Bucketlist: 5 stedentrips

Bucket list stedentrips

Mijn bucketlist is oneindig lang en lijkt eigenlijk alleen maar langer te worden. Er zijn nog zoveel mooie plekken op deze aardbol die ik graag zou willen bezoeken. Waarschijnlijk zal het er niet allemaal van komen, maar het is altijd goed om te blijven dromen. Laat ik beginnen met 5 stedentrips die boven aan mijn wensenlijstje staan (in willekeurige volgorde):

Stedentrip Edinburgh

Edinburgh staat al heel lang hoog op mijn wensenlijst en ik zal je vertellen waarom. Jaren geleden werd ik via mijn stage bij Leads2Travel uitgenodigd voor een persreis naar Schotland. Super enthousiast was ik, want het zou mijn eerste persreis worden. Toen ik het programma onder ogen kreeg, werd ik alleen maar enthousiaster. We zouden onze rondreis starten in Edinburgh om vervolgens de Schotse Hooglanden in te trekken en kastelen te bezoeken, whisky te proeven en te varen naar kleine eilandjes voor de ruige kust. Klinkt fantastisch toch? Nou dat vond ik dus ook. Helaas werd de reis op het laatste moment afgeblazen,omdat er niet genoeg animo voor was. Je zult begrijpen dat de teleurstelling groot was en dat Edinburgh en de Schotse Hooglanden sindsdien op mijn bucketlist staan. Jammer genoeg is het er nog steeds niet van gekomen.

Edinburgh lijkt me echt een leuke stad vol gezelligheid. Alleen het klimaat in Schotland houdt me een beetje tegen. Elke keer als ik op zoek ga naar een bestemming voor een stedentrip, kies ik toch weer voor een zuidelijker gelegen stad met mooi weer garantie. Toch hoop ik dat een bezoek aan Edinburgh er snel een keer van gaat komen. En uiteraard zal ik deze stedentrip dan combineren met een paar dagen in de Schotse Hooglanden. Dit ruige landschap lijkt me echt van ongekende schoonheid.

Leukste stedentrips edinburgh

Stedentrip New York

New York .. New York! The city that never sleeps behoeft natuurlijk geen uitleg. Deze stad moet je gewoon een keer in je leven bezocht hebben. Ik denk dat the Big Apple wel op miljoenen bucketlists staat. Mijn zus is er afgelopen najaar een weekje geweest en die kwam in ieder geval razend enthousiast terug. Misschien moet ik New York dus ook maar eens met een bezoek gaan vereren. Eerst nog maar even sparen…

Leukste stedentrips New York

Stedentrip Florence

Ik ben gek op bella Italia! Naast het verrukkelijke eten vind je hier ontzettend veel mooie steden. Ik heb er al een aantal mogen bewonderen (Rome, Venetië en Milaan), maar er is nog een Italiaanse stad die ik op korte termijn hoop te bezoeken: Florence! Dit lijkt me echt een prachtige stad. Heerlijk door de straatjes van Firenze slenteren, op een zonnig terrasje genieten van een overheerlijke pasta, de imposante Duomo bezichtigen en wandelen over de Ponte Vecchio. Ik zie mezelf al helemaal lopen tussen al dit cultureel geweld! De reisgids 100% Florence staat al in mijn boekenkast, dus deze stedentrip zal vast niet lang meer op zich laten wachten. Ik heb ook al wat research gedaan en ben van plan om naar Pisa te vliegen met Ryanair; dat is echt spotgoedkoop. Dan ga ik eerst even de toren van Pisa bekijken om vervolgens meteen op de trein naar Florence te stappen!

Update: in mei 2015 bezocht ik Florence. Helaas heeft de stad mij niet omver geblazen

Leukste stedentrips Florence

Stedentrip Sint-Petersburg

Sint-Petersburg staat ook al een aardig tijdje op mijn bucketlist. Waarom? Ten eerste wil ik graag een keer naar Rusland, omdat het me een fascinerend land lijkt en volgens mij is Sint-Petersburg een bijzonder mooie stad. Maar de hoofdreden is dat ik heel graag een keer naar het Witte Nachten Festival wil. Omdat Sint-Petersburg zo noordelijk ligt, blijft het er in juni en juli vrijwel de hele nacht licht. Deze periode wordt de witte nachten genoemd. Lijkt me een aparte gewaarwording om dat eens mee te maken. Vanaf 20 juni staat Sint-Petersburg in het teken van het Witte Nachten Festival en vinden er allerlei festiviteiten plaats.

Update: in juli 2015 bezocht ik Sint-Petersburg. Weliswaar niet tijdens de Witte Nachten, maar dat mocht de pret niet drukken!

Leukste stedentrips Sint Petersburg

Combi stedentrip Tallinn & Helsinki

Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest. Het wordt dus hoog tijd dat ik een van de Scandinavische landen ga bezoeken. Hoewel het me echt fantastisch mooie landen lijken, is er toch iets wat me tot nu altijd heeft tegengehouden. Natuurlijk speelt het klimaat hier een rol, omdat ik nou eenmaal graag in zonnige en warme oorden vertoef. Maar wat misschien nog wel meer afschrikt, is het kostenplaatje. De hotels zijn duur en als ik het moet geloven, is het eten en drinken er ook niet bepaald goedkoop. Maar om een (kort) bezoekje aan Scandinavië budgetvriendelijk te houden, heb ik hier iets op bedacht:

Ik wil namelijk een stedentrip naar Helsinki combineren met een trip naar Tallinn. Dan sla ik twee vliegen in één klap en bespaar ik dus geld op een vliegticket. Bij Ryanair betaal je ongeveer 60 euro voor een ticket naar Tallinn waar je voor 25 euro p.p.p.n inclusief ontbijt overnacht in een driesterrenhotel in het centrum. Hier geniet ik dan een paar dagen van de bezienswaardigheden en het goedkope eten en drinken om vervolgens met de veerboot de overtocht naar Helsinki te maken. Dit duurt ongeveer 2 uur en een retourticket kost gemiddeld 45 euro. Leuke bijkomstigheid: zo’n tochtje op een veerboot verhoogt bij mij altijd het vakantiegevoel. Ideaal toch?! Ik zie het wel zitten zo’n combi-stedentrip.

Leukste stedentrips : Helsinki

Welke stad mag volgens jou absoluut niet op mijn bucketlist ontbreken? 

Deel dit artikel:
Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someoneShare on Google+0Pin on Pinterest4

6 Reacties

 1. Marcella

  Edinburgh kan ik je onwijs aanraden, zo’n fijne stad! Wij gingen er een beetje op de bonnefooi heen, maar het was echt genieten. Ik heb er een blogje van: http://www.marcellamolenaar.nl/todos-in-edinburgh/

  De combi trip Helsinki & Tallinn lijkt me ook echt te gek, staat ook op m’n wishlist!

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Ik heb toevallig deze week afgesproken om volgend jaar met m’n vader naar Tallinn/Helsinki te gaan, dus dan kan er weer een stad van de bucketlist afgevinkt worden. Nog geen concrete plannen voor Edinburgh, maar dat moet er toch maar eens van komen. Lijkt me inderdaad een heel fijne stad. Ga je blogje straks even lezen.

   Reageren
 2. karlien

  New York, daar wil ik zoo graag heen 🙂

  Reageren
  1. anita (Auteur bericht)

   Jaaa, ik ook! Inmiddels heb ik al twee steden van deze lijst bezocht (Florence en St. Petersburg) en staat er een stedentrip naar Tallinn op de planning in augustus. New York laat helaas waarschijnlijk nog even op zich wachten (iets met mijn budget ;))

   Reageren
 3. Lizette

  Wat grappig, ik kom dit bericht tegen in mijn Google zoektocht naar tips voor Edinburgh 🙂 Het klimaat hield me ook altijd wel tegen. Nu ga ik er tussen kerst en nieuw heen, dan weet ik zeker dat het koud is 😉

  Reageren
  1. Anita (Auteur bericht)

   Haha, dan wordt mijn blog in ieder geval gevonden via Google, maar ik heb helaas geen tips voor je. Kan inmiddels wel 2 steden afvinken van dit lijstje (Florence en St.Petersburg) en in augustus staat Tallinn/Helsinki op de planning, maar Edinburgh prijkt nog steeds boven aan m’n bucketlist. Je brengt me wel op een idee. Lijkt me super gezellig rond kerst. Vorig jaar was ik rond kerst in Dublin en dat is uitstekend bevallen, maar daar geen garantie op koud weer. Tegen verwachting was het in december maar liefst 15 graden met een stralend blauwe lucht 🙂

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *