Traveltag: 5 favoriete Italiaanse eettentjes

favoriete Italiaanse restaurants

Een paar maanden geleden riep Linda van One day trip de traveltag met haar 5 favoriete eettentjes in het leven. Toen Lizette van Reismuts.nl vervolgens vroeg naar mijn vijf favoriete restaurants wereldwijd, moest ik wel even slikken. Voordat ik begon met bloggen, onthield ik namelijk nog niet braaf alle namen van de restaurants waar ik at. Foto’s maken van mijn eten deed ik ook zelden, dus het was nog een hele klus om een blog te vullen met mijn top vijf. Maar het is (uiteindelijk) gelukt! Aangezien de Italiaanse keuken mijn favoriet is, heb ik gekozen voor een top vijf met uitsluitend Italiaanse restaurants. Dat wordt watertanden..

De lekkerste pasta ooit bij Trattoria I Vascellari in Rome

Dit is het restaurant dat het eerste in me opkomt als ik aan lekker Italiaans eten denk. Op het terras van deze trattoria in de gezellige wijk Trastevere in Rome at ik namelijk de lekkerste pasta ooit. Ik schreef er al eerder over, maar de tagliatelle met spekjes, courgette, tomaat en knoflook was echt goddelijk!

Tongstrelende tonijnsteak in Trapani

De havenstad Trapani is het centrum van de Siciliaanse tonijnvangst. Je eet er de meest verrukkelijke dagverse tonijn. Ik heb heel lang op google streetview gezocht naar dat ene specifieke restaurantje waar ik zo heb genoten van een tongstrelende tonijnsteak, maar helaas was mijn zoektocht tevergeefs. Ik moet je de naam van het restaurant dus verschuldigd blijven, maar dat neemt niet weg dat je in heel Trapani uitstekend kunt genieten van de Italiaanse keuken. Mijn vakantie was in ieder geval een groot feest voor mijn smaakpapillen.

Benieuwd wat er naast lekker eten nog meer te doen is in Trapani? Lees dan dit artikel met leuke tips.

Favoriete Italiaanse restaurants

Verse visvangst op de lokale markt in Trapani

Zelfgemaakte limoncello bij Trattoria Siciliana in Es Canar

We blijven in Siciliaanse sferen, maar dan in Spanje. In Es Canar op Ibiza om precies te zijn. Dit gezellige Italiaanse restaurant lag tegenover ons appartement en was meteen favoriet. Natuurlijk moet je op Ibiza gewoon lekker genieten van tapas (helemaal geen straf), maar voor de afwisseling was deze Italiaan perfect. Heerlijke pizza, verrukkelijke antipasti, tiramisu die smelt op de tong….en de beste zelfgemaakte limoncello! De eigenaar bleef na het eten onze glaasjes maar vullen met zijn limoncello en gaf ons zelfs een fles mee voor thuis. Het gevolg van deze overdosis limoncello: een doldwaze avond in de karaokebar tegenover het restaurant.

XL pizza bij Ljubljanski Dvor in Ljubljana

In de sfeervolle stad Ljubljana genoot ik op een terrasje aan de rivier van een overheerlijke pizza. In Slovenië zijn de Italiaanse invloeden duidelijk merkbaar, en dat was goed te proeven aan de pizza. Die smaakte namelijk uitstekend en ook het formaat viel absoluut niet tegen! Heb je trouwens mijn artikel Zien, doen & proeven in Ljubljana al eens gelezen?

Favoriete Italiaanse restaurants

Aperitivo bij Il Baretto di Rifrullo in Florence

Eind mei genoot ik drie dagen van de Italiaanse keuken in Florence. Binnenkort zal ik een artikel schrijven met vijf fijne restaurants in Firenze, maar nu alvast een tipje van de sluier. Namelijk een heerlijke aperitivo bij Il Baretto di Rifrullo. Geen idee wat een apertivo eigenlijk is? Dan leg ik het je graag even uit: aperitivo is een typisch Italiaanse traditie om voor het diner een aperitief te drinken om zo de eetlust op te wekken. Dit gebeurt in combinatie met een paar hapjes, wat in de praktijk betekent dat de hele bar volstaat met de lekkerste gerechtjes waar je onbeperkt van kunt genieten. Buon appetito! 

Wat is jouw favoriete Italiaanse eettentje? Tips zijn altijd welkom! 

4 Reacties

 1. Wanda

  Pfff, daar vraag je me wat… In Assen zeker bij Bella Italia of Fellini, in Emmen bij Su Sardu maar aan het Ledro meer in Italië zit ook een heerlijk Italiaans restaurantje maar daar weet ik de naam niet meer van maar proef de pasta bijna nog!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Bedankt voor de tips! Zal het onthouden als ik een keer in Assen of Emmen ben.

   Reageren
 2. Lizette

  Je lijstje is toch gelukt! En leuk geworden! Krijg er zo trek van. Hou van Italiaans!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ik krijg er ook meteen weer trek van. Als ik aan die pasta denk, dan zou ik het liefst vanavond nog in het vliegtuig naar Rome stappen.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *