in Estoi. In Lagos stappen we op een jetboot om dolfijnen te spotten. Een tevergeefse zoektocht, maar dat mag de pret niet drukken. De tocht is spectaculair, net als het uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Terwijl ik dit schrijf, word ik overvallen door een vlaag van heimwee naar Portugal. In 2000 werd ik verliefd op dit prachtige land en jaren later tijdens een stedentrip in Lissabon werd mijn liefde alleen maar groter. Tijd om Portugal voor een derde keer te bezoeken.. of is er dan helemaal geen houden meer aan?

het mooiste strand van europa algarve (2) het mooiste strand van europa algarve (4)het mooiste strand van europa algarve (3)Ben jij ook zo’n fan van Portugal? En, wat is volgens jou het mooiste strand van Europa? 

Hoofdfoto: Shutterstock

 

13 Reacties

 1. Sabine

  Oh wat tof om die oude foto’s te zien! Vind ik ook altijd leuk om terug te kijken 😀 Ziet er inderdaad heel mooi uit trouwens. Het mooiste strand weet ik eerlijk gezegd niet. Ik ging en ga vrijwel nooit naar het strand haha

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, die oude foto’s zijn altijd leuk om terug te kijken. Ik vergeet ze vaak omdat ze nog ouderwets zijn ingeplakt in van die dikke fotoboeken (die weggestopt zijn op zolder). Strand is bij jou niet echt om de hoek, he!? In Nederland ga ik ook zelden naar het strand, maar op vakantie vind ik het wel fijn als er een zee in de buurt is.

   Reageren
   1. Sabine

    Haha nee het strand is echt helemaal niet om de hoek inderdaad, moet er minstens 45 minuten voor vliegen 😛 Maarja dan heb je ook wel meteen wat… Die 40 graden vind ik dan minder leuk.

    Reageren
 2. Reisbloggers

  Prachtige foto’s!
  Met recht het mooiste strand zo te zien.
  Zelf zijn we niet van zulke strandliefhebbers.
  Hoewel een dagje een boek lezen op het strand klinkt ook wel lekker…

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Een dagje een boek lezen klinkt inderdaad lekker, hoewel ik daar vaak te onrustig voor ben. Strandwandelingen vind ik altijd fijn!

   Reageren
 3. Elisa | Lies rond de wereld

  Wat leuk! Ik hou van oude foto’s, heerlijk om terug te kijken en weer eventjes in gedachten terug te gaan naar al die fijne momenten. Dit strand is trouwens inderdaad een toppertje, daar zie ik mezelf ook wel een keertje liggen. Ik ben trouwens ook erg nieuwsgierig naar Lissabon en Porto dus Portugal zal zeker wel een keer bezocht worden hihi.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ja, Portugal is echt geweldig. Ik vond Lissabon echt te gek en wil nu ook graag naar Porto..schijnt volgens veel mensen nog leuker te zijn 🙂

   Reageren
 4. Stéphanie

  Ik kan ook echt genieten van de kust en een strandwandeling vind ik sowieso altijd heerlijk om te maken. Dit strand in Portugal ziet er inderdaad heerlijk uit, dat goudgele in de rotsen en in het zand vind ik zo mooi. Heel lastig om te zeggen welk strand ik het mooist vind in Europa. Ik was laatst op een van de mooiste stranden van Europa, dat is Palombaggia op Corsica. Maar ik hou ook wel van ruige rotsachtige stranden zoals ik op bijvoorbeeld op de Azoren, in de Bretagne of in Ierland tegenkwam.

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Volgens mij barst het op Corsica van de mooie stranden/kustlijnen. Heb al veel mooie foto’s van je voorbij zien komen. Ik houd ook heel erg van ruige kustlijnen met veel rotsen. Etretat vind ik bijvoorbeeld ook prachtig en in Nieuw-Zeeland stikt het ook van de mooie stranden.

   Reageren
 5. Jessica

  Mooie foto! De Algarve is inderdaad onwijs fijn 🙂 Ik vond Lagos een heel fijn dorpje; beetje hippie-achtig, maar je kunt ook veel avontuurlijke dingen doen zoals kayakken door het grottenstelsel!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Ah, dat klinkt ook leuk! Ja, de Algarve is echt heel fijn. Zucht…

   Reageren
 6. Marcella

  Ik wil heel graag mijn verjaardag begin november in een warm oord vieren. De Algarve leek me daarvoor perfect, en jouw artikel bevestigd dit. Wauwww! Hier wil ik graag een lang weekend doorbrengen. Genieten!

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Algarve lijkt me inderdaad een prima bestemming om je verjaardag in november te vieren. Portugal is sowieso altijd een goed idee 🙂

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *