Gratis weekendtips in november

gratis evenementen november

Het is alweer november. De dagen worden steeds korter en waarschijnlijk ook steeds kouder. Hoog tijd om het extra gezellig in huis te maken, om een ticket naar een tropisch oord te boeken of om op zoek te gaan naar winterse gezelligheid buiten de deur. Met dat laatste heb ik je alvast een handje geholpen door een aantal gratis uitjes op een rij te zetten.

GLOW Eindhoven

Van 7 tot en met 14 november kun je in dé lichtstad van Nederland acht dagen lang genieten van magische lichtprojecten. De officiële opening van de tiende editie van het internationala lichtkunstfestival start op zaterdag 7 november om 18.30 uur met de première van een licht- en muziekshow. GLOW Eindhoven is een gratis openluchtfestival, alleen voor de events op binnenlocaties heb je een ticket nodig. Zo kun je bijvoorbeeld gratis genieten van een wandelroute langs verlichte kunstobjecten en gebouwen die in de schijnwerpers zijn gezet.

GLOW Eindhoven, 7 t/m 14 november 2015

Sinterklaasintocht in Meppel

Neem je kinderen mee of trommel je neefjes en nichtjes op en beleef een dagje vol jeugdsentiment. Zaterdag 14 november komt de Sint namelijk weer vanuit Spanje ons land binnen varen. Dit jaar zal de pakjesboot van de goedheiligman aanmeren in de Drentse stad Meppel.

Landelijke Sinterklaasintocht, 14 november, Binnenstad Meppel

Kerststad Valkenburg

Van 13 november tot met 3 januari wordt Valkenburg omgetoverd tot een winterparadijs in kerstsferen. In die feestelijke periode bruist de stad van de kerstactiviteiten. Een Christmas Parade met verlichte praalwagens en kerstmarkten in sprookjesachtige grotten: genoeg redenen om naar Zuid-Limburg af te reizen voor een magisch dagje uit.

Kerststad Valkenburg, 13 november 2015 t/m 3 januari 2016

gratis evenementen november

Turn on the Lights 2015

Elk jaar in november opent de Bijenkorf de feestmaand met een spectaculaire lichttheatershow op de Dam in Amsterdam. Tijdens Turn on the Lights op donderdag 19 november ontsteekt de Bijenkorf de grootste feestverlichting van Nederland. Maar liefst 600.000 lampjes zullen de gevel van de Bijenkorf verlichten. Diezelfde avond wordt ook bij de Bijenkorf Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven de magische feestverlichting ontstoken.

Turn on the Lights, donderdag 19 november, 19.00 uur, Bijenkorf Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven

Smartlappenfestival –  Utrecht

Gaat jouw hart sneller kloppen van het Hollandse levenslied? Zet het Smartlappenfestival in Utrecht dan maar alvast in je agenda. In het weekend van 20 tot en met 22 november vindt in de Domstad het grootste Smartlappenfestival van Nederland plaats. Tijdens de 25e jubileumeditie kun je in meer dan 45 deelnemende horecazaken meeblèren met sentimentele levensliederen. Onder het genot van een biertje natuurlijk.

Smartlappenfestival, 20 t/m 22 november, binnenstad Utrecht

Popronde 2015

Handsome Poets, Kensington en Racoon… zomaar een greep uit voormalige deelnemers van Popronde die inmiddels doorgebroken zijn. Elk najaar kun je tijdens Popronde in maar liefst 38 Nederlandse steden genieten van 135 opkomende Nederlandse bands en artiesten. November is de laatste maand om te genieten van de nieuwe generatie popmuzikanten. Het landelijk reizend festival wordt op 28 november afgesloten met een spetterend eindfeest in Amsterdam.

Popronde 2015, diverse data in november, Emmen, Maastricht, Rotterdam, Zutphen, Middelburg, Alkmaar, Sittard, Hilversum, Breda, Enschede, Amersfoort en Amsterdam

Heb jij nog leuke tips voor (gratis) uitjes in november? 

2 Reacties

 1. Bart

  Helaas niet in Nederland dan. Ik kijk al wel uit naar de weekendtips voor december, want dan ben ik weer even terug! Ben wel een keer naar smartlappenfestival geweest, is wel een aanrader!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Leuk dat je in december even in Nederland bent. Hoe lang? Ik zal mijn best doen op de weekendtips voor december 🙂 Ik ben zelf jaren geleden ook eens bij het Smartlappenfestival geweest en hoewel ik niet zo’n enorme fan ben van het levenslied, heb ik toch een topavond gehad!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *